30 Nisan 2025 Çarşamba

21:07   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP`TEN BAKAN TUNÇ`A: ADALET BAKANı ADETA ELINDE SATıRLA ADALETI DOĞRUYOR AMA KARS`TA DA KASAPLıK YAPıYOR   21:05   TBMM GENEL KURULU... NAMıK TAN: SIZIN MILLI DAVANıZ KıBRıS DEĞIL. SIZIN DAVANıZ CÜZDANLARıNıZ, BANKA HESAPLARıNıZ, O HESAPLARA AKAN KIRLI PARALAR   21:04   CHP`LI ZEYBEK: KANAL İSTANBUL PROJESI, SADECE ÇEVRESEL BIR FELAKET DEĞIL, AYNı ZAMANDA SOSYAL VE EKONOMIK BIR YıKıMDıR   20:34   ÖZGÜR ÖZEL EV HAPSINDEKI GAZETECI İSMAIL SAYMAZ`ı ZIYARET ETTI   20:07   TUTUKLU ÖĞRENCILER IÇIN ANKARA`DA PROTESTO…”ARKADAŞLARıMıZıN SERBEST BıRAKıLMASı IÇIN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   19:59   CHP`LI UZGEL`DEN İTALYA BAŞBAKANı MELONI`NIN "İTALYA`YA TÜRKIYE KAYNAKLı GÖÇ HAREKETI SıFıRA INDI" AÇıKLAMASı NEDENIYLE ERDOĞAN`A TEPKI   19:45   TGC`NIN 48`INCI GENEL KURULU`NUN ILK GÜNÜ TAMAMLANDı: MUNYAR YENIDEN ADAY   19:42   TBMM KİT KOMISYONU`NDA `NADIR TOPRAK ELEMENTLERI` GÜNDEME GELDI... "NADIR TOPRAK ELEMENTLERI REZERVINI ADETA ALTıN TEPSIDE SUNUYORSUNUZ"   18:44   CHP GENÇLIK KOLLARı İL BAŞKANLARı SILIVRI`DE... "MÜCADELEMIZDEN BIR ADıM GERI ATMAYACAĞıZ"   18:35   ŞIRKET YETKILISININ İSKİ`YE GELDIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   18:01   TBMM GENEL KURULU... TURHAN ÇÖMEZ: "BIZ BURADA HER GÜN KAVGA EDERKEN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR, SUÇA SÜRÜKLENIYOR, CINSEL ISTISMARA UĞRUYOR"   17:55   ÖZGÜR ÖZEL: “BIR ÜLKEDE, BIR SIYASETÇIYE SERT TUTUMUNDAN DOLAYı ‘DIKTATÖR` DENILEMIYORSA ORASı DIKTATÖRLÜKTÜR”   17:49   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı EVINDE ÖLDÜREN DOKTOR MUHAMMET MUSTAFA DUMAN TUTUKLANDı   17:33   ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI EREN ÜNER: “DEĞIL 6 SAAT, 6 SENE IŞKENCE GÖRSEM DE MÜCADELEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞIM”   17:29   DENIZ YAVUZYıLMAZ`DAN HEYELAN AÇıKLAMASı: ``23 YıLDıR YÜRÜTÜLEN RANTÇı POLITIKALARLA BUGÜN YAŞADıĞıMıZ EKOLOJIK FELAKETLERIN TAŞLARı DÖŞENDI``   17:25   ŞAFAK BAŞA`NıN AVUKATı RUŞEN GÜLTEKIN: “MÜVEKKILIMIN PıHTı ATMA, KALP KRIZI GEÇIRME VE MIDE KANAMASı RISKI MEVCUTTUR”   16:43   İBB`DEN ``BEYKOZ`DAKI BIR REZIDANSTA LÜKS ARAÇLAR SAKLANDı`` IDDIASıNA YANıT: ``BU ARAÇLARıN YER ALDıĞı GARAJıN, LÜKS OTOMOBIL MERAKLıLARı TARAFıNDAN ORTAK KULLANıLAN BIR ALAN OLDUĞU BILINMEKTEDIR``   16:33   TKP`DEN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "GÖZALTıNA ALıNANLAR DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR"   16:19   ÖZGÜR ÖZEL: “A, B, C, Z PLANıMıZ EKREM İMAMOĞLU`NUN CUMHURBAŞKANı ADAYLıĞıDıR. NOKTA”   16:17   1 MAYıS`TA BEŞIKTAŞ, SARAÇHANE VE ŞIŞLI`DEN TAKSIM`E YÜRÜYÜŞ ÇAĞRıSı...  
 
     
   

YEŞİL SOL PARTİLİ ŞENYAŞAR`DAN, “CUMARTESİ ANNELERİ VE ŞENYAŞAR AİLESİNE” İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ


Yeşil Sol Parti (YSP) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa`nın Suruç ilçesindeki devlet hastanesinde saldırı sonucu Şenyaşar Ailesi`nden 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin ve kayıp yakınlarını akıbetini sormak için 951 haftadır mücadele veren Cumartesi Anneleri için TBMM`ye araştırma önergesi sundu. Ferit Şenyaşar bu saldırıda babası ve iki kardeşini yitirmişti.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 15:18   Okunma : 433

Yeşil Sol Parti (YSP) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa`nın Suruç ilçesindeki devlet hastanesinde saldırı sonucu Şenyaşar Ailesi`nden 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin ve kayıp yakınlarını akıbetini sormak için 951 haftadır mücadele veren Cumartesi Anneleri için TBMM`ye araştırma önergesi sundu. Ferit Şenyaşar bu saldırıda babası ve iki kardeşini yitirmişti.

Ferit Şenyaşar, iki ayrı araştırma önergesi hazırladı. Önergeler, YSP milletvekillerinin imzasıyla TBMM`ye sunuldu. Şenyaşar, 5 yıl önce Suruç`ta babası ve iki kardeşinin öldürülmesi ve yargı sürecinin ilerlememesi ile ilgili olarak verdiği araştırma önergesinde; “AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindeki heyet, Şenyaşar ailesine ait ‘İstanbul Ucuzluk` adlı işyerine gelmiş ve yaşanan tartışmalar bir arbedeye dönüşerek Yıldız ailesi ve milletvekili korumaları tarafından iş yeri sahiplerine yönelik bir saldırı başlamıştır. İşyerinde meydana gelen silahlı saldırıda Celal Şenyaşar, Adil Şenyaşar, Ferit Şenyaşar, Mehmet Şenyaşar Suruç Devlet Hastanesine götürülmüştür. Hastane önünde bulunan Yıldız ailesi mensupları linç girişimlerine burada da devam etmiştir” dedi.

“OLAY SIRASINDA HASTANEDE İL VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLERİ, JANDARMA, ÖZEL HAREKÂT POLİSLERİ ÖNLEYİCİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMEMİŞTİR”

Hastane önünde de AKP`li Yıldız ve yakınlarının; anne Emine Şenyaşar ve kardeş Hacı Esver Şenyaşar`a yönelik saldırı olduğunu ifade eden Ferit Şenyaşar, “Yaşanan olaylar neticesinde Hacı Esvet Şenyaşar, hastanede ağır yaralı bulunan Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar Yıldız ailesi ve yakınları tarafından canice katledilmiştir. Olay sırasında hastanede İl ve İlçe Emniyet Müdürleri, Jandarma, Özel Harekât Polisleri önleyici görevlerini yerine getirememiştir” dedi.

Verdiği önergesinde Şenyaşar, olayda ihmali bulunan kamu görevlerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis`te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

“CİNAYETLERİN ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİNDE SORUMLU OLAN BAŞTA SİYASİLER OLMAK ÜZERE TÜM KAMU GÖREVLİLERİNİN AÇIĞA ÇIKARTILMASI, FAİLLERİN VE SORUMLULARIN YARGILANMASI AMACIYLA”

Yeşil Sol Partili Şenyaşar`ın verdiği bir diğer araştırma önergesi ise 12 Eylül darbesi sonrası yakınlarını kaybeden ve 951 haftadır İstanbul Galatasaray Meydanı`nda bu kayıpların akıbetlerini soran “Cumartesi Anneleri” ile ilgili. Şenyaşar, yakınlarının akıbetini 27 Mayıs 1995 tarihinden bu yana Galatasaray Meydanı`nda her hafta bir araya gelerek soran Cumartesi Annelerinin mücadelesini hatırlatırken; “12 Eylül 1980 beri gözaltında kaybedilen kişilerin akıbetlerinin araştırtılması, 43 yıldır faili meçhul cinayetlerin üstünün örtülmesinde sorumlu olan başta siyasiler olmak üzere tüm kamu görevlilerinin açığa çıkartılması, faillerin ve sorumluların yargılanması amacıyla Araştırma Komisyonunun kurulmasını” talep etti.

Ferit Şenyaşar; Suruç Devlet Hastanesi`ndeki saldırıda, babası ve iki kardeşini kaybetti. Ardından annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Şanlıurfa Adliyesi önünde "Adalet Nöbetine" başladı. Ferit Şenyaşar, 14 Mayıs`ta yapılan 28`inci Dönem Milletvekilliği Seçiminde Yeşil Sol Parti`den Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA