14 Mayıs 2024 Salı

16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI  
 
     
   

CHP`Lİ TİMİSİ ERSEVER, İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA`YA BAYRAM ÖNLEMLERİNİ SORDU: “TRAFİK KAZALARINI ÖNLEMEK İÇİN CEZA SİSTEMİ DIŞINDA NE TÜR CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINACAK"


CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Kurban Bayramı öncesi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya trafik önlemlerini sordu. Timisi Ersever, Yerlikaya`ya “Trafik kazalarını önlemek için ceza sistemi dışında ne tür caydırıcı önlemler alınacaktır? Bayram öncesi otobüs firmaları ve şehirlerarası yollarda ek olarak hangi önlemler alınacaktır” sorularını yöneltti.

 

Tarih : 24 Haziran 2023 Cumartesi 15:50   Okunma : 339

CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Kurban Bayramı öncesi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya trafik önlemlerini sordu. Timisi Ersever, Yerlikaya`ya “Trafik kazalarını önlemek için ceza sistemi dışında ne tür caydırıcı önlemler alınacaktır? Bayram öncesi otobüs firmaları ve şehirlerarası yollarda ek olarak hangi önlemler alınacaktır” sorularını yöneltti.

Aliye Timisi Ersever, İçişleri Bakanı Yerlikaya`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Timisi Ersever, önergesinde, “Son 10 yılda 2012-2022 yıllarını kapsayan dönemde ülkemizde 1 milyon 931 bin 105 ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmiştir. Bu kazalarda 60 bin 821 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu neredeyse küçük bir ilimizin nüfusuna yakındır. Bu kazanlarda 3 milyon 116 bin 465 kişi yaralanmıştır. Yaralanmalar nedeniyle engelli kalanlara ilişkin bir veri tutulmadığı görülmektedir” dedi.

Timisi Ersever, sadece 2023 yılının ilk 5 ayında meydana gelen kazaların verilerine yer verirken, “Ölümlü ve yaralanmalı trafik kaza sayısı 82 bin 145 olurken bu kazalarda bin 56 vatandaşımız hayatını kaybederken, 123 bin 521 vatandaşımız ise yaralanmıştır” dedi.

“TRAFİK KAZALARINI ÖNLEMEK İÇİN CEZA SİSTEMİ DIŞINDA NE TÜR CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINACAKTIR?”

Yurt genelinde 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi trafiğine dikkat çeken Timisi Ersever, “Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı`nda tatil süresi uzun olması yolcu trafiğini de artıracaktır. Trafik kazalarının önlenmesi, her bayram sonrası kazalar nedeniyle yaşanan acıların tekrar etmemesi için ek önlemler alınması gerektiği ortadadır” ifadelerini kullandı.

CHP`li Ersever Bakan Yerlikaya`ya şu soruları yöneltti:

“Son 10 yılda yaşanan trafik kazaları, bu kazalar nedeniyle hayatını kaybedenlere ilişkin veriler incelendiğinde, kaza, ölüm ve yalanlanma sayılarında artış olduğu görülmektedir. Trafik kazaları ve sonucunda ortaya çıkan acı tabloyu değiştirme için hangi etkili ve kalıcı önlemler alınacaktır? Trafik kazalarını önlemek için ceza sistemi dışında ne tür caydırıcı önlemler alınacaktır? Son 10 yılda meydana gelen kazalarda 3 milyon 116 bin 465 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu kazanalar nedeniyle engelli kalanların durumuna ilişkin neden veri tutulmamaktadır? Bu konuda bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

“EHLİYETİNE EL KONULAN SÜRÜCÜ SAYISI VE EL KONULMA NEDENLERİNE GÖRE DAĞILIMI NEDİR?”

2012-2022 döneminde toplam 14 milyon trafik kazası meydana gelmiştir. Yıllar itibariyle bu kazaların neden olduğu maddi kayıp miktarı nedir? Uzun bayram tatili nedeniyle trafikte yaşanacak yoğunluk da dikkate alınarak özellikle otobüs firmaları ve şehirlerarası yollarda ek olarak hangi önlemler alınacaktır? 2015-2023 döneminde yıllar itibariyle ehliyetine el konulan sürücü sayısı ve el konulma nedenlerine göre dağılımı nedir?

“YOL KUSURLARI NEDENİYLE İLGİLİ KURUMLAR TARAFINDAN VATANDAŞA ÖDENEN TAZMİNAT VAR MIDIR?”

Trafik kazalarına neden olan unsurlar arasında yol kusurları da sayılmaktadır. 2015 -2023 döneminde yıllar itibariyle yol kusurları nedeniyle ilgili kurumlar tarafından vatandaşa ödenen tazminat var mıdır? Sayı ve tutarı nedir? 9.3.2023 tarih ve 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ceza puanı silinerek ehliyeti teslim edilen sürücü sayısı nedir? Bu sürücülerden kaçı ehliyeti verildikten sonra benzeri bir suç nedeniyle ceza puanı almış ya da ehliyetine el konulmuştur?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA