4 Temmuz 2024 Perşembe

16:14   TOROSLAR BELEDIYESININ YOL YAPıM VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   16:10   AÇıK RADYO`NUN YAYıN HAYATıNA SON VERILDI…   15:48   DİSK`TEN TÜİK ÖNÜNDE AÇıKLAMA...   15:37   ŞANGAY İŞBIRLIĞI ÖRGÜTÜ ZIRVESI.... PUTIN, ERDOĞAN`ıN TÜRKIYE`YE DAVETINE OLUMLU YANıT VERDI   15:31   CHP’LI DINÇER: “BALıK ÇIFTLIKLERI HEM DOĞAYA HEM TURIZME ZARAR VERECEK”   15:30   AKDENIZ’IN PARKLARı YENILENIYOR   14:51   BIRLEŞIK KAMU-İŞ KONFEDERASYONU AÇıKLANAN TÜİK VERILERINE TEPKI GÖSTERDI   14:47   KEMAL KıLıÇDAROĞLU VE AYŞE ATEŞ, SINAN ATEŞ DAVASıYLA İLGILI BIRLIKTE AÇıKLAMA YAPTı   14:01   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, MADıMAK`TA KATLEDILEN AYDıNLAR ANıSıNA ANıT PARK YAPACAK   13:41   TARSUS’DA “KÖYDE HAYAT VAR” ETKINLIĞI BAŞLıYOR   13:37   TALAT DINÇER’DEN MERSIN’DE YıKıLAN OKULLAR HAKKıNDA SORU ÖNERGESI   13:06   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN SINCAN CEZAEVI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı   12:37   MILYONLARCA EMEKLININ ELI YINE BOŞ KALDı   12:19   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERKEN SEÇIM MESAJı   11:24   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… AZMETTIRICI DOĞUKAN ÇEP`IN AVUKATı SINAN ATEŞ HAKKıNDA İDDIALARDA BULUNDU   11:15   NETANYAHU, İSRAILLI GENERALLERIN ATEŞKES İSTEDIĞI İDDIALARıNA YANıT VERDI   10:58   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… TETIKÇI ERAY ÖZYAĞCı`NıN AVUKATı: “ERAY ÖZYAĞCı DEĞIL, SELMAN BOZKURT MAKTULE DOĞRU ATEŞ ETMEKTEDIR”   10:43   SILIFKE ZAFER ÇOŞKUSUNU HEP BIRLIKTE YAŞADı   10:35   KAHRAMANMARAŞ’DA ADALET NÖBETI    10:13   6 AYLıK ENFLASYON FARKıNA GÖRE YAPıLACAK ZAM ORANı BELLI OLDU  
 
     
   

YURTTAŞLAR İZMİR`DE YAPAY ZEKA SAYESİNDE ATATÜRK İLE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ


İzmir`de 92`nci kez kapılarını açan Enternasyonal Fuarı, haftasonunda ziyaretçi akınına uğradı. Fuara gelen yurttaşlar yapay zeka yönetimiyle sayesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğraf çekilme şansı da yakaladı.

 

Tarih : 2 Eylül 2023 Cumartesi 20:04   Okunma : 453

KERİM UĞUR

İzmir`de 92`nci kez kapılarını açan Enternasyonal Fuarı, haftasonunda ziyaretçi akınına uğradı. Fuara gelen yurttaşlar yapay zeka yönetimiyle sayesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğraf çekilme şansı da yakaladı.

Bu yıl “Gençlik” temasıyla açılışı gerçekleştirilen 92`nci İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bilişim ve girişimciliğe yatırım yapan ve bu kapsamda birçok etkinlik düzenleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl da oyun dünyasının önemli etkinlikleri ve yapay zeka temalı çeşitli birçok programa ev sahipliği yapıyor. İzmir Fuarını dolaşmak için gelen yurttaşlar fuar içerisinde bulunan Pakistan Pavyonunda içerisinde kurulan alanda yapay zeka yöntemi sayesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğraf çekilme şansını yakalıyor.

Proje hakkında ANKA Haber Ajansına bilgi veren Proje Sorumlusu Saim Emre İnal, “92. İzmir Fuarı`nda Pakistan pavyonunda ziyaretçilerimize Atatürk`le birlikte yapay zeka projesini gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında etkinliğimizin birinci gününü tamamladık. Birinci gününde beklentimizin de üzerinde bir katılım gerçekleştirdik. İnsanlar burada aslında cumhuriyetin yüzüncü yılında Atatürk`le birlikte olsaydık hayali çerçevesinde fotoğraf çekilerek ölümsüz bir hatıra almaya geliyorlar. Yapay zeka sistemimize gelen her ziyaretçimizin öncelikle yüzünü net bir şekilde çıktığı fotoğrafını alıyoruz. Bizim şu anda kullanmış olduğumuz üç tane yapay zeka var. Bunlardan iki tanesi görsel oluşturma, bir tanesi de yüz tarama yapay zekası. Bu yüz tarama yapay zekasına ziyaretçilerimizin fotoğraflarını yüklüyoruz ve diğer yapay zekalarımızla birlikte bu görselleri oluşturuyoruz. Konseptimiz Atatürk`le birlikte olduğu için, Atatürk`le birlikte geçmiş dönemlerden, günümüzden cumhuriyetin bugünkü günlerinden görsellerle birlikte onlara sonsuz bir hatıra bırakıyoruz ” dedi.

GURUR VERİCİ”

İstanbul`dan ailesi ile birlikte İzmir`e gelen Sibel Biçer, Atatürk hayranı olan oğlu Arda Biçer için bu alana geldiklerini belirten Atatürk ile fotoğraf çekilmenin gurur verici olduğunu söyledi. Arda Biçer ise “Ben çok mutlu oldum, fotoğrafları görünce daha da mutlu olacağım çünkü yıllar önce hayatını kaybeden Atamızla fotoğrafımızın olması mutluluk verici bir duygu” diye konuştu.

ATATÜR İLE YAŞIYORUZ”

Fotoğraf çekilen Serdar Aras, “İyi ki Cumhuriyet çocuğuyuz, İyi ki Atatürk varmış. Atatürk`ün sayesinde Cumhuriyetimizi koruyoruz. Atatürk`le yaşıyoruz zaten” dedi.

GELECEK NESİLE ATATÜRK`Ü SEVDİRMEK MÜMKÜN”

Torunu ile birlikte İzmir fuarına gelen Hava Konan, “Çok duygulandım. Gelecek nesile Atatürk`ü sevdirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Bir diğer yurttaş Gözde Onan ise “Çok güzel bir duygu artık teknoloji ve yapay zeka o kadar ilerledi ki içeri girdiğimizde nasıl bir şey ile karşılaşacağımızı göreceğiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA