4 Haziran 2024 Salı

15:48   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÜRETICIYE BIR MÜJDE DAHA   15:44   CHP TARSUS KADıN KOLLARı İLÇE BAŞKANı FIGEN ACıYIYEN’DEN TEŞEKKÜR MESAJı   15:40   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:21   AKDENIZ’DEN KAYYUM İÇIN HAKKARI İLE DAYANıŞMA ÇAĞRıSı: HALKıN IRADESINI GERI VERIN!   15:04   YKS`YE GERI SAYıM BAŞLADı...    15:01   CHP HEYETI, HAKKARI`YE GELDI   14:43   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT: “‘UYUTMA` ADı ALTıNDA HAYVANLARıN ÖLDÜRÜLMESINI KABUL ETMIYORUZ"   14:32   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL KAYYUM ATAMASıNA BIR KEZ DAHA TEPKI GÖSTERDI   13:29   TUNCER BAKıRHAN`DAN BAKAN YERLIKAYA`YA: "YA SOYLU GIBI `SUÇIŞLERI BAKANı` OLARAK ALGıLANACAKSıNıZ YA DA IŞINIZI HUKUKA GÖRE YAPACAKSıNıZ"   12:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KURS MERKEZLERI`NDE YKS ÖNCESI SON DENEME SıNAVı YAPıLDı   11:57   SILIFKE BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ONARıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:39   CHP`NIN `EMEK MITINGI`NIN TARIHI BELLI OLDU   11:11   BAHÇELI, HAKKARI BELEDIYE BAŞKANı`NıN GÖREVDEN ALıNMASı VE KAYYUM ATANMASıNA DESTEK VERDI   09:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, HAŞERE ILE MÜCADELEDE TıBBI VE AROMATIK BITKILERI DE KULLANıYOR   09:35   GEZI`DE GÖZÜNÜ KAYBEDEN SARıKAYA`Yı VURAN POLIS HALA BULUNAMADı   09:30   BAKAN YERLIKAYA: "GÖÇMEN KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONLARıNDA 63 ORGANIZATÖR YAKALANDı, 38`I TUTUKLANDı"   07:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZEYBEK, TBB SEÇIMLERI ÖNCESI PARTILERLE GÖRÜŞTÜ   22:34   VAN`DAKI KAYYUM PROTESTOSUNA POLIS MÜDAHALESI: 5 GÖZALTı   22:05   28 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "KAYYUM UYGULANMASıNA SON VERILMELI"   21:26   DOĞU VE GÜNEYDOĞU`NUN BIRÇOK KENTINDE EYLEM VE ETKINLIKLER YASAKLANDı  
 
     
   

Şair Özdemir İnce’nin 60 Bin Kitaplık Kütüphanesi Yenişehir’e Getirilecek


CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mersinli şair Özdemir İnce’nin 60 bin kitaplık kütüphanesini Mersin’e getireceklerini ve Yenişehir’de kurulacak kütüphaneye şairin adını vereceklerini söyledi.

 

Tarih : 26 Şubat 2019 Salı 01:10   Okunma : 1030

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit Sivas Yahyalılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Belediye başkanlığı döneminde en çok önem vereceği projelerin başında erken çocukluk eğitimi projesinin geldiğini ifaden eden Abdullah Özyiğit, “Anne babası erken çocukluk eğitimi alan çocukla anne babası bu eğitimi almayan çocuk arasında dramatik bir fark var. Onun için buradan başlayacağız. Anne babalara erken çocukluk eğitimi vereceğiz. Bu eğitimi alan anne babalar çocuklarını daha iyi yetiştirecek ve bunun sonuçlarını 15 yıl, 20 yıl sonra alacağız” dedi.

Yenişehir’de sanatın ve sporun her alanını destekleyeceklerini, çocukların ders çalışabilecekleri mahalle kütüphanelerinin yanı sıra spor yapabilecekleri spor tesislerini kuracaklarını anlatan Abdullah Özyiğit, kapsamlı bir kütüphane kurma çalışmalarının olduğunu da söyledi.

Özyiğit,  “Şair Özdemir İnce Mersinli. 60 bin kitaplık kütüphanesi var. Şimdi belli bir yaşa gelmiş ve kitaplarının boşa gitmesini istemiyor. Benim adımın verileceği bir kütüphaneye bağışlarım diyor. Özdemir İnce’nin kitapları sokağa atılır mı? O kütüphanede çok değerli eserler var. O 60 bin kitabı alacağız ve Özdemir İnce adını verdiğimiz kütüphaneye dizeceğiz. Çocuklarımız gelip bu kütüphaneden faydalanacak” diye konuştu.

‘YÜZDE 70 OY ALIRIZ’

Dernek üyelerinin, mevcut Yenişehir Belediyesi’nin cenaze nakil hizmetleri konusunda yetersiz kaldığı yönünde ki eleştirilerine yanıt veren Abdullah Özyiğit şunları söyledi:

“Cenaze nakli hizmetleri konusunda belediye bugüne kadar yatırım yapmamış. Biz kendi cenazemize sahip çıkacağız. Yenişehir’deki insanımızın cenazesi olduğunda Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmak zorunda kalmasına son vereceğiz. Alo cenaze hattı kuracağız. Vatandaş orayı aradığında defin işleminden nakil işlemine kadar tüm hizmetleri hızla alabilecek.”

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, yerel seçimlerle ilgili öngörülerini de paylaştı. Özyiğit, “Bir kişinin belediye başkan adayı olması için bir geçmiş gerekir, bir başarı gerekir, liyakat gerekir. Rakip partilerdeki adaylar kendi alanlarında başarılı insanlar ama bir kenti yönetmek bu kadar kolay, bu kadar basit değil. Dolayısıyla ben Ak Parti’den de, MHP’den de destek geleceğini düşünüyorum. İyi çalışırsak yüzde 70 oy alırız. Yüzde 70 oy aldığımızda 28 belediye meclis üyesi çıkarırız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, ŞAİR ÖZDEMİR İNCE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA