14 Mayıs 2024 Salı

16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   12:26   YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR   11:41   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURULU 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:38   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT GEZİSİ İLE MERSİN’İ GEZME VE GÖRME FIRSATI BULDU   11:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   18:54   TOROSLAR’IN MİLLİ GURURU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU   16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:18   İSTANBUL BOĞAZI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI AKP`DEN CHP`YE GEÇTİ: BOĞAZIN TARİHİ VE DOĞAL MİRASINI KORUYACAĞIZ   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:44   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARINA KALDI, ÖMER KERKEZ 169 OY ALDI   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...  
 
     
   

CHP MERSİN İL KONGRESİ... ALİ MAHİR BAŞARIR: DELEGE İRADE ORTAYA KOYACAKSA HİÇ KİMSEYİ HEDEF GÖSTERMEK YA DA `PARTİ BÖLÜNÜR MÜ` DEMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin İl Kongresi`nde; "Hiç kimse sayın Genel Başkanı suçlamıyor. Hatta, nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ten başlayıp İsmet Paşa ile devam eden Bülent Ecevit ile devam eden, hepsinin ortak özelliği dürüst, namuslu, bu ülkeyi seven insanlarsa sayın Kemal Kılıçdaroğlu da tarihteki onların yanında yerini alacaktır. Hiç şüphe yok bunda. Ama delege de bir irade ortaya koyacaksa, Edirne`den, Rize`den, Mersin`den, Hatay`dan, Diyarbakır`a kadar delegenin bir iradesi olacaksa hiç kimseyi de hedef göstermek ya da `Parti bölünür mü` demek kimsenin haddi değildir" dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 14:04   Okunma : 283

Haber: MELİS YILDIRIM / Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin İl Kongresi`nde; "Hiç kimse sayın Genel Başkanı suçlamıyor. Hatta, nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ten başlayıp İsmet Paşa ile devam eden Bülent Ecevit ile devam eden, hepsinin ortak özelliği dürüst, namuslu, bu ülkeyi seven insanlarsa sayın Kemal Kılıçdaroğlu da tarihteki onların yanında yerini alacaktır. Hiç şüphe yok bunda. Ama delege de bir irade ortaya koyacaksa, Edirne`den, Rize`den, Mersin`den, Hatay`dan, Diyarbakır`a kadar delegenin bir iradesi olacaksa hiç kimseyi de hedef göstermek ya da `Parti bölünür mü` demek kimsenin haddi değildir" dedi.

CHP Mersin İl Olağan Kongresi, bugün Mersin`de Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi`nde yapılıyor. Kongre`de söz alan CHP Grup Başkanvekili Başarır şöyle konuştu:

"`Niye birileri aday oluyor, neden kurultayda Genel Başkanı`nın karşısına çıkıyor` gibi bir cümle kullanma hakkına sahip değiliz. Sayın Bülent Ecevit 1957`de milletvekili olmuş, Çalışma Bakanlığı yapmış, çok önemli görevlere gelmiş ama 72`de İsmet Paşa`nın karşısından aday olmuş. Aynı şekilde Deniz Baykal. Çok genç yaşlarda milletvekili olmuş, Maliye Bakanı, Enerji Bakanı olmuş, SHP`de Genel Sekreter olmuş, Erdal İnönü`nün karşısına çıkmış. Kendisiyle yol yürümekten her zaman onur duyduğum sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Bey`den sonra grup başkanvekiliyken aday olmuş. Bunlar bizim partimizin demokrasiye, parti içi hukuka olan saygısının sonuçlarıdır. O yüzden, hiç kimse `O niye aday, bu niye aday, o hain`, hayır. Kimsenin buna hakkı yok arkadaşlar.

Grup Başkanımız, değerli yol arkadaşım, milletvekili olduğum günden itibaren her an yanımda oldu. En kötü günlerimde yanımda oldu. Daha önce milletvekilliği yaptığı için, grup başkanvekilliği yaptığı için tecrübelerinden yararlandım. Tabii ki çok kıymetli. Sayın Genel Başkan, hem onun döneminde Parti Meclis üyesi oldum hem de Grup Başkanvekili oldum, çok kıymetli.

Hiç kimse sayın Genel Başkanı suçlamıyor. Hatta, nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ten başlayıp İsmet Paşa ile devam eden Bülent Ecevit ile devam eden, hepsinin ortak özelliği dürüst, namuslu, bu ülkeyi seven insanlarsa sayın Kemal Kılıçdaroğlu da tarihteki onların yanında yerini alacaktır. Hiç şüphe yok bunda. Ama delege de bir irade ortaya koyacaksa, Edirne`den, Rize`den, Mersin`den, Hatay`dan, Diyarbakır`a kadar delegenin bir iradesi olacaksa hiç kimseyi de hedef göstermek ya da `Parti bölünür mü` demek kimsenin haddi değildir. Belki daha başka adaylar çıkacak. Belki daha başka söylemlerde bulunacağız. Belki daha fazla eleştiri ortaya çıkacak. Ama bu kaliteyi, demokrasi kalitemizi, ona gölge düşürecek söylemlerden uzak durmalıyız. Ben televizyonları seyrediyorum, herkes CHP`yi konuşuyor, yandaş kanal konuşuyor, bizim dediğiniz kanallar konuşuyor, sürekli CHP konuşuluyor. Türkiye`nin bu kadar sorunu varken CHP konuşuluyor. Herkes bu kurultayın sonucunda bir hikaye, kötü bir hikaye yaratmak istiyor. Hayır, bizim milyonlara olan sorumluluğumuz var. Yerel seçimler önemli, evet, Mersin`de durum iyi, Mersin`de oylarımız iyi, Mersin`de milletvekili sayısı arttı, bunu hep beraber yaptık. Ama Türkiye`nin her yeri Mersin değil maalesef. O yüzden, evet Mersin gibi olmalı sloganı güzel, doğru bir slogan. Korumamız gereken büyükşehirler var. Mersin`de almamız gereken ilçeler var. Bir kayıbın daha telafisi yok arkadaşlar.

Bu kurultay hepimizin bütünleştiği, yeni bir umudun doğduğu, yeni umutların ortaya çıktığı bir kurultay olmalı.

Sizlere çok teşekkür ediyorum. Kazanacak il başkanıma, yönetimine şimdiden başarılar diliyorum. Kurultay delegelerine, seçilecek 26 tane kurultay delegelerine yüreklerinin sesini dinleyerek oy kullanmalarını diliyorum. Ne benim ne bir başkasının ne basının ne de Twitter`daki trollerin etkisinde kalmasın. Tarihimize baksın, 70 seçimlerine baksın, 89`a baksın, halkın ne istediğini bir an için gözünden geçirsin ve oyunu kullansın."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA