15 Mayıs 2024 Çarşamba

22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   12:26   YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR   11:41   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURULU 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:38   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT GEZİSİ İLE MERSİN’İ GEZME VE GÖRME FIRSATI BULDU   11:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   18:54   TOROSLAR’IN MİLLİ GURURU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU   16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:18   İSTANBUL BOĞAZI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI AKP`DEN CHP`YE GEÇTİ: BOĞAZIN TARİHİ VE DOĞAL MİRASINI KORUYACAĞIZ   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:44   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARINA KALDI, ÖMER KERKEZ 169 OY ALDI   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR  
 
     
   

ANKARA İL KONGRESİ... MURAT EMİR: “TÜZÜĞÜYLE, PARTİ İÇİ DEMOKRASİSİYLE, PROGRAMIYLA DAHA ÇOK SOL, KEMALİZM DİYEN DEĞİŞİM ÖNERİYORUZ”


CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi, Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara İl Kongresi`nde; “Kongrelerimiz neredeyse halktan kopuyor, halkımızın talepleri var, tabanımızın beklentileri var. Biz bu beklentileri duymazdan gelirsek nasıl başarılı olacağız? Bunun cevabının buralarda aranması gerekiyor. Biz değişim öneriyoruz. Hem de tepeden tırnağa değişim öneriyoruz. Tüzüğüyle, parti içi demokrasisiyle, programıyla daha çok sol diyen, Kemalizm diyen değişim öneriyoruz. İttifak yapacağız diye sağ siyasete benzeme kaygısını reddediyoruz. Daha çok sosyal demokrasi, sol diyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 15:06   Okunma : 228

Haber: GÜRKAN DEMİRTAŞ- Kamera: ÜNAL AYDIN- ONUR BİNGÖL

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi, Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara İl Kongresi`nde; “Kongrelerimiz neredeyse halktan kopuyor, halkımızın talepleri var, tabanımızın beklentileri var. Biz bu beklentileri duymazdan gelirsek nasıl başarılı olacağız? Bunun cevabının buralarda aranması gerekiyor. Biz değişim öneriyoruz. Hem de tepeden tırnağa değişim öneriyoruz. Tüzüğüyle, parti içi demokrasisiyle, programıyla daha çok sol diyen, Kemalizm diyen değişim öneriyoruz. İttifak yapacağız diye sağ siyasete benzeme kaygısını reddediyoruz. Daha çok sosyal demokrasi, sol diyeceğiz” dedi.

CHP Ankara İl Kongresi bugün yapılıyor. Kongreye katılan CHP PM üyesi, Ankara Milletvekili Murat Emir de konuşmacılar arasında yer aldı. Emir,şunları söyledi:

AYNI YÖNETİM BİÇİMİYLE, AYNI YÖNTEMLERLE FARKLI BİR SONUCU ALMAYI BEKLEMEK HAYALCİLİKTİR”

Cumhuriyetin varlığı, yokluğu diye konuştuğumuz seçimi maalesef kaybettik. Hepimiz bu başarısızlıkta sorumluyuz, hiçbirimizin sorumluluğu bir başkasına yıkma hakkı yok. Bu tartışmaları tabii ki kişiler üzerinden yapacak değiliz. Eğer önümüzdeki yerel seçimlerde başarı gelsin diyorsak bunu sadece hamasi nutuklarla değil buralardan çıkaracağımız stratejilerle yapabiliriz. Bunu yapabilmemizin de yegane yolu açık bir biçimde eleştirmektir, bir proje ortaya koymaktır. Hiçbir şey olmamış gibi aynı yönetim biçimiyle, aynı yöntemlerle farklı bir sonucu almayı beklemek kusura bakmayın ama hayalciliktir.

TÜZÜĞÜYLE, PARTİ İÇİ DEMOKRASİSİYLE, PROGRAMIYLA DAHA ÇOK SOL, KEMALİZM DİYEN DEĞİŞİM ÖNERİYORUZ”

Kongrenin başından beri atmosferi hepiniz görüyorsunuz. Ankara Kongresi böyle mi olmalıydı. Niye bu heyecansızlık diye hepiniz sormuyor musunuz kendinize? Kongrelerimiz neredeyse halktan kopuyor, halkımızın talepleri var, tabanımızın beklentileri var. Biz bu beklentileri duymazdan gelirsek nasıl başarılı olacağız? Bunun cevabının buralarda aranması gerekiyor. Biz değişim öneriyoruz. Hem de tepeden tırnağa değişim öneriyoruz. Tüzüğüyle, parti içi demokrasisiyle, programıyla daha çok sol diyen, Kemalizm diyen değişim öneriyoruz. İttifak yapacağız diye sağ siyasete benzeme kaygısını reddediyoruz. Emeğin böylesine sömürüldüğü, kadınların cinayete uğradığı, gençlerin umutsuz bırakıldığı bir Türkiye`de, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bir ülkede sol ölmedi ,ölmeyecek. Daha çok sosyal demokrasi, sol diyeceğiz.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ FEDA ETME GİBİ BİR HAKKIMIZ YOK”

Ben tüm CHP`lilerde bir değişim talebinin olduğunu biliyorum. Herkesin yerel seçimlere dönük olarak kendi pozisyonunu tarifleme, kendi geleceği ile ilgili karar alma, `şimdilik susayım` deme durumunda olabileceğini görüyorum ve anlamaya çalışıyorum. Bu anlayışı kırmadan yepyeni bir siyaset biçimiyle halkımızın önüne çıkmadan başarılı olmamız gerçekten çok zor. Bizim önümüzdeki seçimleri feda etme gibi bir hakkımız yok. İttifak kapasitemizin neredeyse kaybolduğu bir süreçte Ankara Büyükşehir Belediyesi`ni ve diğer ilçeleri almak üzere yola çıkıyoruz. Zor bir dönemdeyiz, aşabiliriz, başarabilmek için bu günlerde tekrar kendimize dönüp nasıl başarabileceğimizi sormamız gerekiyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA