3 Haziran 2024 Pazartesi

17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   17:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDIYELER BIRLIĞI`NDE 14 YÖNETICIDEN 8`INI CHP ALACAK 6`SıNı DIĞER PARTILERE VERECEK"   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   15:02   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...    14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:46   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MITING ÖNCESINDE RIZE`DE ÇAY ÜRETICILERINI ZIYARET ETTI   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...    12:48   KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN ÜÇ KATLı BINA... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA İSTANBUL`A GITTI   11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: CİNSEL SUÇ MAĞDURU ÇOCUK SAYISI 9 YILDA YÜZDE 287 ARTTI VE 31 BİN 890`A ULAŞTI


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye`de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen cinsel suç mağduru çocuk sayısının 9 yılda yüzde 287 arttığını belirterek, “Geçen yıl cinsel suç mağduru çocuk sayısı 4 bin 151`i erkek, 27 bin 739`u kız çocuğu olmak üzere 31 bin 890 olarak kayıtlara geçti. Son yıllarda ülkemizde cinsel suç mağduru çocuk sayısının endişe verici şekilde arttığını görüyoruz. İstatistiklere göre son 9 yılda bu sayı üç katına çıkmış durumda. Bu rakamlar iktidarın çocuklarımızın güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kaldığının acı bir kanıtıdır” dedi.

 

Tarih : 25 Eylül 2023 Pazartesi 10:30   Okunma : 186

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye`de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen cinsel suç mağduru çocuk sayısının 9 yılda yüzde 287 arttığını belirterek, “Geçen yıl cinsel suç mağduru çocuk sayısı 4 bin 151`i erkek, 27 bin 739`u kız çocuğu olmak üzere 31 bin 890 olarak kayıtlara geçti. Son yıllarda ülkemizde cinsel suç mağduru çocuk sayısının endişe verici şekilde arttığını görüyoruz. İstatistiklere göre son 9 yılda bu sayı üç katına çıkmış durumda. Bu rakamlar iktidarın çocuklarımızın güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kaldığının acı bir kanıtıdır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye`de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen cinsel suç mağduru çocuk sayısındaki artışa dikkat çekti. İlgezdi açıklamasında şunları dile getirdi:

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, güvenlik birimlerine suç mağduru olarak gelen veya getirilen 232 bin 739 çocuğun yüzde 13,7`si, cinsel suç mağduru çocuklar. Geçen yıl cinsel suç mağduru çocuk sayısı 4 bin 151`i erkek, 27 bin 739`u kız çocuğu olmak üzere 31 bin 890 olarak kayıtlara geçti. Son yıllarda ülkemizde cinsel suç mağduru çocuk sayısı endişe verici şekilde arttığını görüyoruz. İstatistiklere göre son 9 yılda bu sayı üç katına çıkmış durumda. Bu rakamlar iktidarın çocuklarımızın güvenliğini sağlama konusunda yetersiz kaldığının acı bir kanıtıdır.

Söz konusu vahim tablo, çocuklarımızın güvenliği konusunda somut bir eylem planının hayata geçirilmesi gerektiğini gösteriyor ancak bu konuda muhalefet olarak attığımız adımlar iktidar tarafından sürekli geçiştiriliyor. Hiranur Vakfı`nda yaşanan korkunç istismar 2 yıldır Aile Bakanlığı tarafından bilinmesine ve yargıya intikal etmesine rağmen basına yansıyana kadar sanıklar serbest geziyordu. Bu serbesiyet durumuyla aslında Aile Bakanlığı da suça ortak olmuştur. Sonrasında tepkilerin önünü almak için AKP tarafından da bir önerge verilmişti. Önergenin gerekçesi ülkedeki çocuk istismarı gerçeğinin üzerini örterken, 6 yaşında tarikatta istismara uğrayan kız çocuğunun yaşadığını münferitleştirdi.

AKP ÖNERGESİNDE `ASLINDA BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPMIŞTIK BU DA MÜNFERİT BİR OLAYDIR` SEVİYESİNE İNDİRGENDİ.

AKP`nin önergesinin giriş yazısında ülkede ‘çocukların hak ve özgürlüklerini en üst seviyede güvence altına` alındığı, “her türlü saldırı, tehlike ve istismardan korumak için çocuğun üstün yararı göz önünde bulundurularak yapılan pek çok yeni kanuni düzenlemeye rağmen maalesef, zaman zaman müteessif kimi hadiselerin yaşanabildiği gözlemlenebiliyor” dendi. Yani sözün kısası en başından ‘aslında biz elimizden geleni yapmıştık bu da münferit bir olaydır` seviyesine indirgendi.

Çocuk istismarını münferit bir olaymış gibi aksettiremezsiniz. Siz bunu yaparsanız kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın tek tutuklu sanığı olan ‘Mehmet Emin Marankoz`un suç işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu ancak tutuklulukta geçirdiği süreyi` göze alarak tahliyesine karar verir. Artık yargının yakasından ellerinizi çekin. İktidarın bu tavrı suçluları arka kapıdan özgürlüğüne kavuşturup ‘Hadi git bir daha yap nasılsa biz seni yine tahliye ederiz` demekten başka bir şey değildir.

Geçtiğimiz dönemlerde ‘Bir kereden bir şey olmaz` diyen bakanlarını da AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı`nın ‘6 yaşında bir çocuğu kimse başına bela etmez` açıklamasını da daha unutmadık. Siz suç ve suçluyu koruyorsunuz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA