28 Nisan 2025 Pazartesi

12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”   10:57   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI: "İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA`YA VE ÇALıŞMA ARKADAŞLARıMıZA YAPıLANLAR HUKUKSUZLUKTUR"   10:47   RTÜK ÜYESI TAŞCı`DAN EBUBEKIR ŞAHIN`E: "ÜST KURULUN SOKAK RÖPORTAJıNA ILIŞKIN SAVCıLıĞA ŞIKAYETÇI OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGı OLUŞTURMAKTAN KAÇıNMANıZı TAVSIYE EDERIM"   10:44   SILIFKE BELEDIYESI, EMEKLILER KıRAATHANESI`NI HIZMETE AÇTı   10:39   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ÇAMUR ATıNCA IZ KALıYOR MU, YOKSA O IZ ATAN VE ATTıRANLARA Mı GEÇIYOR, YAŞAYıP GÖRECEĞIZ”   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ERDEMLI`DE "HANıM EVI"NI HIZMETE AÇTı   10:04   CHP`LI GÜRER`DEN BESICILERE ZIYARET: "2020`DE EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI BIN LIRAYDı, EMEKLI KURBAN ALABILIYORDU. BUGÜN BAYRAM IKRAMIYESI 4 BIN LIRA"   03:02   KÜTAHYA`DA 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   03:02   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA, PROJE ONAYı SEBEBIYLE KENDISINI TEHDIT EDEN ŞAHıSLARıN ŞIKAYETIYLE GÖZALTıNA ALıNMıŞ: KENDISI ALMAK ISTEDIĞI OLUMLU GÖRÜŞÜ ALAMADıĞı IÇIN BU ŞEKILDE BIR IFTIRAYA BAŞVURMUŞTUR   02:02   İBB`YE YÖNELIK OPERASYONDA GÖZALTıNA ALıNAN VE KAYıNPEDERI ÜZERINDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK`ÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: KAYıNPEDERIM 2021 YıLıNDA VEFAT ETMIŞTIR. BILDIĞIM KADARıYLA KENDISI ATINA`DA BULUNMAMıŞTıR   01:14   ESKIŞEHIR`DE ÖĞRENCILERDEN YÜRÜYÜŞ: "ESILA`YA TEKRAR SESLENIYORUZ: SEN TAHLIYE OLANA KADAR SENIN SOKAKTAKI SESIN OLACAĞıMıZA SÖZ VERIYORUZ"   01:08   EBUBEKIR ŞAHIN, SOKAK RÖPORTAJLARı YAPAN `SOKAK KEDISI` EBRU UZUN ORUÇ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞıNı DUYURDU   23:46   İSTANBUL`DA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   23:04   ANKARA`DA CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN 26 ÖĞRENCIDEN 22`SI SAVCıLıK IFADESININ ARDıNDAN SERBEST BıRAKıLDı, 4 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:34   GALATASARAY, EYÜPSPOR`U DEPLASMANDA 5-1 MAĞLUP ETTI   21:30   ELAZıĞ`DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI  
 
     
   

TİP`İN ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ 9. GÜNÜNDE... ERKAN BAŞ: “BUGÜN ADIMLARIMIZI TARİKATLARIN KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN ATIYORUZ”


Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yargıtay tarafından Gezi Davası`nda aldığı hapis cezası onanan Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"nü sürdürüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, dokuzuncu günü Aladağ`da tarikat yurdundaki yangında hayatını kaybeden çocuklar için yürüdüklerini belirterek, “Adana dendiğinde Can Atalay ismiyle yan yana geldiğinde maalesef bizim aklımıza Aladağ`da yitirdiğimiz gencecik kardeşlerimiz, kız çocuklarımız geliyor. Biz bugün adımlarımızı tarikatların karanlığına teslim olmayacağımızı, ülkemizi yobazın karanlığına teslim etmeyeceğimizi göstermek için özgürlük için atıyoruz” dedi.

 

Tarih : 9 Ekim 2023 Pazartesi 14:36   Okunma : 539

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yargıtay tarafından Gezi Davası`nda aldığı hapis cezası onanan Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"nü sürdürüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, dokuzuncu günü Aladağ`da tarikat yurdundaki yangında hayatını kaybeden çocuklar için yürüdüklerini belirterek, “Adana dendiğinde Can Atalay ismiyle yan yana geldiğinde maalesef bizim aklımıza Aladağ`da yitirdiğimiz gencecik kardeşlerimiz, kız çocuklarımız geliyor. Biz bugün adımlarımızı tarikatların karanlığına teslim olmayacağımızı, ülkemizi yobazın karanlığına teslim etmeyeceğimizi göstermek için özgürlük için atıyoruz” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Davası kapsamında hapis cezasına mahkum edilen Can Atalay, Osman Kavala, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman ve Mine Özerden`in mahkumiyetlerini onadı. TİP, Milletvekili Can Atalay`ın da bulunduğu Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı Hatay`dan Ankara`ya yürüyüş başlattı.

Özgürlük Yürüyüşü, dokuzuncu gününde Adana İncirlik`ten Adana Merkez`e devam ediyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş`a Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aladağ aileleri adına Ali Köylü, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu, EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, TÖP, Halkevleri, KESK, Haber-Sen ve eski CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş eşlik ediyor.

Baş, yürüyüşün dokuzuncu gününde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BUGÜN ADIMLARIMIZI TARİKATLARIN KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN ÖZGÜRLÜK İÇİN ATIYORUZ”

“Bu destekler, dayanışmalar sayesinde her gün, attığımız her adımda daha bir kararlı, inatçı kazanmaya yakın hissediyoruz kendimizi. Adana dendiğinde Can Atalay ismiyle yan yana geldiğinde maalesef bizim aklımıza Aladağ`da yitirdiğimiz gencecik kardeşlerimiz, kız çocuklarımız geliyor. Can Atalay dendiğinde bir tarikat yurdunda bilirkişi raporlarına göre net olarak ihmal nedeniyle, dolayısıyla bir cinayet sonucu hayatını kaybeden bu ülkenin yoksullaştırılmış, çaresizleştirilmiş evlatları geliyor. Aladağ dendiğinde bizim aklımıza, her ne yaparlarsa yapsınlar iktidar tarafından sırtları sıvanıp hayatlarına aynı şekilde devam eden tarikatlar ama bunun karşısına dikildiği için suçlanan insanlar geliyor. Ekmeği için aydınlık yarınları için mücadele eden tüm insanlarla bu yobazların karanlığına karşı sesimizi yükseltmek Türkiye`de özgürlük mücadelesinin en önemli adımlarından bir tanesidir. Biz bugün adımlarımızı tarikatların karanlığına teslim olmayacağımızı, ülkemizi yobazın karanlığına teslim etmeyeceğimizi göstermek için özgürlük için atıyoruz.”

Aladağlı aileler adına Erkan Baş`ın söz verdiği Ali Köylü şunları söyledi:

7 SENE DOLACAK DAHA HALEN EVLATLARIMIZIN KATİLLERİNİN KİM OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARMADILAR, HALEN DAHA ADALET GEZİYORUZ”

“Bizim avukatımız, bizi savunan Can Atalay için ve destek için buraya katılıyoruz. Bizim evlatlarımızı tarikatçılar, Süleymancılar katlettiler. Diri diri yaktılar bizim evlatlarımızı. Bize sen kimsin bile demediler, evlatlarımıza adalet gezdik, Ankara`ya, İstanbul`a gittik, Adana`ya geldik. Evlatlarımız için adalet gezdik ama bir türlü adalet bizi teselli etmedi. 7 sene dolacak daha halen evlatlarımızın katillerinin kim olduğunu ortaya çıkarmadılar, halen daha adalet geziyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA