11 Mayıs 2024 Cumartesi

15:34   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI ARSLAN: “ANNELERİN HAYALİNİ KURDUĞU BİR DÜNYA KURULSUN”   15:02   DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ALİ BOZAN AÇIKLADI: AKP’Lİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK VE EKİBİ BELEDİYE ŞİRKETİNDEN DE AYLIK MAAŞ ALMIŞ!   14:44   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET SERKAN TUNCER’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   14:41   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   14:37   BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU   11:22   SİNOP`TA CEVİZ SATIŞI YAPAN ŞAHİN: "GEÇİNEBİLSEM 75 YAŞINDAKİ KİŞİ BURAYA KADAR GELİP BEKLER Mİ?"   11:09   TAKSİ ÜCRETLERİNE GELEN ZAM... OSMANİYELİ TAKSİCİ: "MÜŞTERİLER `BUNDAN SONRA YÜRÜRÜZ` DİYORLAR"   10:42   GAMZE TAŞCIER: "ERDOĞAN İKTİDARI KADINLARI KUŞATAN ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEK BİR YANA VAR OLAN POLİTİKALARDAN DA VAZGEÇME NİYETİNDE"   10:39   DİYARBAKIR``DA ``EVLAT NÖBETİ`` TUTAN ANNELER, ANNELER GÜNÜ`NE BURUK GİRİYOR   10:27   VAHAP SEÇER`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   10:22   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA, 7 BİN YABANCI HASTAYA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI` KAPSAMINDA SEMİNER   05:37   EĞİTİM SENDİKALARI OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ   01:02   9. YARGI PAKETİ TASLAĞINA ANKA HABER AJANSI ULAŞTI: TEKERRÜR HALİNDE İŞLENEN SUÇLAR İÇİN DE KOŞULLU SALIVERME GELİYOR   19:35   BM GENEL KURULU, FİLİSTİN`İN BM ÜYELİĞİNİ İÇEREN KARAR TASARISINI KABUL ETTİ   16:04   TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET”GÜNÜ RENKLİ AKTİVİTELERLE KUTLANDI   16:01   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   15:56   MERSİN BAROSU BAŞKANI ÖZDEMİR, KENDİSİNE HAKARET EDEN HÂKİM HAKKINDA HSK’YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   14:11   TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS AYAK TENİSİ TURNUVASI DÜZENLİYOR  
 
     
   

ERİNÇ SAĞKAN, YARGITAY BAŞKANLIĞI`NI ZİYARET ETTİ: “YARGITAY`IN 3. DAİRESİ YETKİSİ OLMADIĞI BİR KONUDA ANAYASA`YA AYKIRI, ANAYASAL DÜZENİ DE AÇIKÇA İHLAL EDEN BİR KARARA İMZA ATMIŞTIR”


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Yargıtay Başkanlığı`nı ziyaret etti. Sağkan, “Anayasa Mahkemesi`nin `hak ihlali`ni gidermek için çizdiği yolu izleyebilecek tek makam şu an 13`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`dir. Yargıtay`ın 3. Ceza Dairesi yetkisi olmadığı bir konuda Anayasa`ya aykırı, anayasal düzeni de açıkça ihlal eden bir karara imza atmıştır” diye konuştu.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 19:02   Okunma : 435

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Yargıtay Başkanlığı`nı ziyaret etti. Sağkan, “Anayasa Mahkemesi`nin `hak ihlali`ni gidermek için çizdiği yolu izleyebilecek tek makam şu an 13`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`dir. Yargıtay`ın 3. Ceza Dairesi yetkisi olmadığı bir konuda Anayasa`ya aykırı, anayasal düzeni de açıkça ihlal eden bir karara imza atmıştır” diye konuştu.

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Yargıtay`ın dün TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararı ve Atalay hakkında `hak ihlali` kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine bugün Yargıtay Başkanlığı`nı ziyaret etti. Sağkan, 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında disiplin soruşturması açılması ve tedbiren görevden el çektirilmeleri için Yargıtay`a başvurularını yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“GEREK YARGITAY BAŞKANIMIZ GEREKSE HSK BAŞKANIMIZ, İÇERİSİNDE BULUNAN KAOSTAN BİR AN ÖNCE ÇIKILMASI GEREKTİĞİNİ ÖNEMLİ İFADE ETTİLER”

“13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında az önce ifade ettiğim üzere disiplinel soruşturma için başvurumuzu gerçekleştirdik. Daha sonra Yargıtay Başkanımızı, Başsavcımızı ve Genel Sekreterimizi ziyaret ettik. Her iki kurumda gerek Yargıtay Başkanımız gerekse HSK Başkanımız, içerisinde bulunulan kaostan bir an önce çıkılması gerektiğini önemle ifade ettiler. İçerisinde bulunduğumuz durumdan rahatsızlıklarını ifade ettiler. Bireysel başvuru kurumunun yurttaşlarımız için çok önemli bir kazanım olduğunu da ifade ettiler. Haliyle biz baştan itibaren şunu söylüyorduk; yargının sebebiyet verdiği bir düğümü bir başkasının değil yine yargı kurumlarının çözmesi gerekir. Bu anlamda bugün de Yargıtay Başkanlığı ile yaptığımız istişarelerden sonra daha önce hazırladığımız Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararının altında imzası bulunan başkan ve üyeleri hakkında görevden el çekmeye davet yaptırımının uygulanması için disiplinel soruşturma başlatılması bakımından Yargıtay`ın Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı`na dilekçemizi verdik.

“YURTTAŞLARIN HUKUKİ GÜVENLİKTEN TAMAMEN UZAKLAŞTIKLARINI HİSSETTİKLERİ AĞIR ZAMAN DİLİMİNDEN BİR AN ÖNCE ÇIKILMASI İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz savunma makamı olarak yargının içerisinde bulunduğu bu ağır durumdan, yurttaşların hukuki güvenlikten tamamen uzaklaştıklarını hissettikleri ağır zaman diliminden bir an önce çıkılması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Yarın Türkiye`deki bütün baro başkanlarımız, 81 ilin baro başkanları Ankara`ya geliyorlar. Yarın baro başkanlarımızla değerlendirme yapacağız. Aynı şekilde saat 15.00`te hem baro başkanlarımızla hem tüm meslektaşlarımız ile birlikte Anayasa Mahkemesi`nin karşısındaki Ahlatlıbel Atatürk Parkı`nda buluşacağız. Burada da görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.

“YARGITAY`IN 3. CEZA DAİRESİ YETKİSİ OLMADIĞI BİR KONUDA ANAYASA`YA AYKIRI, ANAYASAL DÜZENİ DE AÇIKÇA İHLAL EDEN BİR KARARA İMZA ATMIŞTIR”

Yargıtay`ın 3. Ceza Dairesi`nin bu dava dosyasında herhangi bir karar alma yetkisi olmadığını düşünüyoruz hukuken. Çünkü, az önce ifade ettiğim üzere Yargıtay; dosyanın esasına ilişkin onama kararı vererek dosyadan el çekmiş durumdadır. İstanbul 13`üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay`a dosyayı gönderdiği anda Yargıtay`ın bu dosyayı karar alarak bu dosyayı iade etmesi gerekiyordu. Çünkü, Anayasa Mahkemesi`nin `hak ihlali`ni gidermek için çizdiği yolu izleyebilecek tek makam şu an 13`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`dir. Yargıtay`ın 3. Ceza Dairesi yetkisi olmadığı bir konuda Anayasa`ya aykırı, anayasal düzeni de açıkça ihlal eden bir karara imza atmıştır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA