11 Mayıs 2024 Cumartesi

14:41   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   14:37   BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU   11:22   SİNOP`TA CEVİZ SATIŞI YAPAN ŞAHİN: "GEÇİNEBİLSEM 75 YAŞINDAKİ KİŞİ BURAYA KADAR GELİP BEKLER Mİ?"   11:09   TAKSİ ÜCRETLERİNE GELEN ZAM... OSMANİYELİ TAKSİCİ: "MÜŞTERİLER `BUNDAN SONRA YÜRÜRÜZ` DİYORLAR"   10:42   GAMZE TAŞCIER: "ERDOĞAN İKTİDARI KADINLARI KUŞATAN ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEK BİR YANA VAR OLAN POLİTİKALARDAN DA VAZGEÇME NİYETİNDE"   10:39   DİYARBAKIR``DA ``EVLAT NÖBETİ`` TUTAN ANNELER, ANNELER GÜNÜ`NE BURUK GİRİYOR   10:27   VAHAP SEÇER`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   10:22   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA, 7 BİN YABANCI HASTAYA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI` KAPSAMINDA SEMİNER   05:37   EĞİTİM SENDİKALARI OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ   01:02   9. YARGI PAKETİ TASLAĞINA ANKA HABER AJANSI ULAŞTI: TEKERRÜR HALİNDE İŞLENEN SUÇLAR İÇİN DE KOŞULLU SALIVERME GELİYOR   19:35   BM GENEL KURULU, FİLİSTİN`İN BM ÜYELİĞİNİ İÇEREN KARAR TASARISINI KABUL ETTİ   16:04   TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET”GÜNÜ RENKLİ AKTİVİTELERLE KUTLANDI   16:01   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   15:56   MERSİN BAROSU BAŞKANI ÖZDEMİR, KENDİSİNE HAKARET EDEN HÂKİM HAKKINDA HSK’YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   14:11   TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS AYAK TENİSİ TURNUVASI DÜZENLİYOR   12:39   CHP`Lİ KİLLİK: "SÜLEYMAN SOYLU`NUN SAVCILIĞA YAPTIĞI ŞİKAYET TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI``   11:01   CHP PARTİ SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL`DEN ÇEDES TEPKİSİ   10:18   MERSİNLİ EMEKLİLER YAZI ‘BAHAR ŞENLİĞİ’ İLE KARŞILADI  
 
     
   

GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "SAĞLIĞI PİYASALAŞTIRARAK, ŞEHİR HASTANELERİ GİBİ BİR UCUBE YÖNTEMİ GETİREREK SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEYEMEZSİNİZ"


HEDEP Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; "Sağlıkta şiddet durmuyor. Hastanelere ateşli, kesici silahlarla girilmesini ne zaman engelleyeceksiniz. Hiçbir kamu kurumuna silahla giremezsiniz ama hastanelerde patır patır insanlara kurşun sıkılıyor, her gün hekimler, sağlık çalışanları şiddete maruz kalıyor. Sizin yapabildiğiniz tek uygulama Beyaz Kod`da rekor, Gri Kod gibi yeni uygulamaya geçmek. Sağlık çalışanına yönelik şiddetin yapısal bir mesele olduğunu kabul etmeni gerekiyor. Sağlığı piyasalaştırarak, şehir hastaneleri gibi bir ucube yöntemi getirerek sağlıkta şiddeti önleyemezsiniz" dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 15:41   Okunma : 292

HEDEP Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; "Sağlıkta şiddet durmuyor. Hastanelere ateşli, kesici silahlarla girilmesini ne zaman engelleyeceksiniz. Hiçbir kamu kurumuna silahla giremezsiniz ama hastanelerde patır patır insanlara kurşun sıkılıyor, her gün hekimler, sağlık çalışanları şiddete maruz kalıyor. Sizin yapabildiğiniz tek uygulama Beyaz Kod`da rekor, Gri Kod gibi yeni uygulamaya geçmek. Sağlık çalışanına yönelik şiddetin yapısal bir mesele olduğunu kabul etmeni gerekiyor. Sağlığı piyasalaştırarak, şehir hastaneleri gibi bir ucube yöntemi getirerek sağlıkta şiddeti önleyemezsiniz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Sağlık Bakanlığı`nın 2024 bütçe teklifi görüşülüyor. Görüşmelerde HEDEP Grubu adına konuşan Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit özetle şunları söyledi:

"KAMUSAL SAĞLIK HİZMETLERİNİ TASFİYE ETTİNİZ. HASTAYI MÜŞTERİ, HASTANEYİ TİCARETHANE YAPTINIZ"

"Siz sağlıkta dönüşüm programı dediniz biz buna sağlıkta yıkım programı dedik ve bugün geldiğimiz noktada bunun sağlıkta yıkım programı olduğu çok açık ve net bir şekilde görülüyor. Kamusal sağlık hizmetini siz özelleştirdiniz. Kamusal sağlık hizmetlerini tasfiye ettiniz. Hastayı müşteri, hastaneyi ticarethane yaptınız, meseleye ne kadar para kazanıyoruz diye baktınız. Siz genel olarak cepten yapılan harcamaların Türkiye`de daha düşük olduğunu söylüyorsunuz AB ve OECD ortalaması açısından çünkü yoksul bir ülkeyiz Sayın Bakan. İnsanların cepten harcama yapacak parası, maddi gücü yok. Çünkü bu ülkede asgari ücret açlık sınırın altında, asgari ücret alan birisinin kamusal sağlık sistemine erişemediğinde cepten harcama yapma imkanı var mı, yok.

"HER TÜRLÜ AFETE KARŞI DAYANIKLI OLMASI GEREKİRKEN 22 HASTANENİZ DEPREMDE TAMAMEN YIKILDI"

Hastaneleri yaparken bütün olasılıklara göre yapmanız gerekiyor değil mi; deprem, sel, doğal afetlere dayanıklı bir şekilde yapmanız gerekiyor. Sizinki ne oldu, 22 hastaneniz tamamen yıkıldı, Sağlık Bakanlığı`na ait 27, üniversitelere ait 6, özel sektöre ait 9 olmak üzere bölgedeki 42 hastane binası ağır ve orta hasarlı durumdadır. Hastaneler yıkıldı, deprem bölgesinde insanlar sağlık hizmeti alamadılar. Daha kötü bir şey oldu, jeneratörler çalışmadı, yoğun bakımda entübe olan hastalar hayatlarını kaybettiler. Bunun büyük bir sağlık hakı ihlali olduğunun altını bir kez daha çizmemiz gerekiyor. Deprem bölgelerindeki ASM`lerin çoğu yıkılan binaların altında kaldı çünkü siz ASM`leri bir kamusal hizmet alanı olarak yapmıyorsunuz. Depremzede olan, yakınını, kaybeden, evsiz kalan sağlık emekçilerini göreve çağırdınız o insanları o acılarıyla çalıştırdınız. Gönüllülere izin vermediniz, SES`in çadırını kaldırdınız. Bu anlamıyla emek meslek örgütleriyle koordineli bir iş bilirliği yapmayı aklınızdan bile geçirmediniz.

"BAKANLIĞINIZ ÇOK ÖVÜNÜYOR BİZ HASTANELERDE KUYRUKLARI BİTİRDİK DİYE HAKLISINIZ KUYRUKLAR EVDE TELEFON BAŞINDA"

Bakanlığınız çok övünüyor biz hastanelerde kuyrukları bitirdik diye haklısınız kuyruklar evde telefon başında çünkü. Şu anda bazı branşlar açısından 3 aydan 6 aya kadar randevu alınamıyor. Bu kabul edilebilir bir şey midir? Özellikle de yaşlı hastalar açısında bu durm çok daha kötü. HPV aşısını aşı takvimine alacaktınız, buradan söz verdiniz, çalışma yapıyoruz dediniz. HPV aşısı hala rutin aşı takviminde değil hala insanlar ceplerinden ödeme yaparak HPV aşısını yaptırıyorlar. Sonra gidip dava açıyorlar, bir şekilde paralarını almaya çalışıyorlar. Kadın sağlığı meselesinde sadece HPV aşısı açısından değil, meme kanserine karşı rutin kontrollerin yapılması, tarama tesislerinin artırılması, özellikle 40 yaş üstündeki bütün kadınların tarama, erken teşhis ve tedavisinin önceliğine dair de nasıl bir çalışma yaptığınızı bilmek isteriz.

"SAĞLIĞI PİYASALAŞTIRARAK, ŞEHİR HASTANELERİ GİBİ BİR UCUBE YÖNTEMİ GETİREREK SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEYEMEZSİNİZ"

Sağlıkta şiddet durmuyor. Hastanelere ateşli, kesici silahlarla girilmesini ne zaman engelleyeceksiniz. Hiçbir kamu kurumuna silahla giremezsiniz ama hastanelerde patır patır insanlara kurşun sıkılıyor, her gün hekimler, sağlık çalışanları şiddete maruz kalıyor. Sizin yapabildiğiniz tek uygulama Beyaz Kod`da rekor, Gri Kod gibi yeni uygulamaya geçmek. Sağlık çalışanına yönelik şiddetin yapısal bir mesele olduğunu kabul etmeni gerekiyor. Hasta sağlık hizmetine erişemiyor, bunun sonucunda bütün hırsını, hizmet alamamasının yarattığı kinini gidip ilk elden önüne çıkan sağlık çalışanına yöneltiyor. Sağlığı piyasalaştırarak, şehir hastaneleri gibi bir ucube yöntemi getirerek sağlıkta şiddeti önleyemezsiniz.

"SANIRIM ŞEHİR HASTANELERİNİN SAHİPLERİNİ ZENGİN ETMEK SİZİ MUTLU EDİYOR"

Bütün dünya bu büyük hastane modelinden vazgeçiyor; yönetmesi zor, sterilizasyonu zor, bir birimden bir birime gitmesi bile eziyet. Hekim gidip bir başka birimdeki hastasını muayene edemiyor, hemşire birimler arasında yürümekten bitap düşüyor, hasta geliyor adres aramaktan bütün günü bitiyor. Ama siz şehir hastanelerine ha bire methiye düzüyorsunuz. Anlamadım ne kerameti var bu şehir hastanelerinin. Sanırım sahiplerini zengin etmek sizi mutlu ediyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA