28 Mayıs 2024 Salı

01:41   CUMHURBAŞKANı KARARıYLA BAZı KAMU IKTISADI TEŞEBBÜSLERINDE KADRO ILE POZISYON IPTALI VE IHDASı YAPıLDı   01:35   ADALET BAKANLıĞı`NDA ÜST DÜZEY ATAMALAR... CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NE ENIS YAVUZ YıLDıRıM YENIDEN ATANDı   23:07   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, YARıN SELAHATTIN DEMIRTAŞ VE ADNAN SELÇUK MıZRAKLı`Yı ZIYARET EDECEĞINI BILDIRDI   19:01   İLIÇ ÇÖPLER ALTıN MADENI`NDE YENIDEN TOPRAK KAYMASı YAŞANDı. SSR MADENCILIK, ÖLÜ VEYA YARALıNıN OLMADıĞıNı BILDIRDI   12:10   LIMAK`TAN PALAU DE LA MÚSICA`YA DESTEK   12:07   CHP BALıKESIR MILLETVEKILI SARı: `FAIZ ARTıŞıYLA ÇIFTÇIYI DAHA DA BATAĞA SÜRÜKLEDILER"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"   01:59   MARMARA DENIZI`NDE 3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   22:58   BAKAN KOCA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 9`U AĞıR 40 KIŞI YARALANMıŞTıR”   22:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ŞAMPIYON GALATASARAY`A KUTLAMA MESAJı   21:49   YERLIKAYA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 VATANDAŞıMıZ HAYATıNı KAYBETTI, 39 KIŞI ISE YARALANDı”   21:42   BAKAN TUNÇ, TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN "SORUŞTURMA BAŞLATıLDıĞıNı" DUYURDU   21:37   FENERBAHÇE, SÜPER LIG`I IKINCI TAMAMLADı   21:31   ÖZGÜR ÖZEL, MERSIN OTOYOLUNDA MEYDANA GELEN KAZAYA ILIŞKIN MESAJ PAYLAŞTı  
 
     
   

BURDUR`DA ‘YÜKSEK HESAP` CİNAYETİNİN SANIĞINA TOPLAM 30 YIL HAPİS CEZASI


Burdur`daki bir restoranda ‘yüksek hesap` tartışması sonucunda müşterilerden Esat Kani`yi av tüfeğiyle vurarak öldüren, iki müşteriyi de yaralayan işletme sahibi Aliihsan Tolunay Yılmaz, karar duruşmasında hâkim karşısına çıktı. Sanık Aliihsan Yılmaz Tolunay`a toplam 30 yıl hapis cezası verildi.

 

Tarih : 22 Kasım 2023 Çarşamba 12:13   Okunma : 403

Burdur`daki bir restoranda ‘yüksek hesap` tartışması sonucunda müşterilerden Esat Kani`yi av tüfeğiyle vurarak öldüren, iki müşteriyi de yaralayan işletme sahibi Aliihsan Tolunay Yılmaz, karar duruşmasında hâkim karşısına çıktı. Sanık Ali İhsan Yılmaz Tolunay`a toplam 30 yıl hapis cezası verildi.

Burdur`un Bucak ilçesine Kestel köyündeki bir restorana geçen yıl ağustos ayında arkadaşları Bayram Ali Kasap ve Ali Çelik ile gelen Esat Kani, bin 400 TL`lik hesaba itiraz edince işletme sahibi Şükrü Yılmaz ile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kani ve arkadaşlarına av tüfeğiyle ateş açıldı. Esat Kani olay yerinde yaşamını yitirirken iki arkadaşı ise yaralandı. Olayın şüphelisi olarak Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan işletme sahibinin oğlu Aliihsan Tolunay Yılmaz, tutuklanarak cezaevine konuldu. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün yapılan karar duruşmasına ses ve görüntü bilişim sistemiyle (SEGBİS) bağlanan Aliihsan Tolunay Yılmaz ile olayda yaşamını yitiren Esat Kani`nin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

"PİŞMANIM"

Aliihsan Tolunay Yılmaz, mahkemede yaptığı savunmada şunları söyledi:

"Ben müştekileri olay günü ilk kez gördüm. Bu sebeple aramızda önceye dayalı bir husumet bulunmamaktadır. Aramızda hiçbir olay yaşanmamışken ben müştekilere neden ateş edeyim, müştekilerin anlatımlarını bu yönüyle kabul etmiyorum. Olay sebebiyle pişmanım."

Tarafların dinlenmesinin ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanık Aliihsan Tolunay Yılmaz`ın Esat Kani`ye yönelik eylemini haksız tahrik etkisi altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezasında iyi hal indirimi de uygulayarak 15 yıl, Bayram Ali Kasap ve Ali Çelik`e yönelik eylemlerinde ise cezada indirim uygulayarak 7`şer yıl 6`şar ay olmak üzere toplamda 30 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

"BİR YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖKSÜZ KALDI"

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan maktul Esat Kani`nin ablası Zeynep Ergin, “Bir insan öldürmenin cezası bu kadar az olamaz. Kesinlikle katılmıyorum. 1 yaşındaki çocuk öksüz kaldı. Mağduruz" dedi.

Esat Kani`nin ailesinin avukatı Fevzi Yarbaş, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, "Mahkemenin kararının hakkaniyete uygun olmadığı kanaatindeyiz. Elbette saygı duyuyoruz ama usul gereği kesinleşmiş değil. Burada da bitmiyor. Bölge Adliye Mahkemesi`ne yasal istinaf başvurumuzu yapacağız. İnşallah hakkaniyete uygun karar verilir, hak yerini bulur" dedi. Avukat Mehmet Aykan ise "Karara haksız tahrik indirimlerinin uygulamasın yönünde kesinlikle katılmıyoruz. Dosyadaki delillerden maktulün başına gelip ikinci defa canavarca hisle ateş ettiği ortada, dosyaya yansıyan delillerle de ortada" diye konuştu.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA