16 Mayıs 2024 Perşembe

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

Öğrenciler şenlik havasında ağaç diktiler..


Mezitli Belediyesi, Jakaranda Koruluğu’nun 32’inci ve 33’üncüsünü ilçeye kazandırdı. Özel Mersin Doğa Okulları ve Mezitli Belediyesi İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Belediye tarafından tahsis edilen alanlarda şenlik havasında geçen etkinlikte fidanları toprakla buluşturdu.

 

Tarih : 25 Mart 2017 Cumartesi 21:43   Okunma : 1345

Mezitli Belediyesi, kentin hem rengini hem de ekolojik yapısını değiştiren jakaranda koruluklarını, Mezitli'nin her yanında donatılmaya devam ediyor. Belediye bünyesinde ki alanları ranta açmak yerine sosyal ve çevreci uygulamalarla halkın kullanımına sunmayı ilke edinen Mezitli Belediyesi, 32'inci ve 33'üncü jakaranda koruluğunu faaliyete geçirdi. 32'inci jakaranda koruluğu, Eski Mezitli Mahallesi, 61471 sokaktaki alanda açılırken, 33'üncü koruluğu ise Mezitli Belediyesi İlkokulu tarafından Merkez Mahallesi, Zeytinli Caddesi, 52131 sokak Pazar Pazarı bitişindeki alanda açıldı. Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleşen iki farklı açılışa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Şenlik havasında geçen etkinlikte öğrenciler kendilerine ait ağaçları toprakla buluştururken, fidanların üzerine isimlerini de yazmayı unutmadı.

ÖĞRENCİLERİN BAŞKAN SEVGİSİ

Büyük bir sevinçle toprakla oynayan öğrenciler, kendi elleriyle diktikleri fidanlara su vermeyi de ihmal etmedi. Öğrencilerin toprak ve doğa sevgisine şahit olan Başkan Tarhan, minik öğrencilerle sohbet etti. Çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Tarhan, öğrencilerin fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi. Fotoğraf çektirmek için sıraya giren öğrencilerin Başkan Tarhan'a olan hayranlığı da gözlerden kaçmadı.

ARTIK BİZİMDE KORULUĞUMUZ VAR

Mezitli Belediyesi'ne jakaranda koruluğu açmak için başvuruda bulunduğunu ve en kısa sürede geri dönüş sağlandığını belirten Mezitli Belediyesi İlkokulu Müdürü Osman Arı "Öğrenci ve velilerim adına Mezitli Belediyesi'ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Ağaçların okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Mersin Doğa Okulları Müdürü İbrahim Belci ise yaptığı kısa konuşmada; "Artık bizim de bir jakaranda koruluğumuz var bundan dolayı çok mutluyuz. Belediyemize Başkanımıza ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

HERKESİN BİR AĞACI OLSUN İSTİYORUZ

Jakaranda koruluğunda fidanların ücretlerinin öğrenci velilerinin karşıladığını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Herkesin bir dikili ağacı olsun istiyorum. Öğrenciler, dikmiş oldukları jakaranda ağaçlarına gelip bakacaklar, ağaçlar büyüyüp, mor çiçekler açtıklarında bugünlerini anacaklar. 32'inci ve 33'üncü koruluğumuzun hayırlı olmasını diliyor, tüm sivil toplum kuruluşlarını Jakaranda Koruluğu projemize destek olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.  

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, neşet tarhan, anayasa, referandum, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA