19 Mayıs 2024 Pazar

09:21   CHP`Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKP`Lİ YETKİLİLER VE BAKANLARIN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE KADIN CİNAYETLERİNDE SON DÖRT YILIN ZİRVESİ YAŞANDI"   01:27   ÖZGÜR ÖZEL: "ERBAA`DAKİ PATLAMADA YARALANAN 5`İ JANDARMA 7 YURTTAŞIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   22:18   TUNCER BAKIRHAN: "KOBANİ BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR, DİRENİŞTİR VE ÖYLE KALACAKTIR"   16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   13:04   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI  
 
     
   

12 ŞEHİT İÇİN TBMM GENEL KURULU`NDA CHP AYRI; AKP, MHP, İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ GRUPLARI İSE AYRI BİLDİRİ OKUDU


Kuzey Irak`taki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde son 2 günde meydana gelen çatışmalarda şehit olan 12 asker için İYİ Parti, AKP, MHP ve Saadet Partisi grupları, TBMM Genel Kurulu`nda ortak bildiri yayınladı. TBMM`nin bir kapalı oturum düzenleyerek Milli Savunma Bakanı`nın milletvekillerini bilgilendirmesi ve ondan sonra ortak hareket edilmesi gerektiğini savunan CHP`nin hazırladığı bildiriyi ise Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Kurul`da okudu. CHP bildirisinde, “Hain saldırıların neden engellenmediği ve sorumluların ihmalleri olup olmadığı açığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.  Bunun yanında milletimizi tarifsiz bir üzüntüye gark eden böylesine acı bir olayın ardından `ulusal yas` ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. Terörün hedeflerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti`nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemiz kararlılıkla sürdüreceğiz” denildi.

 

Tarih : 24 Aralık 2023 Pazar 02:30   Okunma : 391

Kuzey Irak`taki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde son 2 günde meydana gelen çatışmalarda şehit olan 12 asker için İYİ Parti, AKP, MHP ve Saadet Partisi grupları, TBMM Genel Kurulu`nda ortak bildiri yayınladı. TBMM`nin bir kapalı oturum düzenleyerek Milli Savunma Bakanı`nın milletvekillerini bilgilendirmesi ve ondan sonra ortak hareket edilmesi gerektiğini savunan CHP`nin hazırladığı bildiriyi ise Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Kurul`da okudu. CHP bildirisinde, “Hain saldırıların neden engellenmediği ve sorumluların ihmalleri olup olmadığı açığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.  Bunun yanında milletimizi tarifsiz bir üzüntüye gark eden böylesine acı bir olayın ardından `ulusal yas` ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. Terörün hedeflerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti`nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemiz kararlılıkla sürdüreceğiz” denildi.

TBMM Genel Kurulu`nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor.

Bugün Genel Kurul`da 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi`nin 12. maddesi üzerine milletvekillerinin konuşması devam ederken İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu söz aldı. Dervişoğlu, dün ve bugün Kuzey Irak`ta Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan 12 asker için Genel Kurul`da ortak açıklama yapılmasını önerdi. Dervişoğlu, şunları söyledi:

“BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN ORTAK İMZASIYLA YAYIMLANACAK BİR AÇIKLAMA YAPILMASINI ARZU EDERİZ”

“Son 24 saat içinde hepimizin bildiği gibi 12 evladımızı şehit verdik. İYİ Parti olarak bugün biz, böyle bir durum karşısında dünyanın neresinde böyle elim bir olay olsa millî yas ilan edileceğine işaret ederek millî yas ilan edilmesi hususunda hükümeti harekete geçmeye davet ettik. Elbette ki bu husus hükümetin ve Sayın Cumhurbaşkanı`nın inisiyatifinde olan bir husustur ama TBMM`den de ortak bir sesin çıkması iktiza eder. Dolayısıyla, İYİ Parti Grubu olarak zatıalinizden bütün siyasi partilerin ortak imzasıyla yayımlanacak bir bildiriyle milletimizin gönlünü ferahlatacak, birlik ve beraberliğimizin devam ettiğini ve bütün bu olaylar karşısında yıkılmaz bir kale olduğumuzu gösterecek bir açıklamanın yapılmasını arzu ediyoruz.”

Dervişoğlu`nun bu çağrısını AKP, MHP ve Saadet Parti`si desteklerken CHP ve DEM şu an için ortak bildiriye imza atmayacaklarını ifade etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bu kararlarının gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“MECLİS`İ GENEL GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRACAĞIZ, BU KONUDAKİ SAMİMİYETİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ, ONDAN SONRA AÇIKLAMAYI MECLİS OLARAK YAPACAĞIZ”

“Gerçekten dün ve bugün ülkemiz büyük bir acı yaşadı, bunun altını bir kez daha çiziyorum. Genel Başkanımızla az önce telefon görüşmesi yaptım; bizim isteğimiz - önümüzdeki hafta olabilir- Meclisi olağanüstü bir genel görüşmeye çağırmak, bu konuda gerekli görüşmeleri yapmak, ondan sonra ortak bir tavır ortaya koymak. Ortak tavır konusunda, evet… Evet ama bunu ortaya koyduktan sonra yarın seçim meydanlarında işte, videolarla ya da başka propaganda araçlarıyla şehitlerimizin üzerinden siyaset yapılmasını kabul etmiyoruz. O yüzden yapmamız gereken şey… Önümüzdeki hafta, biz, Meclis`i genel görüşmeye çağıracağız çünkü kolay değil. Evet, millî yas ilan edilmeli. Suudi Kralı ölüyor millî yas ilan ediyoruz; 12 vatan evladı öldü bugün. Önce bunları ortaya koyalım, toplum bilsin. Ama bildiri konusunda herkes önce samimi olmalı, bu konuyu ortak dert edinmeli. Biz, pazartesi günü gerekli, yetkili kurullarla toplanacağız, Meclis`i genel görüşmeye çağıracağız, bu konudaki samimiyetimizi ortaya koyacağız, ondan sonra açıklamayı Meclis olarak yapacağız.”

DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da şunları söyledi:

“BU MESELEYİ KÖKTEN ÇÖZMEK İÇİN HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA, BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ”

"Türkiye`nin en önemli sorununda, sorunlarında ortaklaşması, tartışması, konuşması hatta ortak bildirilere imza atması değerlidir, önemlidir. Ancak bu konuda gerçekçi olmamız lazım. Şu anda saat 11`e geliyor ve bir saatimiz var, çalışma saatimiz. Bir; bunu gözetelim. İkincisi; bu, bizim siyasi olarak, parti olarak her zaman tutumumuz oldu. Türkiye`deki bütün problemler gibi en başat problemin Kürt meselesi olduğunu defaatle ifade ediyoruz. Kürtlere yönelik ayrımcılık ve eşitsizlik konusunda diyaloğun, tartışmanın, siyasetin ve TBMM`nin bu meselenin çözümünde başat bir role, birinci sırada bir role sahip olduğunu söyleyegeldik ancak bu millî yas ilan ederek olamaz. Bu meseleyi kökten çözmek için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu, bedel ödemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Bu konunuşmaların ardından bütçenin maddelerinin görüşülmesine devam edildi. 13. madde üzerine milletvekillerinin konuşmasının ardından Dervişoğlu, yeniden söz alarak İYİ Parti, AKP, MHP ve Saadet Parti olarak ortak bir bildiri imzaladıklarını açıkladı. Bildiriyi, imzası olan partilerin grup başkanvekilleri teker teker sıralarından okudu. Bildiride şunlar ifade edildi:

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN GÜVENLİĞİNE TEHDİT OLUŞTURAN TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİYLE TAVİZSİZ BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEK GÜÇ VE KUDRETE SAHİP OLDUĞUNU KARARLILIKLA İLAN EDİYORUZ”

“Bölücü terör örgütü PKK tarafından 2 gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah`tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde aşağıda imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti`nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.”

CHP`li Başarır da partisinin grup başkanlığının konuya ilişkin hazırladığı bildiriyi okudu. CHP`nin bildirisinde ise şunlar kaydedildi:

“TERÖRÜN HEDEFLERİNE ULAŞMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ. TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN BAĞIMSIZLIĞI VE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

“Ülkemiz 22-23 Aralık geceleri gelen kara haberlerle sarsılmıştır. 12 vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırlar terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu menfur saldırıları planlayan, gerçekleştiren teröristler amacına ulaşamayacaktır. Terörü, hain terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemleri lanetliyoruz. Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu en başta gelen endişe kaynağımızdır. 24 saat içinde aynı bölgede 12 şehidimizin verilmesi, yanında hala bölgede bulunan Mehmetçiklerimizin güvenliğinin tam olarak sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle TBMM`nin hiçbir zaman kaybetmeden, derhal bir kapalı oturum yapması, Milli Savunma Bakanı`nın Gazi Meclis`e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Ancak bu oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak bir metin çalışması yapabileceğini düşünüyoruz. Hain saldırıların neden engellenmediğinin ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Bunun yanında milletimizi tarifsiz bir üzüntüye gark eden böylesine acı bir olayın ardından ulusal yas ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. Terörün hedeflerine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti`nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemiz kararlılıkla sürdüreceğiz, milletimizin başı sağ olsun.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA