10 Haziran 2024 Pazartesi

23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   23:01   FRANSA ERKEN SEÇME GIDIYOR... MACRON AP SEÇIMLERINDE AŞıRı SAĞıN YÜKSELMESININ ARDıNDAN MECLISI FESHETTI   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   17:45   YKS`NIN ÜÇÜNCÜ VE SON OTURUMU YDT SONA ERDI   16:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN SUDA TASARRUF ÇAĞRıSı    16:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN VEFAT EDEN PROF. MEHTAP UYSAL IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   15:14   ÖZGÜR ÖZEL: TOPRAKLARıMıZı TOPLA, TÜFEKLE ZAPT EDEMEYENLER IPOTEKLE KAZANMAYA GAYRET GÖSTERIYORLAR   14:29   ÖZGÜR ÖZEL: "KAVGA ETMEKSE EMEKLILER, EMEKÇILER, YOKSULLAR, IŞSIZLER IÇIN KAVGANıN EN BÜYÜĞÜNÜ VERECEĞIZ"   14:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERI, YKS`YE GIREN ÖĞRENCILERE SU DAĞıTTı   13:07   ÖZGÜR ÖZEL DUYURDU: BUĞDAY ÜRETICILERI IÇIN TEKIRDAĞ`DA BÜYÜK MITING DÜZENLENECEK   12:15   MERSIN`DE “YOL YAPıM VE ULAŞıM ÇALıŞTAYı” DÜZENLENDI   01:13   ALI KOÇ VE AZIZ YıLDıRıM 6 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   21:37   TÜRKIYE`NIN IKINCI ASTRONOTU ATASEVER, DÜNYAYA DÖNDÜ   21:03   İZMIR`DE TİP ÜYELERINDEN ASGARI ÜCRET ÇAĞRıSı: "TEMMUZ`DA ARA ZAM, INSANCA YAŞAM"   20:57   CHP`LI TANRıKULU`NDAN ESKI ERGANI BELEDIYE BAŞKANı KARTALMıŞ`ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   20:52   ÖZGÜR ÖZEL, BULGARISTAN`DA YAPıLACAK SEÇIMLERDE OY HAKKı BULUNAN TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDAŞLARıNı SANDıĞA GITMEYE DAVET ETTI   20:49   ALI KOÇ`TAN AZIZ YıLDıRıM`A ÇAĞRı: "FENERBAHÇE`NIN MENFAATI IÇIN HER ŞEYI SINEYE ÇEKMEYE RAZıYıM"   20:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TARIHI KENTLER BIRLIĞI BAŞKANLıĞı`NA SEÇILEN MANSUR YAVAŞ`A TEBRIK   19:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN İZMIR`DE BAŞKANLAR ZIRVESI   18:59   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ‘ASGARI ÜCRET` RESTI: "KIMSE ASGARI ÜCRETI GÜNCELLEMEMEYI DÜŞÜNMESIN"  
 
     
   

CHP`Lİ EMİR`DEN BAKAN YERLİKAYA`YA “İNTİHAR” SORUSU: "BİR YILDA KAÇ KİŞİ İNTİHAR EDEREK YAŞAMINI YİTİRDİ"


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, intihar vakalarının artmasını TBMM gündemine taşıdı. “Vatandaşla, gelecek kaygısı ile bunalıma giriyor” açıklamasını yapan Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya “Bu yıl kaç intihar girişimi yaşandı, kaç kişi intihar ederek yaşamını yitirdi?” sorularını yöneltti.

 

Tarih : 29 Aralık 2023 Cuma 12:52   Okunma : 376

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, intihar vakalarının artmasını TBMM gündemine taşıdı. “Vatandaşla, gelecek kaygısı ile bunalıma giriyor” açıklamasını yapan Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya “Bu yıl kaç intihar girişimi yaşandı, kaç kişi intihar ederek yaşamını yitirdi?” sorularını yöneltti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, son günlerde büyükşehirlerde artan intihar girişimleri ile intihar vakalarını TBMM gündemine taşıdı. Son olarak İstanbul Maltepe`de bir AVM`de “Açım ben, çocuklarım aç. 15 bin lira borcum var” diyerek intihar eden bir vatandaşın, intihar anına ilişkin görüntülerin infial yarattığını belirten Emir, “Söz konusu olay, milyonlarca insanın nasıl çaresizliğe itildiğini tüm topluma gösterdi” dedi.

Ankara`da metro istasyonlarında da zaman zaman intihar girişimleri yaşandığını vurgulayan Emir, “Sadece son 15 günde farklı metro istasyonlarında en az 3 intihar girişiminin yaşandığını biliyoruz” dedi. İntihar olaylarının giderek arttığının gözlemlendiğini de kaydeden Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve giderek artan yoksulluk, son yıllarda intihar vakalarında artış yaşanmasına neden olmaktadır. Bu durum, ekonomik krizin daha da derinleştiği son aylarda daha da belirgin hale gelmiştir.

“GELECEK KAYGISI, BUNALIMA SÜRÜKLÜYOR”

Yeterli imkanlara sahip olamadığı için ailesini geçindiremeyen, ev kirasını ödeyemeyen, ilaç alamayan, çocuğunun bez ve mama masraflarını karşılayamayan, dershaneye gidemeyen, okulunu bırakmak zorunda kalan, barınacak yurt bulamayan, kitap alamayan, öğün atlayarak gününü karnını doyurmadan geçiren yurttaşlarımız, karamsarlığa sürüklenmekte ve geleceğe dair umudunu yitirmektedir. İnsani koşullarda yaşam hakkını elde edemeyen halkımız gelecek kaygısı ile bunalıma girmektedir.”

“YANLIŞ KARARLARIN BEDELİ EMEKÇİNİN SIRTINA YÜKLENDİ”

İktidarın ve ekonomi yönetiminin yanlış politikaları sonucu ekonomik krizin daha da derinleştiğini kaydeden Emir, “Aylarca nas diye diye yanlış ekonomik kararlarda direten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonunda ekonomi uzmanlarının dediklerine kulak verdi ancak iş işten geçti. Bir yandan faizler artırılıyor, parası olan parasına para katıyor bir yandan da döviz kurunun artışı durdurulamıyor. Gelinen noktada enflasyonun, faizin, yanlış ekonomik kararların bedeli yine işçinin, emekçinin sırtına yükleniyor” değerlendirmesini yaptı.

“BİR YILDA KAÇ KİŞİ İNTİHAR ETTİ”

İktidarın, toplumun yaşadığı buhranı ve çaresizliği artık görmesi gerektiğini ve bir an önce dar gelirlileri rahatlatacak ekonomik adımların atılması gerektiğini de kaydeden Emir, Bakan Yerlikaya`ya da “1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar kaç kişi intihar girişiminde bulunmuştur. Yine bu yılın başından bu yana kaç kişi intihar ederek yaşamına son vermiştir?” sorularını yöneltti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA