5 Haziran 2024 Çarşamba

15:48   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÜRETICIYE BIR MÜJDE DAHA   15:44   CHP TARSUS KADıN KOLLARı İLÇE BAŞKANı FIGEN ACıYIYEN’DEN TEŞEKKÜR MESAJı   15:40   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:21   AKDENIZ’DEN KAYYUM İÇIN HAKKARI İLE DAYANıŞMA ÇAĞRıSı: HALKıN IRADESINI GERI VERIN!   15:04   YKS`YE GERI SAYıM BAŞLADı...    15:01   CHP HEYETI, HAKKARI`YE GELDI   14:43   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT: “‘UYUTMA` ADı ALTıNDA HAYVANLARıN ÖLDÜRÜLMESINI KABUL ETMIYORUZ"   14:32   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL KAYYUM ATAMASıNA BIR KEZ DAHA TEPKI GÖSTERDI   13:29   TUNCER BAKıRHAN`DAN BAKAN YERLIKAYA`YA: "YA SOYLU GIBI `SUÇIŞLERI BAKANı` OLARAK ALGıLANACAKSıNıZ YA DA IŞINIZI HUKUKA GÖRE YAPACAKSıNıZ"   12:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KURS MERKEZLERI`NDE YKS ÖNCESI SON DENEME SıNAVı YAPıLDı   11:57   SILIFKE BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ONARıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:39   CHP`NIN `EMEK MITINGI`NIN TARIHI BELLI OLDU   11:11   BAHÇELI, HAKKARI BELEDIYE BAŞKANı`NıN GÖREVDEN ALıNMASı VE KAYYUM ATANMASıNA DESTEK VERDI   09:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, HAŞERE ILE MÜCADELEDE TıBBI VE AROMATIK BITKILERI DE KULLANıYOR   09:35   GEZI`DE GÖZÜNÜ KAYBEDEN SARıKAYA`Yı VURAN POLIS HALA BULUNAMADı   09:30   BAKAN YERLIKAYA: "GÖÇMEN KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONLARıNDA 63 ORGANIZATÖR YAKALANDı, 38`I TUTUKLANDı"   07:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZEYBEK, TBB SEÇIMLERI ÖNCESI PARTILERLE GÖRÜŞTÜ   22:34   VAN`DAKI KAYYUM PROTESTOSUNA POLIS MÜDAHALESI: 5 GÖZALTı   22:05   28 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "KAYYUM UYGULANMASıNA SON VERILMELI"   21:26   DOĞU VE GÜNEYDOĞU`NUN BIRÇOK KENTINDE EYLEM VE ETKINLIKLER YASAKLANDı  
 
     
   

ARTVİNLİ EMEKLİ VATANDAŞ: "7 BİN 500 LİRAYLA İKTİDAR TEMSİLCİLERİ BİR AY GEÇİNEBİLİRSE MAAŞIMI DEVLETE BAĞIŞLAYACAĞIM"


Artvin Kemalpaşalı emekli Adem Yenigül, "7 bin 500 lira emekli maaşını Ankara`daki iktidar temsilcilerine verseler acaba onlar bir ay geçinebiliyor mu? Eğer onlar geçinebiliyorsa, ben maaşımı almayacağım ve devlete bağışlayacağım. Bize onu layık görmüşler, o zaman bir şey demiyorum artık" dedi.

 

Tarih : 31 Aralık 2023 Pazar 14:09   Okunma : 397

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Kemalpaşalı emekli Adem Yenigül, "7 bin 500 lira emekli maaşını Ankara`daki iktidar temsilcilerine verseler acaba onlar bir ay geçinebiliyor mu? Eğer onlar geçinebiliyorsa, ben maaşımı almayacağım ve devlete bağışlayacağım. Bize onu layık görmüşler, o zaman bir şey demiyorum artık" dedi.

Artvin`de emekliler, hayat pahalılığından yakınarak aldıkları emekli maaşlarına tepki gösterdi.

“BİR GÜN ADALET ONLARA DA LAZIM OLACAK”

Kemalpaşalı emekli Adem Yenigül, “Biz emekliyiz, 7 bin 500 lira alıyoruz emekli maaşı. Yetkililer bizim aldığımız maaşlarla ilgili bir ses çıkarmıyorlar. Kendilerine gelince Meclis`te kanunu bir saatte geçirirler ama 16 milyon emekliye sıra geldiği zaman 6 ayda geçirirler. 7 bin 500 lira emekli maaşını Ankara`daki iktidar temsilcilerine verseler acaba onlar bir ay geçinebiliyor mu? Eğer onlar geçinebiliyorsa, ben maaşımı almayacağım ve devlete bağışlayacağım. Bize onu layık görmüşler, o zaman bir şey demiyorum artık. Onlar geçinebiliyolarsa eğer tekrar söylüyorum bize de aynısını versinler. Onlar yemek yiyor da, biz taş mı yiyoruz? 7 bin 500 lira maaş alan emekli taş mı yiyor? Böyle bir adaletsizlik olmaz, bir gün adalet onlara da lazım olacak” dedi.

“AĞABEYİM ALMANYA`DAN, BABAM YURTDIŞINDAN EMEKLİ. BEN BURADAN EMEKLİ OLDUM VE AMELE GİBİ ÇALIŞIYORUM”

Borçkalı emekli Ali Nalbant ise “Ben emekliyim. Emeklilik nasıl bir şey diye sorarsanız bence gereksiz bir şey. Hayattayken seni öldürür. Ama yine de fakirlikten daha iyidir, yani hiç bir şeyi olmayanlardan daha iyidir. Benim köyümde çayım ve fındığım var, yazın onları yapıyoruz ve onlarla geçiniyoruz. Yoksa emekli maaşıyla geçinme şansımız yok. Benim babam yurtdışından emekli, ağabeyim Almanya`da, birader de muhtar. Ben emekli olduğum halde amele gibi çalışıyorum” diye konuştu.

EMEKLİ İÇİN YILBAŞI PANTOLON, PİJAMA DEMEK. BU AKŞAM ÇEKİRDEK YEMEYE DEVAM”

Kemalpaşalı emekli Paşa Ali Akbıyık da “Emekliyim ve boşum. Fiyatlar almış başını gidiyor, milletin alım gücü yok. Emeklinin durumunu biliyorsunuz. Sabah kahvaltı, bir de akşam yemeği... Başka da bir şey yok. Herhangi bir sosyal aktivitemiz yok. Yılbaşı yaklaştı, pantolon pijama ile devam bu akşam. Çekirdek yemeye devam edeceğiz yılbaşında” dedi.

Borçkalı emekli Yakup Sarıoğlu, “Emekliyim 7 bin 500 lira maaş alıyoruz ve zor geçiniyoruz. Çay bahçelerimiz var o da para etmedi. Fındık da var ama o da doğru dürüst olmadı. Sekiz tane çocuğum var. Çocuklarımı liseyi bitirdikten sonra maddi sıkıntıdan dolayı okutamadık. Abi düzelir mi diyorsun inşallah düzelir diyorum” ifadesini kullandı.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA