11 Mayıs 2024 Cumartesi

15:34   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI ARSLAN: “ANNELERİN HAYALİNİ KURDUĞU BİR DÜNYA KURULSUN”   15:02   DEM PARTİ MİLLETVEKİLİ ALİ BOZAN AÇIKLADI: AKP’Lİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK VE EKİBİ BELEDİYE ŞİRKETİNDEN DE AYLIK MAAŞ ALMIŞ!   14:44   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET SERKAN TUNCER’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   14:41   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   14:37   BAŞKAN YILDIZ, TOROSLAR’IN KADIN ÜRETİCİLERİYLE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU   11:22   SİNOP`TA CEVİZ SATIŞI YAPAN ŞAHİN: "GEÇİNEBİLSEM 75 YAŞINDAKİ KİŞİ BURAYA KADAR GELİP BEKLER Mİ?"   11:09   TAKSİ ÜCRETLERİNE GELEN ZAM... OSMANİYELİ TAKSİCİ: "MÜŞTERİLER `BUNDAN SONRA YÜRÜRÜZ` DİYORLAR"   10:42   GAMZE TAŞCIER: "ERDOĞAN İKTİDARI KADINLARI KUŞATAN ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEK BİR YANA VAR OLAN POLİTİKALARDAN DA VAZGEÇME NİYETİNDE"   10:39   DİYARBAKIR``DA ``EVLAT NÖBETİ`` TUTAN ANNELER, ANNELER GÜNÜ`NE BURUK GİRİYOR   10:27   VAHAP SEÇER`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   10:22   RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA, 7 BİN YABANCI HASTAYA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘ENGELLİLER HAFTASI` KAPSAMINDA SEMİNER   05:37   EĞİTİM SENDİKALARI OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİ   01:02   9. YARGI PAKETİ TASLAĞINA ANKA HABER AJANSI ULAŞTI: TEKERRÜR HALİNDE İŞLENEN SUÇLAR İÇİN DE KOŞULLU SALIVERME GELİYOR   19:35   BM GENEL KURULU, FİLİSTİN`İN BM ÜYELİĞİNİ İÇEREN KARAR TASARISINI KABUL ETTİ   16:04   TARSUS’TA “DÜNYA SAĞLIK İÇİN HAREKET ET”GÜNÜ RENKLİ AKTİVİTELERLE KUTLANDI   16:01   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   15:56   MERSİN BAROSU BAŞKANI ÖZDEMİR, KENDİSİNE HAKARET EDEN HÂKİM HAKKINDA HSK’YA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   14:11   TÜRKİYE’NİN BİRÇOK NOKTASINDA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS AYAK TENİSİ TURNUVASI DÜZENLİYOR  
 
     
   

DOÇ. DR. ALİ İHSAN ÖKTEN’DEN ‘KİLİKYA’DA ANTİK BİR KENT TARSUS’ SUNUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) hizmet binasında, Tarsus’un tarihi derinliklerinin anlatıldığı söyleşiler sürüyor. Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Kilikya’da Antik Bir Kent: Tarsus’ söyleşisi büyük beğeni topladı.

 

Tarih : 26 Ocak 2024 Cuma 11:16   Okunma : 236

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) hizmet binasında, Tarsus’un tarihi derinliklerinin anlatıldığı söyleşiler sürüyor.  

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in kendi yazdığı ‘Kilikya’da Antik Bir Kent: Tarsus’ kitabından alıntılar yaparak TADEKA’da gerçekleştirdiği söyleşisi büyük beğeni topladı.

Slayt eşliğinde yapılan sunumda Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Roma İmparatorluğu döneminde Kilikya’nın 2 başkentinden biri olan Tarsus’un, antik dünyanın en büyük tapınaklarından biri durumundaki Donuktaş’ı da bünyesinde barındırdığını ifade etti.

Ali İhsan Ökten söyleşi de, Tarsus’un binlerce yıllık geçmişinden yakın tarihe kadar uzanan önemli olayları ve kentte yaşamış değerli isimleri vurguladı. O dönemin önemli gelişmelerinden de bahseden Ökten, söyleşi sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı ve kitaplarını imzaladı.

Söyleşiyi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper, yazarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar ilgi ile dinledi.

 

DOÇ. DR. ÖKTEN: “YAZDIĞIM KİTABI TARSUSLULARA ANLATMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Kendisi de Tarsuslu olan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, hemşehrileri ile buluşmaktan ve söyleşide sunum yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bir Tarsuslu olarak buraya davet edilmek benim için çok mutluluk verici ve çok heyecan vericiydi. Tarsus benim doğup, büyüdüğüm ve okuduğum bir kent. O yüzden burada, tabi ki anılarım çok çok önemli. Buraya gelmek benim için her zaman heyecan verici oluyor.” dedi.

Doğup büyüdüğü bu kente, birçok arkadaşına, ailesine ve tüm Tarsuslulara bir vefa borcu olduğunu sözlerine ekleyen Ökten, “O yüzden, Roma İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bir kentin tarihini yazmak çok önemli. Bu benim için bir vefa borcuydu. O nedenle yazdığım kitabı aynı zamanda burada Tarsuslulara anlatmak da çok güzel bir duygu.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Tarsus, Ali İhsan Ökten

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA