23 Mayıs 2024 Perşembe

17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK   17:14   MEDYA GRUPLARININ "DİJİTAL TELİF YASASI" TALEBİNE KOMİSYON ÜYESİ MİLLETVEKİLLERİNDEN "BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM GEREKİR" İTİRAZI   13:33   TBMM`DE TARTIŞMA... ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E...   12:20   DEM PARTİLİLER KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN CEZALARI TBMM`DEN ADALET BAKANLIĞI`NA YÜRÜYEREK PROTESTO ETTİ   11:55   CHP`Lİ GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN ŞİMŞEK`E SESLENDİ   09:26   BÜYÜKŞHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ`NE KATILDI   01:57   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN 10 MADDESİ, GENEL KURUL`DA KABUL EDİLDİ   01:07   ERDOĞAN, 1990 TARİHLİ ‘SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİ TÜZÜĞÜ`NÜ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDI   23:37   DEM PARTİLİ BOZAN`IN, KOBANİ OLAYLARIYLA İLGİLİ ERDOĞAN`I HEDEF ALAN SÖZLERİNE, AKP`LİLER TEPKİ GÖSTERDİ   21:48   FENERBAHÇE`DEN DERBİNİN ARDINDAN YAŞANANLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA   15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ   14:01   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENTİN EN YOĞUN BÖLGESİNDE 3 HİZMET BİRDEN    13:55   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU   13:10   10 EKİM ANKARA KATLİAMI DAVASI AVUKAT KOMİSYONU`NDAN AYM`NİN KARARINA TEPKİ   12:19   21 MAYIS 1864 ÇERKES SÜRGÜNÜ`NÜN 160. YILI... KAFKAS VE ÇERKES DERNEKLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEK   11:46   ALİ YERLİKAYA`DAN `FETÖ` OPERASYONU AÇIKLAMASI: "28 İLDE DÜZENLENEN `KISKAÇ-16` OPERASYONLARINDA 46 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   11:19   AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "MADEN İŞLETME SAHASI GENİŞLETİLMEYE DEVAM EDERSE ORMANSIZ KALACAĞIZ"   10:29   KAMU ALACAKLARINDA GECİKME ZAMMI ORANI YÜZDE 4,5`E ÇIKARILDI  
 
     
   

HATAY, 1 YIL SONRA YİTİRDİKLERİNİ ANDI: “HATAY BİZİM MESELEMİZ”


Hatay`da 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle Antakya Köprübaşı mevkii ve Yunus Emre Parkı başta olmak üzere birçok yerde anma etkinliği düzenlendi. Köprübaşı mevkiinde düzenlenen anmada Hataylılar “Hatay bizim meselemiz” sloganı attı.

 

Tarih : 6 Şubat 2024 Salı 06:27   Okunma : 202

Haber: MAHİR BAĞIŞ / Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

Hatay`da 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle Antakya Köprübaşı mevkii ve Yunus Emre Parkı başta olmak üzere birçok yerde anma etkinliği düzenlendi. Köprübaşı mevkiinde düzenlenen anmada Hataylılar “Hatay bizim meselemiz” sloganı attı.

6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren yurttaşlar için Hatay`da; Köprübaşı mevkiinde ve Yunus Emre Parkı`nda iki ayrı anma etkinliği düzenlendi. Köprübaşı`ndaki anma törenine; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldı. Yunus Emre Parkı`ndaki anma töreninde ise farklı siyasi partilerin yöneticileri ve milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşları yer aldı.

Depremin meydana geldiği saat 04.17`de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Yurttaşlar, “Sesimi duyan var mı?” diye seslendi. Her iki anmada da sık sık, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları atıldı.

Köprübaşı mevkiinde düzenlenen anmada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş`ı, isimleri okunduğu sırada protesto etti. Depremzedeler sık sık, “Hatay bizim meselemiz” sloganı attı. Eski Milli futbolcu Gökhan Zan, anma esnasında polisle tartışma yaşadı. Polis, atılan sloganları engellemek istedi.

Hataylı bir depremzede, “Yardım dediniz. Nerede yardım? Konteynerde, çadırda yaşayanlar var bu yağmurda, siste. Bir tır dolusu kefen geldi bir şehre. Bir şehre bir tır dolusu kefen yeter mi” diye isyan etti.

Yunus Emre Parkı`nda düzenlenen anmada ise polis barikat kurdu. Hataylı depremzedeler “Katil devlet, hesap verecek” sloganlarıyla polis barikatını aşarak Köprübaşı`na yürümeye başladı. Umut-Sen`in X hesabında protestoya dair şu ifadelere yer verildi:

“Barikatı aşan Hatay halkı `Katil devlet hesap verecek!` sloganlarıyla yürüyor. Bir sene önce arama kurtarma göndermeyen ve Hatay halkını ölüme terk eden devlet, sağ kalanların örgütlü yasına barikat çekmek için bugün tüm kudretiyle şehirde. Rana Apartmanı ve anma alanı Yunus Emre Parkı arasına çekilmiş polis barikatını aşan halk yürüyor. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz! Yasımızı, öfkemizi keyfi yasaklarla söndüremezsiniz.”

Kurulan barikatların yer yer halk tarafından aşıldığı daha sonra da tepki üzerine kaldırıldığı görüldü. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA