21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Mersin’de Aile Hekimleri İş Bırakma Eylemi Yaptı


Mersin’de, aile hekimleri, İzmir’de aile sağlığı merkezinde görevli doktora yönelik şiddet olayı ile tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları protesto ederek, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

 

Tarih : 3 Nisan 2019 Çarşamba 14:02   Okunma : 1044

Mersin'de, aile hekimleri, İzmir'de aile sağlığı merkezinde görevli doktora yönelik şiddet olayı ile tüm sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları protesto ederek, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

 

Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Ses Mersin Şubesi, Türk Sağlık Sen, Genel Sağlık İş ile Birinci Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası, sağlıkta şiddet vakalarının gittikçe artması üzerine, iş bırakma eylemi yaptı. Bugün öğle saatinde İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığından hukuksal ve çalışma ortamı ile ilgili önlemleri almalarını istedi.

 

'Sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın' yazılı pankart açan ve şiddetin son bulmasını isteyen dövizler taşıyan sağlık çalışanları, sloganlar atarak, İzmir'de aile sağlığı merkezinde görevli doktora yönelik şiddet olayı başta olmak üzere, doktorlara ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti protesto ettiler.

 

"Resmi rakamlara göre, her gün en az 31 sağlık emekçisi şiddete uğruyor"

 

Grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, sağlık çalışanlarının her geçen gün artan dozda şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Tüm sağlık çalışanları için sağlık kurumlarının artık huzurlu bir çalışma ortamı olmaktan çıktığını; yoğun iş yükü, performans baskısı, her an şiddete maruz kalınan, can güvenliğinin olmadığı yerler haline geldiğini belirten Antmen, "Resmi rakamlara göre, her gün en az 31 sağlık emekçisi şiddete uğramaktadır. Sağlık emekçileri olarak yoğun ve tüketici iş hayatının yanında maruz kaldığımız şiddet nedeniyle de mesleğe yabancılaşmakta, kendimizi çaresiz hissetmekteyiz" dedi.

 

Yürüttükleri çalışmalar sonucunda sağlıkta şiddetin artık iş kazası olarak kabul edildiğini dile getiren Antmen, "Bu da şiddet olaylarında kamu erkinin işveren olarak sorumluluğunun kabul edilmesi anlamına gelmektedir. Şiddetin sona ermesi için taleplerimizi bundan sonraki süreçte de dillendirmeye devam edeceğiz. Sağlıkta şiddetle mücadele etmek için şiddeti kanıksamamak, şikayet etmek, idarecileri gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarmak ve şiddetin son bulması için tüm sağlık emekçileriyle ortak mücadele etmek gerekmektedir. Sağlıkta dönüşümün sona ermesi, şiddetin son bulması, suçluların cezalandırılması, sağlık alanında kar değil, insan odaklı politika üretilmesi için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

Mersin genelinde bugün yüzde 60-70 oranında iş bırakma olduğu bilgisini de veren Antmen, bunun önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Ayrıca İzmir'deki şiddet olayından sonra faillerin 4'ünün tutuklandığı haberini aldıklarını dile getiren Antmen, bu tutuklanmaların mücadeleleri açısından önemli bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Eyleme katılanlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Ses Mersin Şubesi, Türk Sağlık Sen, Genel Sağlık İş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA