29 Nisan 2025 Salı

08:54   CHP`DE GÜNDEM İBB OPERASYONLARı: “DOSYAYı DOLDURMA TELAŞı VAR AMA ÇUVALLıYORLAR”   01:53   ÖZGÜR ÖZEL`DEN `JAMMER` TEPKISI: CUMHURBAŞKANı HANGI IHTIYAÇTAN KULLANıYORSA, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ DA O IHTIYAÇTAN KULLANıYOR   01:47   AYM, CHP`LI MILLETVEKILLERININ "İŞSIZLIK SIGORTASı KANUNU ILE BAZı KANUNLARDA DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR KANUN"UN BAZı MADDELERININ IPTALI IÇIN YAPTıĞı BAŞVURUYU REDDETTI   01:01   AYM, TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI KANUNU`NUN 39. MADDESINI ANAYASA`YA AYKıRıLıK SEBEBIYLE IPTAL ETTI   22:07   GÖZTEPE, RAMS BAŞAKŞEHIR`I 4-1 MAĞLUP ETTI   21:34   UEFA GENÇLIK LIGI`NIN FINALINDE TRABZONSPOR, BARCELONA`YA 4-1 MAĞLUP OLDU   21:05   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN `JAMMER` AÇıKLAMASı: ÖLÇÜLÜ VE ORANTıLı BIR KORUMA TEDBIRI OLARAK GERÇEKLEŞTIRILMIŞTIR   20:33   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`TAN TÜRK DEVLETLERINE KKTC ILE ILGILI SITEM: BÜYÜK BIR HAYAL KıRıKLıĞı YAŞADıK. BU KONUDAN CIDDI ŞEKILDE RAHATSıZ OLDUĞUMUZU ILETTIK   20:15   RAMAZAN GÜLTEN: NE KENDIM NE DE AILEMIN KURSAĞıNDAN TEK BIR HARAM LOKMA GEÇMESINE ASLA IZIN VERMEYECEK KARAKTERDE BIR CUMHURIYET ÇOCUĞUYUM   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: 19 MART DARBE GIRIŞIMININ SIYASI HEDEFI İMAMOĞLU, MADDI HEDEFI KANAL İSTANBUL`DUR   18:57   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ`NÜ ŞIKAYET ETMIŞTI... ÖZCELEP`IN TALEBININ İSTANBUL`A SU SAĞLAYAN ÖMERLI BARAJı`Nı GERI DÖNÜŞÜ OLMAYACAK ŞEKILDE KIRLETECEĞI ORTAYA ÇıKTı   18:15   SOMA`DA TERMIK SANTRAL BELIRSIZLIĞI... SOMA HALKı, YETKILILERDEN AÇıKLAMA BEKLIYOR   15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”  
 
     
   

Hezarfen Adana-Mersin Projesi İşbirliği Protokolü


Türk Patent ve Marka Kurumu, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yürütülecek

 

Tarih : 16 Nisan 2019 Salı 18:59   Okunma : 1429

Türk Patent ve Marka Kurumu,Çukurova  Kalkınma Ajansı,Adana Sanayi Odası,Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yürütülecek "Hezarfen Adana-Mersin Projesi Açılışı ve İşbirliği Protokolü İmza Töreni" projede yer alacak firmaların da katılımıyla gerçekleşti.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Asan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması ve orta gelir tuzağından kurtulması için katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğini ifade ederek, "Hezarfen Adana-Mersin Projemiz ile söz konusu iki ilimizdeki 30'ar işletmemize birebir danışmanlık hizmeti vereceğiz. Onlara patent, marka ve tasarımın önemini anlatacağız. Gittikçe zorlaşan rekabet ortamında fikri mülkiyeti nasıl avantaj unsuru olarak kullanacaklarını öğretmeye çalışacağız" dedi.

Projenin Türkiye'nin farklı illerinde de uygulanmasını istediklerini belirten Asan, "Şu ana kadar yaklaşık 500 firmaya danışmanlık hizmeti verildi. Türkiye'de fikri mülkiyet alanında son 10 yılda önemli gelişmeler var. Türkiye marka başvurularında son 6 yıldır da birinci, tasarımda ikinci sırada. Patent başvurularında dünyada 13. sırada Avrupa'da 7. sırada. Sayısal olarak bu rakamları yakaladık. Amacımız artık, bu fikri mülkiyet portföyünden nasıl daha fazla katma değer yaratabiliriz bunun arayışı içindeyiz" diye konuştu.

"Amacımız, buralarda üretilen fikirleri hayata geçecek devasa yatırımlarla buluşturmak"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi kapsamında Adana ve Mersin'de yapılacak çalışmalarla, bölgedeki firmaların patent, marka, tasarım, ticari sır, teknoloji transferi, lisanslama gibi konularda bilgilendirilmeleri sağlanacağını vurgulayarak, "Teknoloji trendleri ve rakiplerin takip edilmesi; yeni ürün, teknoloji ve projelerin geliştirilmesi için patent bilgisinin kullanılması konularında da eğitimler düzenlenecektir. Bugün Adana genelinde 12'si Ar-Ge, 9'u Tasarım Merkezi olmak üzere toplam 21 inovasyon merkezimizle bu alandaki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Amacımız, buralarda üretilen fikirleri, ilimizde önümüzdeki dönemde hayata geçecek devasa yatırımlarla buluşturmaktır. Böylelikle hem ülkemizin hem de Adana'mızın ekonomisine ciddi oranda katma değer sağlamaktır. Bu vesileyle Hezarfen Adana-Mersin Projesi İşbirliği Protokolünün her iki ilimize de hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç Türk Patent ve Marka Kurumu, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yürütülecek projede sınai mülkiyet hakları alanında firmalara eğitim verildiğini belirterek, "Haziran 2019 döneminde yaklaşık 60 firmaya Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılacak ziyaretlerle ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecektir. Bu ziyaretlerde patent, marka, tasarım ve teknoloji trendlerinde bire bir firma özelinde bilgilendirmeler yapılacaktır" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da üretimin, istihdam, refahın ve toplumsal huzurun ana unsuru olduğunu bu konuda ekonominin atardamarı olan KOBİ'lerin her yönden gelişmesinin önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Asan, Demirtaş, Kıvanç ve Kızıltan Hezarfen Adana-Mersin Projesi alanında İşbirliği Protokolü'nü imzaladı.

Adana ve Mersin'de 2014-2018 yıllarında en fazla tasarım, patent, faydalı model, marka başvurusu yapan firmalara ödülleri verilirken Adana Kebabı Coğrafi İşaret Plaketi ve Mersin Kerebici'nin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi de başvuru sahiplerine takdim edildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA