1 Haziran 2024 Cumartesi

14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ   19:46   CHP MILLETVEKILLERI RIZE`DE BASıN AÇıKLAMASı YAPTı: "BUNLARıN ASıL HEDEFI ÇAYı GEÇIM KAYNAĞı OLMAKTAN ÇıKARMAK"   16:11   CHP PARTI OKULU, BELEDIYE MECLIS ÜYELERINE EĞITIME BAŞLADı   15:31   OYUNCU AHMET UĞURLU HAYATıNı KAYBETTI   14:42   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERINDEN İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖNÜNDE EYLEM  
 
     
   

ELAZIĞ`DA GÖRME ENGELLİ VATANDAŞ: "BAYRAM ALIŞVERİŞİ YAPMAK İÇİN FAKİRLİK KAĞIDI ÇIKARTTIRDIM"


Elazığ`da Ramazan Bayramı için çarşı pazarda beklenen yoğunluk oluşmadı. Hayat pahalılığından ve düşen alım gücünden dert yanan emekliler bu bayramı da buruk geçiriyor. Emekli Göral Keskin, "Milletin bayramı mı kaldı? adam 10 bin lira maaş alıyor nasıl alışveriş yapacak? Dul ve yetimler nasıl yapacak?" dedi.

 

Tarih : 8 Nisan 2024 Pazartesi 15:52   Okunma : 273

Elazığ`da Ramazan Bayramı için çarşı pazarda beklenen yoğunluk oluşmadı. Hayat pahalılığından ve düşen alım gücünden dert yanan emekliler bu bayramı da buruk geçiriyor. Emekli Göral Keskin, "Milletin bayramı mı kaldı? adam 10 bin lira maaş alıyor nasıl alışveriş yapacak? Dul ve yetimler nasıl yapacak?" dedi.

Elazığ`da Ramazan Bayramı için çarşı pazarda beklenen yoğunluk oluşmadı.

Görme engelli olan ve bin 800 lira maaş alarak hayatını idame ettirmeye çalışan Aziz Temel, hayat pahalılığından şikayetçi olduğunu derneklerden yardım alarak geçindiğini söyleyerek, ``Fakirlik kağıdı çıkarttırdım. Bayram alışverişi yapmak için. Çok mağduruz. Şimdi evrakları yapacağım. Umut Derneği`ne götüreceğim ki bayram için harçlık alayım. Bin 800 lira maaş alıyorum. Ailede dört kişiyiz. Pahalılıık sebebi ile alışveriş yapamıyoruz. Memur değilim. Günübirlik işte çalışıyorum. Göz nedeni ile raporum var. Yaşam koşullarımızı elimizden aldılar. Bir yere varamıyoruz" diye konuştu.

Elazığlı Emekli Göral Keskin, "Emekliye verilen bu para bile çok. Bir insan hak ve hukukunun farkında değilse, onun bunun vereceğiyle alakalı bir yapıya giriyorsa çok bile. Milletin bayramı mı kaldı? Ne yapacaklar ki? Hadi ben yaptım, adam 10 bin lira maaş alıyor nasıl yapacak? Dul ve yetimler nasıl yapacak? Yani bu nasıl iş anlamadım. Emekliler seçimde tepki gösterdi. Seçim sonucu Türkiye`nin geleceği ile ilgili hiç bir şey vermiyor. Bir yerde hak, hukuk, adalet yoksa sonucun da bir anlamı yok ki üzülüyorum" dedi. 

 

"İKİ KİLO DOMATESE 85 LİRA VERDİM, NASIL ALIŞVERİŞ YAPAYIM?"

Emekli İbrahim Sarıcan bu bayramda alışveriş yapamadığını söyledi. Sarıcan elindeki poşeti göstererek, ``İki kilo domates aldım sadece, 85 lira verdim. Bayram alışverişini nereden yapayım? 2011 de kendim primimi yatırdım 10 bin lira maaş alıyorum. Nerden alışveriş yapayım?`` şeklinde belirtti.

Elazığlı emekli Mustafa Bakır, "Alışveriş yapamadım. Para yok her şey pahalı, durumlar hiç iyi değil. 10 bin lira maaş, 3 bin lira ikramiye. Ne geliyor nu paraya? Hiç bir şey yapamıyorum Emekli ancak kuru ekmek alabiliyor" şeklinde konuştu. 

EMEKLİNİN DURUMU İYİ DİYEN VATANDAŞA TEPKİ YAĞDI

Aldığı maaştan memnun olduğunu söyleyen bir emekli, "Emekli ikramiyemi henüz almadım. Allah`a şükür ihtiyacım yok. Kimse `emekli şöyle, emekli böyle` demesin. Emeklinin durumu çok iyi Allah`a şükürler olsun. Emeklilerin durumu iyi. Emeklilerin maaşı `20 bin 30 bin lira olsun` demesin kimse. Onu verecek babayiğit neredeyse kalksın gelsin. Yine verirse Tayyip Erdoğan verecek`` dedi.

Bu emeklinin sözlerine, diğer vatandaşlar tepki gösterdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA