29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan`dan oluşan CHP heyeti, Antalya`da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazası soruşturması kapsamında geçmişte teleferiğin bağlı olduğu ANET’in Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz`ün tutuklanması nedeniyle Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Tarih : 15 Nisan 2024 Pazartesi 14:28   Okunma : 238

CHP heyeti, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz`ün telefelik kazası sonrası tutuklanmasıyla ilgili Antalya Adliye`si önünde açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mesut Kocagöz`ün derhal tahliyesine karar verilmesi gerektiğini belirterek, "Bilgi edinmek için çağırılan belediye başkanımız haksız, hukuksuz, dehşet verici bir şekilde tutuklu. Aynı olayı Çorlu`da yaşamadık mı? Çorlu`da bakan suçluydu. Burada suçsuz bir belediye başkanı var. Çorlu`da 11 duruşma bu kararı vermeyen mahkeme bugün burada suçu günahı sorumlu olmayan bir belediye başkanını ne hakla tutukluyor? Türkiye`de hepimizin hem gülüp hem ağlayacağı bir karar var" dedi.

"BU HUKUK GARABETİNİ KINIYORUZ"

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Mesut Kocagöz`ün 28 Kasım 2023`te aday olmak için istifa ettiğine dikkat çekerek, "O yüzden son dört aylık bakımları içerisinde kendisi yoktu. Onu bu konularda sorumlu tutarak gözaltı alıp arkasına tutuklamak bir hukuk garabetidir. Bu hukuk garebetini kınıyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da adliye önünden yargıçlara seslenerek "Kendisinin hiçbir hukuki sorumluluğu yoktur. Gelin vicdanınızın sesini dinleyin. Derhal Mesut Kocagöz`ün tahliyesine karar verin diyoruz" dedi.

Kocagöz`ün emniyete bilgi alınmak için çağrıldığında kapısına polis otosu gönderilmesine tepki gösteren Başarır, şöyle konuştu:

"BİLGİ EDİNMEK İÇİN ÇAĞIRILAN BELEİDYE BAŞKANIMIZ HAKSIZ, HUKUKSUZ, DEHŞET VERİCİ ŞEKİLDE TUTUKLU"

"Çok acı bir olay yaşandı. Haberi aldıktan sonra teleferik kazasıyla ilgili il başkanımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanlarımız yaklaşık 26 saat kurtarma çalışmalarına anbean katıldık. Tek isteğimiz oradaki yurttaşlarımızın kazasız bir şekilde kurtarılmasıydı. Bunu hep beraber yaptık. Ancak daha milletvekillerimiz, arkadaşlarımız dinlenmeden savcılık Kerpez Belediye Başkanımızı sadece bilgi almak için adliyeye davet ediyor. Ben buradan kıymetli yargıçlara sesleniyorum; hangi şekilde bizi adliyeye davet ederseniz edin zaten biz geliriz. Bilgi edinmek için çağırılan belediye başkanımız haksız, hukuksuz, dehşet verici bir şekilde tutuklu.

"YÜKSEK SEÇİM KURULU`NUN İSTİFA OLARAK VERDİĞİ TARİHİ KABUL ETMEYEN BİR MAHKEME VAR"

Aynı olayı Çorlu`da yaşamadık mı? Çorlu`da bakan suçluydu. Burada suçsuz bir belediye başkanı var. Çorlu`da 11 duruşma bu kararı vermeyen mahkeme bugün burada suçu günahı sorumlu olmayan bir belediye başkanını ne hakla tutukluyor? Türkiye`de hepimizin hem gülüp hem ağlayacağı bir karar var. 28 Kasım`da aday olmak için istifa ediyor. Bu belediye başkanı aday oluyor. Bu belediye başkanı seçiliyor. Sonra tutuklayan mahkeme diyor ki hayır diyor `Sen Aralık 18`de istifa ettin` diyor. Bakın 1 Aralık`ta istifa etmeyen bir devlet memuru, kamu görevlisi aday olabilir mi? Niye bunu söylüyor çünkü o tarihten sonra bu tesisin bakımları yapılmış. Yani sorumluluğu ortadan kalkmış. Yüksek Seçim Kurulu`nun istifa olarak verdiği tarihi kabul etmeyen bir mahkeme var. Bugün belediye başkanıysa demek ki bu belediye başkanı 1 Aralık`tan önce istifa etmiş. Böyle bir şey olabilir mi?

"İKTİDAR TARAFINDAN HAZIMSIZLIK VARDIR"

Buradaki sorun şudur; 30 yıl sonra yüzde 50 ile kazandığımız bir belediye başkanımızın seçimin iktidar tarafından hazımsızlığı vardır. Biz belediye başkanımızın arkasındayız. Biz artık halkın iradesine mahkeme kararlarının bir darbe gibi gölge düşürmesinden rahatsız oluyoruz. Artık seçilen belediye başkanlarımıza mahkemeler birilerinin baskısı, telefonuyla karar vermesin. Türkiye`nin hiçbir yerinde böyle bir suçlama, iddiaa durumuyla belediye başkanı tutuklanmamıştır. Üzülüyorum. O yüzden buradan değerli yargıçlara sesleniyorum; bu hukuksuzluğa son verin. Kepez halkının iradesine gölge düşürmeyin. Belediye başkanımız seçilmiştir, görevindedir. Onun yeri Kepez Belediyesi`dir, cezaevi değildir. Bu şekilde bizleri, partimizi, belediyemizi kimse yıldıramaz.

"DERHAL MESUT KOCAGÖZ`ÜN TAHLİYESİNE KARAR VERİN"

CHP olarak, genel başkanımız, milletvekilimiz, belediye başkanlarımız il başkanımız ve örgütümüz, üyelerimiz ve Kepez Antalya halkı gerekirse belediye önünde adliye önünde günlerce nöbet tutarız. Alnımızın akıyla kazanmış olduğumuz halkın iradesiyle kazanmış olduğumuz belediyeyi mazbatayı hukuksuz bir kararla kimselere teslim etmeyiz. Değerli yargıçlara son olarak şunu söylüyorum; dosyayı okuyun, delillere bakın. Eğer ki benim belediye başkanımın sorumluluğu varsa biz zaten burada olmayız ama belediye başkanım istifa ettikten sonra o tesiste üç kez bakım yapılmış. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları ‘olur` vermiş. Kendisinin hiçbir hukuki sorumluluğu yoktur. Gelin vicdanınızın sesini dinleyin. Derhal Mesut Kocagöz`ün tahliyesine karar verin diyoruz."


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA