30 Nisan 2024 Salı

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ


Başkan Seçer, düzenlenen programda kentte görev yapan ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

 

Tarih : 17 Nisan 2024 Çarşamba 09:23   Okunma : 350

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Meclis`te sayısal çoğunluğa sahip oldukları için ‘Biz yaptık oldu` mantığıyla hareket etmeyeceklerinin altını çizen Seçer, “Eğer iyi işler çıkartmak istiyorsak süreci birlik, beraberlik ve samimiyet içerisinde götürme gerekliliği var. Burada başat görev bana düşüyor. Ben bu sorumluluğu alıyorum” dedi.   

Programda Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri yer aldı.

Başkan Seçer konuşmasında, bu tarz etkinlikleri sık sık yapmak istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

“DAHA KEYİFLİ VE DAHA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIMIZI UMUT EDİYORUM”

“Bu benim gerçekten çok arzu ettiğim, samimiyetle istediğim ikinci 5 yılımızdaki uygulama. Meclis atmosferi dışında olmak insanları daha rahat hissettiriyor, duygularını daha rahat ifade ediyorlar. Bu duygu birlikteliğini önemsiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı, çok iyi dostluklar oldu. Ekran karşısında birbirimize sert muhalefet yapabiliriz ama birbirimizle çok iyi dostluklarımız var. Geçtiğimiz toplantıda ‘Burada mikrofonu aldığınızda Meclis`e hitap ederken aynı zamanda Mersin halkına hitap ettiğinizi lütfen unutmayın. İnsanlar etkileniyor` dedim. Meclis`in büyüklüğüne, dinginliğine, ciddiyetine uygun konuşmalar yapmak; insanların yanlış anlamasına, tahrik olmasına, heyecan yapmasına, öfkelenmesine neden olmayacak şekilde muhalefet yapma ya da eleştiri yapma gerekliliği var. Benim de Başkan olarak Meclis`e hitap ederken bu şekilde davranma gerekliliğim var. Toplumsal barış için bu gerekli. Daha keyifli ve daha güzel çalışmalar yapacağımızı umut ediyorum. Bu durum Meclis`in de değerine değer katacak diye düşünüyorum. Meclis, Mersin halkını temsil eden, Mersin halkının iradesini yansıtan insanların bir arada olduğu yer.”

Geçen 5 yılda Meclis`le önemli hizmetler yaptıklarına değinen Seçer, tüm partilerin ortak görüşünü alarak çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini kaydetti. Seçer, şöyle devam etti:

“BİRLİK, BERABERLİK VE SAMİMİYET İÇERİSİNDE GÖTÜRME GEREKLİLİĞİ VAR”

“Bazılarında idarenin istediği görüşler çıktı, bazılarında çıkmadı, bunu da saygıyla karşıladık. Bu yıl da aynı doğrultuda hareket etmek istediğimi bilmenizi istiyorum. Parti olarak Meclis çoğunluğuna sahip olmamız;  ‘Her şeyi biz istiyoruz, demokrasi bizim açımızdan sayısal üstünlüktür. Biz olayın sayısal temsiliyetine bakarız` gibi bir anlayış içerisinde olmayız. Demokrasi sayısal üstünlük değildir, bilakis azınlıkta olanların hakkını korumaktır. Çoğunlukta olanların ‘Ben yaptım oldu, bitti` mantığıyla kararlar aldırması değildir. Biz tabii ki arzu ettiğimiz teklifleri getireceğiz, geçmesini sağlayacağız ama bunları sizlere nezaket çerçevesinde anlatarak, mümkünse de sizi ikna ederek yapacağız. Eğer iyi işler çıkartmak istiyorsak süreci birlik, beraberlik ve samimiyet içerisinde götürme gerekliliği var. Burada başat görev bana düşüyor. Ben bu sorumluluğu alıyorum.” 

Daha önceki görev süreleri boyunca Meclis kararları alınırken Ankara`da yaşanan siyasi gerginliklerin etkili olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, şunları dile getirdi:

“HEPİNİZLE DE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUM”

“Bu dönem bu konularda daha dikkatli olacağız, daha farkında olacağız ve 5 yılı birbirimize kırılmadan, darılmadan, anlayış içerisinde geçireceğimizi düşünüyorum. Büyükşehir olarak ilçe belediyelerinden önce elimi taşın altına koyma yükümlülüğü taşıdığımı biliyorum. Bizim burada sizlere önderlik etme zorunluluğumuz vardır. İlçe belediye başkanlarımız olarak her konuda rahatlıkla benimle görüşme hakkına sahipsiniz. Bir masa etrafında oturur ve sizlerin sorunlarını dinleriz, çözüm için gerekli samimi hamleyi de yaparız. Bundan yana da rahat olmanızı istiyorum ve kesinlikle hepinizle de iş birliği yapmak istiyorum.”

“SIRTINIZA DOKUNAN SAMİMİ EL BİZ OLACAĞIZ”

Her bölgenin sorunlarına hakim olduğunu kaydeden Seçer, özellikle yeni seçilen ilçe belediye başkanlarına da destek olacaklarının altını çizerek, “Çünkü yeni bir kurum. Geldiniz, insanları tanımıyorsunuz; kendi partiniz de olsa; işleyişi bilmiyorsunuz. Kucağınızda sorun yumağı bulmuşsunuz ve onu çözmeye çalışıyorsunuz. Samimi bir el sırtınıza dokunduğu noktada emin olun rahatlarsınız. Biz o el olacağız. Bundan yana endişeniz olmasın” diye konuştu. 

Seçer, Meclis halkının huzuru ve yapılacak işlerin doğru olması açısından muhalefetin yapıcı eleştiriler yapmasını istediğini kaydederek, şunları belirtti:

“BİZİM ODAĞIMIZIN MERSİN OLMASI LAZIM”

“Yapıcı olunduğu noktada sonuç da alınır, doğru işler de yapılır. Bu, Mersin halkının huzuru, Meclis`in saygınlığı, yapacağımız işlerin bereketi ve selameti açısından da önemli. Bırakalım o yaman siyaseti Ankara`da Meclis`te yapsınlar. Emin olun oraya dikkatimizi çektiğimiz ve söylemlerimiz genel politikaya kaydığı noktada burada işlerin sarpa sardığını gördük. Bundan da kaçınılması gerektiği tecrübesini edindim. Bizim odağımızın Mersin olması lazım.”

Gelecek sürecin yeni seçilen belediye başkanları açısından kolay olmayacağını sözlerine ekleyen Seçer, Maliye ve Hazine Bakanlığı`ndan yerel yönetimlerin ödeneklerinde kısıntıya gidileceğiyle alakalı bir açıklama olduğunu söyledi. Yasa ile belirlenen gelirlere kimsenin dokunma hakkının olmadığını aktaran Seçer, ilave kaynak bulmakla ilgili sıkıntılar yaşanabileceğine değindi. Seçer, ilçe belediyelerinin bir an evvel dengeleri oturtması gerektiğinin de altını çizerek, “Bu geçiş sürecinde de bürokratik ve teknik desteği bizden her zaman alabilirsiniz. Biz size yardımcı olmaya hazırız. 5 yılımızın verimli geçeceğini umut ediyorum” dedi.

 

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA