30 Nisan 2024 Salı

12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM`de yaptığı basın toplantısında yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yaptı.

 

Tarih : 17 Nisan 2024 Çarşamba 15:49   Okunma : 342

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP`den CHP`ye geçen belediyelerin borçlarına ilişkin "Bir belediye başkanının çok zor kaldırabileceği bir yük. Bu inanılmaz bir durum. Bunların hepsini toplayıp belde, il, ilçe, büyükşehir ne kadar borçla aldığımızı açıklayacağız, 2029`da neyle bıraktığımızı yine paylaşacağız” dedi. Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in belediye bütçelerinin kısıtlanacağına yönelik sözlerine de “Sayın Bakan yeni mi aklına geldi? Jakuzilerde duş alanlar, birden fazla makam arabası olanlar...Bizim belediye başkanlarımız jakuzi kullanmaz, lüks makam arabaları kullanmaz, halkın parasını çarçur yapmaz. Bu partinin ne belediye başkanı ne milletvekili, ıstakoz yiyip halk açken resim vermez” dedi.

AKP`den CHP`ye geçen belediyelerin binalarına asılan borç bilançosu ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in belediyelerin ödeneklerinde kısıtlama tedbirleri uygulanacağına yönelik açıklamalarına ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

JAKUZİLERDE DUŞ ALANLAR, BİRDEN FAZLA MAKAM ARABASI OLANLAR”

"Denizli Büyükşehir Belediyesi 11 milyar borçla devraldı. Sancaktepe Belediyesi 2 milyar, Kütahya Belediyesi 1.7 milyar, Gölbaşı bir ilçe belediyesi 1,6 milyar, Kilis 500 milyon, böyle geliyor. İnanılmaz bir borç yükü var. Bir belediyeyi yöneten bir kişinin kamu sorumluluğunun olması gerekiyor. Mehmet Şimşek bunu söylüyor, çok güzel ama yeni mi aklına geldi? Jakuzilerde duş alanlar, birden fazla makam arabası olanlar. Denizli Belediyesi`ni 11 milyar borca batıranlar, bunları yaparken aklın neredeydi Sayın Bakan?

BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ JAKUZİ KULLANMAZ, ISTAKOZ YİYİP HALK AÇKEN RESİM VERMEZ”

Bu belediyelere CHP`ye geçtiği için mi bu kısıtlamayı getiriyorsun? Getirme, hiç getirmene gerek yok. Bizim belediye başkanlarımız jakuzi kullanmaz, lüks makam arabaları kullanmaz, halkın parasını çarçur yapmaz. Bu partinin ne belediye başkanı ne milletvekili, ıstakoz yiyip halk açken resim vermez. Belediye meclis üyeleri de bunu yapmaz. Tasarrufsa, denetimse bu belediye sizdeyken bu denetimleri yapsaydınız. Bizim belediyelere müfettişler gelirken, Ankara`da Melih Gökçek gerçeği var. Ya da birçok belediyeye tek bir soruşturma açılmadı. O yüzden bir soruşturmadan denetimden başlayacaksa bu borçlu belediyelerin paralarını nereye harcanmış oradan başlansın.

NE KADAR BORÇLA ALDIĞIMIZI, 5 YILIN SONUNDA BU BORCUN NE KADARINI ÖDEDİĞİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ”

Ne kadar borçla aldığımız, geldikçe biz de notlarımızı alıyoruz. Ne kadar borçla aldığımızı, 5 yılın sonunda bu borcun ne kadarını ödediğimizi, ne hizmet ettiğimizi yurttaşlarımızla paylaşacağız.

Bir belediye başkanının çok zor kaldırabileceği bir yük. Diyelim ki 1,5 milyar yıllık bütçesi olduğunu düşünürsek bir belediyenin ya da Denizli Belediyesi`nin belki 6 milyar ya da 10 milyarlık bütçesi bir yıllık tüm bütçesi kadar borcu var. Bu inanılmaz bir durum. İşte denetimsizlikten bunlar olmuş. Bunların hepsini toplayıp belde, il, ilçe, büyükşehir ne kadar borçla aldığımızı açıklayacağız, 2029`da neyle bıraktığımızı yine paylaşacağız. Çünkü halk bir röntgen gibi, her şeyi görüyor kararını veriyor. Biz 2029`da da şeffaf şekilde ödediğimiz paraları o belediyelerin duvarlarına asacağız.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA