3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”


CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı`nda yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle ayrı soru önergeleri veren Öztürkmen, “Kamuda mülakatlar ne zaman kaldırılacak?” diye sordu.

 

Tarih : 22 Nisan 2024 Pazartesi 15:20   Okunma : 236

(ANKARA) - CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı`nda yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle ayrı soru önergeleri veren Öztürkmen, “Kamuda mülakatlar ne zaman kaldırılacak?” diye sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı`nda yaşanan “mülakat skandalı” belgeleriyle paylaşmış, Öztürkmen`in ANKA Haber Ajansı ile paylaştığı belgelere göre, 19 Ağustos 2023`te yapılan sınavda 91, 90, 88, 86 gibi puanlar almasına karşın adayların girdiği sözlü mülakatta başarısız olduğu görülmüştü.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Öztürkmen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın yanıtlaması istemiyle soru önergeleri verdi. Öztürkmen, Yılmaz`a “Kamuda mülakatlar ne zaman kaldırılacaktır?” sorusunu yöneltti.

"HAKSIZLIK BİTENE KADAR MÜCADELE ETMEYE KARARLIYIZ"

Öztürkmen, “91 puan alan eleniyor, 70 puan alan atanıyor. İl birincisi mülakatta “başarısız” sayılırken, son sıradakiler yükselme alarak müdür yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden önce “Mülakatı kaldıracağız” demişti. Bırakın kaldırmayı, kamuda torpil katmerleşti… Günlerdir mülakat mağdurlarıyla görüşüyoruz. Bizim yüz yüze görüştüklerimizin sayısı 100`ü aştı. Ancak ülkemizde bu haksızlığa uğrayanların sayısı yüz binlerle ifade ediliyor. Onların sesi olmaya, bu haksızlığı bitirene kadar mücadele etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Öztürmen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a şu soruları yöneltti:

“Söz konusu sözlü sınavda hangi sorular sorulmuş, puanlamalar hangi kriterlere göre yapılmıştır Sözlü sınav sonrası neden adayların başarı puanları açıklanmamaktadır? Sözlü sınavlarda kamera ve ses kaydı alınmış mıdır? Alındıysa talep eden adaylarla paylaşılacak mıdır? Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023 tarihinde, AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı`nda ‘Kamuda mülakatları kaldıracağız` sözü vermişti. Bu açıklama sonrası, bakanlığınıza Cumhurbaşkanlığı kurumundan, mülakatların kaldırılması yönünde bir talimat gelmiş midir? Geldi ise neden uygulanmamıştır? Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can`ın geçen yıl, ‘torpil yazışmaları` olarak kamuoyuna yansıyan mesajlarında adı geçen adaylar, sözlü sınavda başarılı olmuş mudur?”

“ERDOĞAN TALİMAT VERDİ Mİ?”

Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz`ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın verdiği “Kamuda mülakatı kaldıracağız” sözünü hatırlattı. Öztürkmen, Yılmaz`dan şu soruların yanıtını istedi:

“Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Nisan 2023 Salı günü, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı`nda "Kamuda mülakatları kaldıracağız" sözü vermişti. Bu sözün gereği olarak, hangi planlamalar yapılmaktadır? Kamuda mülakatlar (sözlü sınavlar) ne zaman kaldırılacaktır? Sayın Cumhurbaşkanı, verdiği söz gereği, siz ya da ilgili Cumhurbaşkanlığı yetkililerine ve kabinesine bir talimat vermiş midir? Verdi ise, sözün üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen neden adım atılmamıştır? Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınavı`na ilişkin gündeme gelen “torpil” ve “kayırmacılık” iddialarının araştırılması için müfettiş görevlendirecek misiniz? Söz konusu sınavın iptal edilmesi yönünde, çok sayıda adaydan gelen taleplere karşı hangi adımları atmayı planlıyorsunuz?”

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA