17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

 

Tarih : 2 Mayıs 2024 Perşembe 14:27   Okunma : 271

Emekçilerle kol kola yürüyen Başkan Yıldız, emeğiyle topluma değer katan tüm emekçilerin gününü kutladı.

Mersin Millet Bahçesi önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşte; belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Yürüyüş öncesinde ve kortejde sendika temsilcilerinin ve vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Yıldız, işçinin ve emekçinin hakkını savunmak için meydanlarda olduklarını söyledi.

Bayram havasında gerçekleşen yürüyüşte, coşkulu kalabalık ise taleplerini ellerindeki döviz ve pankartlarla dile getirirken, 1 Mayıs kutlamalarında kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Yıldız’a da teşekkür ettiler.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da burada yaptığı açıklamada, işçilerin, kamu çalışanlarının ve yaşamını emeği ve alın teriyle geçindiren her bir yurttaşın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladığını söyledi.

İşçilerin, emekçilerin toplum adına çok ciddi bir görev üstlendiklerini kaydeden Başkan Yıldız; “Tüm işçiler, büyük ve ciddi görevler yerine getiriyor. Belediye çalışanlarımız da bu kentin ayakta kalması, temizlenmesi, asfaltının yapılıp, parklarının sulanması için alın teri döken arkadaşlarımızdır. Biz de imkanlarımız doğrultusunda belediye bütçemizden onların payına düşen kalemin en fazla olmasını sağlayacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

“TAKSİM MEYDANI, 1 MAYIS ALANI HALİNE GETİRİLMELİ”

Başkan Yıldız, daha önceki yıllarda 1 Mayıs kutlamalarına ev sahipliği yapan İstanbul’daki Taksim Meydanı’nın kutlamalara kapatılması ile ilgili düşüncelerini de paylaşarak, Taksim Meydanı’nın ideolojik olarak 1 Mayıs için tarihi ve sembolik bir değer olduğuna da dikkat çekti.

Başkan Yıldız; “Orada hükümetin boşuna bir inatlaşması var. Hızla vazgeçilmesi lazım. Taksim, işçi sınıfının meydanıdır ve bu 60 yıldır böyledir. Taksim Meydanı, işçi sınıfının meydanı olarak kalmaya devam edecek. Yani tarihi silmelerine, yok etmelerine imkan yok. Böyle bir şey mümkün değil. Boşuna direnip, itişe ve kalkışa da gerek yok. Bir an evvel oranın yasal olarak 1 Mayıs alanı haline getirilmesini ve hatta isminin de 1 Mayıs Alanı olarak değiştirilmesini öneriyorum. Taksim, 1 Mayıs 1977’deki katliam ve Gezi Parkı ile anılır. Toplumsal barışa ve huzura ihtiyacımızın en fazla olduğu dönemde burayı huzurun ve barışın meydanı haline getirmek lazım diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA