17 Mayýs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIÐI KAZANLI SAHÝLÝ TEMÝZLENDÝ   14:21   KOBANÝ DAVASI`NDA DURUÞMANIN ERTELENME TALEBÝ REDDEDÝLDÝ   14:04   CHP`DE TÜRKÝYE BELEDÝYELER BÝRLÝÐÝ BAÞKANLIÐI SEÇÝMÝ ÝÇÝN SÜREÇ BAÞLIYOR   13:44   CAN ATALAY ÝÇÝN ADALET NÖBETÝ   12:06   MERSÝN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANÝ DAVASINDA KARAR BEKLENÝYOR… DEM PARTÝ`DEN SÝNCAN CEZAEVÝ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR DESTEKLÝYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖÐRENÝYOR   01:39   AYM`NÝN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAÝRESÝ BAÞKANI MUHSÝN ÞENTÜRK, YARGITAY CUMHURÝYET BAÞSAVCILIÐI`NA SEÇÝLDÝ   01:20   ALÝ MAHÝR BAÞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAÐINI BÝLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDÝ, UTANÇ MESELESÝDÝR BU"   01:01   FAHÝÞ FÝYAT ARTIÞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA ÝÇEREN KANUN TEKLÝFÝNÝN ÝLK 3 MADDESÝ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDÝLDÝ   16:47   MGM HAVA TAHMÝN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESÝMLERDEN BAÞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GÝZLÝ TANIÐIN ÝSMÝNÝ VERDÝÐÝ 4 POLÝS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN ÝSRAÝL BÜYÜKELÇÝLÝÐÝ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSÝNLÝ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BÝR ARAYA GELDÝ   12:31   DEM PARTÝ`DEN KOBANÝ DAVASI ÝÇÝN ÇAÐRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRÝST ETKÝSÝZ HALE GETÝRÝLDÝ"   11:03   TÜRKÝYE`DE DOÐURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUÐA DÜÞTÜ   10:11   MERSÝN’DE DANS VE RÝTMÝN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BÝR KEZ DAHA AÞILDI   09:57   MERSÝN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIÞIR ÞEKÝLDE KUTLANACAK  
 
     
   

ÖÐRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLÝYOR... EÐÝTÝM-ÝÞ GENEL BAÞKANI ÖZBAY: "1 MÝLYONA YAKIN ÖÐRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GÝDEREK ARTACAK"


Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, öðretmen atamalarýyla ilgili Kabine toplantýsýndan sonra açýklama yapýlacaðýný duyurdu. EÐÝTÝM-ÝÞ Genel Baþkaný Kadem Özbay, 1 milyona yakýn öðretmen adayýnýn atama beklediðini belirterek, "Her yýl 100 bin ücretli öðretmen çalýþtýrýlýyor. Bu raðmen 20 bin öðretmen atýyorsanýz bu yanlýþ bir politika. Ücretli öðretmen çalýþtýrarak, öðretmene ihtiyaç olduðunu kabul ediyorsunuz. Planlama yapýlmazsa sorunlar giderek artacak" ifadelerini kullandý.

 

Tarih : 2 Mayýs 2024 Perþembe 14:07   Okunma : 183

OGÜN AKKAYA

(ANKARA) - Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, öðretmen atamalarýyla ilgili Kabine toplantýsýndan sonra açýklama yapýlacaðýný belirtti. EÐÝTÝM-ÝÞ Genel Baþkaný Kadem Özbay, 1 milyona yakýn öðretmen adayýnýn atama beklediðini söyleyerek, "Her yýl 100 bin ücretli öðretmen çalýþtýrýlýyor. Bu raðmen 20 bin öðretmen atýyorsanýz bu yanlýþ bir politika. Ücretli öðretmen çalýþtýrarak, öðretmene ihtiyaç olduðunu kabul ediyorsunuz. Planlama yapýlmazsa sorunlar giderek artacak" ifadelerini kullandý. 

Milli Eðitim Bakaný Tekin bir TV kanalýnda öðretmen atamalarýna iliþkin "Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplandýktan sonra Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn nihai kanaatini aldýktan sonra açýklamasýný yapacaðýz. Tamamen objektif, eþit, adil bir biçimde branþ daðýlýmýný tanýmlayacaðýz. Zaten þu anda hazýr. Hemen karar alýnýr alýnmaz branþ daðýlýmýný açýklayýp süreci baþlatacaðýz" açýklamasýný yaptý.

Tekin`in açýklamalarýna iliþkin Eðitim ve Bilim Ýþgörenleri (EÐÝTÝM-ÝÞ) Genel Baþkaný Kadem Özbay, ANKA Haber Ajansý`na yaptýðý deðerlendirmede "Ekim ayýnda 68 bin ihtiyaçtan bahsedilmiþti. Ýkinci dönemin baþýnda bu ihtiyaca göre öðretmen atamasýnýn yapýlacaðý ifade edilmiþti. Mayýs ayýna geldik hala atama yok. Söz Cumhurbaþkaný`na verilmiþ durumda. Aslýnda Bakan ‘bir miktar` derken atamanýn az sayýda yapýlacaðýný söylüyor. Mesleki olarak öðretmenlere hakaret ediliyor. Öðretmenlerin, öðrencilerin ve velilerin talepleri karþýlanmýyor. Atama sayýsý az olacakken branþ ihtiyaçlarý nasýl karþýlanacak? Bakan Tekin`in sözlerinin altýnýn boþ olduðunu göreceðiz. Atamalar, okullarýn gerçek ihtiyaçlarýndan çok uzak.” ifadelerini kullandý. 

"ÜCRETLÝ ÖÐRETMEN ÇALIÞTIRMAK DEVLETÝN UTANCIDIR"

Geçen yýl 600 bine yakýn kiþinin öðretmen olmak için sýnavlara baþvurduðunu söyleyen Özbay, þunlarý kaydetti:

“Eðitim fakültelerinde 250 binin üzerinde öðrenci var. Fen edebiyat ve ilahiyat fakültelerini de eklediðimizde her yýl 100 binin üzerinde kiþi öðretmen olabilmek için sýnavlara giriyor. Artýk sýnava bile baþvurmayanlar ve atama umudunu kaybedenler var. 1 milyona yakýn atama bekleyen öðretmen adayý var. Her yýl 100 bin ücretli öðretmen çalýþtýrýlýyor. Bu raðmen 20 bin öðretmen atýyorsanýz, bu, yanlýþ bir politika. Ücretli öðretmen çalýþtýrarak, öðretmene ihtiyacýn olduðunu kabul ediyorsun. Planlama yapýlmazsa sorunlar giderek artacak. Devleti devlet yapan planlamadýr. Ücretli öðretmen çalýþtýrmak devletin utancýdýr. Devletin yetkilisi gidip asgari ücret altýnda çalýþsa hemen tutanak tutulur.”

"SPOR VE SANAT ALANINDA ATAMA YAPILAMAZ HALE GELDÝ"

 

22 yýllýk AKP iktidarýnda öðretmen atamalarýnýn branþ daðýlýmýnda da ihtiyaç konusunda da eþit yapýlmadýðýný söyleyen Özbay, “KPSS`de, mülakatlarda, yazýlý sýnavlarda bile þaibeyi yaþatmýþ bir siyasi anlayýþtan bahsediyoruz. Geçmiþteki süreç de adaletli yönetilmedi. Geçmiþte yapýlanlardan farklý bir þey beklemiyorum. Bakan`ýn açýklamalarýna bakýldýðýnda sadece belirli branþlarda atamalarýn yapýlacaðýný, dinsel eðitimin artacaðýný görüyoruz. Diðer derslerden taviz verilirken, dini derslerde artýþ var. Ýhtiyaca baktýðýmýzda sanat ve spor alanýnda atama yapýlamaz hale geldi. Her dönemde din öðretimiyle ilgili sayý dikkati çekiyor.” dedi.

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA