18 Mayıs 2024 Cumartesi

16:36   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:21   MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK  
 
     
   

MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI


Yenişehir İlçesi’nde yer alan Engelsiz Yaşam Parkı’nda düzenlenecek turnuvada, özel gereksinimli bireylerin hem sosyalleşmeleri hem de yaşam kalitelerinin artırılması ile ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Özel gereksinimli çocukların el, göz ve beyin üçlü koordinasyonunun gelişmesine destek olan spor dalı, aynı zamanda çocukların özgüvenlerinin gelişmesine de fayda sağlıyor.

 

Tarih : 4 Mayıs 2024 Cumartesi 09:48   Okunma : 298

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası için "Bocce Turnuvası" düzenliyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda 15 Mayıs`ta yapılacak 12 yaş ve üzeri, sağlık raporu ile yüzde 40`ın üzerinde ortopedik engeli bulunduğunu belgeleyen özel gereksinimli bireylerin katılımına açık turnuvaya, 7 Mayıs`a kadar başvuru yapılabiliyor.

Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, Bocce Turnuvası`nın 15 Mayıs`ta yapılacağını belirterek, “Daha önceki yıllarda da bu turnuvayı düzenledik ve katılımcılarımız çok keyif aldı. Turnuvamıza yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli olan tüm vatandaşlarımız katılım sağlayabilir. Onların sosyalleşmeleri adına çok güzel bir aktivite oluyor. Aralarında güzel bir rekabet gelişiyor ve çok keyifli dakikalar geçiriyorlar. Onlar keyiflenince biz de çok mutlu oluyoruz” dedi.

DEMİR: “SEVGİ VAR OLDUKTAN SONRA, ENGELLERİ ÇOK KOLAY AŞIYORUZ”

Engelsiz Yaşam Parkı`na gelen özel gereksinimli çocukların, süreç içinde önemli ilerleme kaydettiğini ve merkeze gelince mutlu olduklarını söyleyen Demir, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler burada onların önerilerine ve isteklerine göre hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Engelsiz Yaşam Parkı`mıza gelmeden önce konuşmayan, yürümekte zorluk çeken birçok öğrencimiz vardı. Ancak, buraya geldikten sonra konuşmalarında ve yürümelerinde ilerleme görüldü. Burada herkes işini oldukça özverili yapıyor ve sevgi konuşuyor. Onlar bizi, biz de onları çok seviyoruz. Büyük bir aile olduk. Engel; sözde olan bir olgudur ve sevgi var olduktan sonra engelleri çok kolay aşıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor.”

BAKAR: “BU TÜR ETKİNLİKLERLE, ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYALLEŞMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı`nda Bocce Antrenörü olarak görev yapan Cihat Bakar ise “Bu turnuvayı geçen sene de düzenlemiştik ve gayet iyi geçmişti. Şampiyon, bizim öğrencilerimizden birisi olmuştu. Bu turnuva, ortopedik engelli öğrencilerimizin tamamen sosyalleşmesini amaçlıyor. Ortopedik engelli bireyler, dışarıya çok fazla çıkamıyor. Ama bocce onlar için bir spor ve onların bir şekilde hayata tutunmalarına ön ayak oluyor. Bu spor dalı, 2 takım halinde oynanıyor. Küçük bir demir topumuz var ve amacımız o topa yaklaşmak. Yüzde 40 ve üzeri ortopedik engelli raporu olanlar, 7 Mayıs`a kadar başvuru yapabilir. Burada amacımız tamamen sosyalleşmek, mutlu olmak ve mutlu etmek. Ortopedik engelli olan herkesi turnuvamıza davet ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA