12 Haziran 2024 Çarşamba

16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ


Can Atalay`ın meslektaşları ve arkadaşları Adalet Nöbeti`ne devam etti.

 

Tarih : 16 Mayıs 2024 Perşembe 13:44   Okunma : 404

GAYE ŞEYMA CAN

(İSTANBUL) Bir yıl önce yapılan genel seçimlerde Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili seçilen ancak milletvekilliği düşürülen Can Atalay`ın meslektaşları ve arkadaşları İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti`ne devam etti. Adalet İçin Hukukçular Derneği adına konuşan Duygu Eroğlu, "Can`ın dışarda olması demek; deprem suçlarının araştırılması demek. Can`ın dışarda olması demek; Hatay`da deprem yaralarının sarılması demek. Can`ın dışarda olması demek; her geçen gün iş cinayetlerinde hayatlarını kaybeden emekçilerin hesabının sorulması demektir. İşte bu yüzden adalet istiyoruz" dedi. 

Adalet İçin Hukukçular Derneği adına Konuşan Av. Duygu Erdoğlu, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi`nin 2 kez ihlal kararı verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"CAN ATALAY HAYAT`IN SEÇİLMİŞ VEKİLİDİR"

"Bugün burada bir kez daha tutsak meslektaşımız Can için toplandık. Can Atalay`ı , Hatay halkı tam bir yıl önce vekil seçti ve kendisi tam 1 yıldır tutsak. Hatay halkının iradesi de tutsak. Hepinizin bildiği gibi Anayasa Mahkemesi tam 2 kez ihlal kararı vermiş olmasına rağmen Can`ın tutsaklığı hukuka tamamen aykırı şekilde devam ediyor. Can Atalay`ın yoldaşları, arkadaşları, Hatay halkı tam 1 yıldır adalet arıyor. Can Atalay`ın tutsaklık süreci bizim en önemli gündemimiz ve özgürlüğüne kavuşana kadar gündemimiz olarak kalacak. Çünkü Can Atalay`ın da gündemi Soma`ydı, Ermenek`ti, Hendek`ti.. Yani emekçiler, ezilenler ne zaman ihtiyaç duysa yanındaydı. Soma`da 301 insan can verdi, sorumlular yargılanmadı, adalet yerini bulmadı, katliam üzerinden tam 10 yıl geçti adalet yerini bulmadı ama Can Atalay hukuksuz gerekçelerle cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Can Atalay, Hatay`ın seçilmiş vekilidir, hukuksuzluğa son verin, derhal serbest bırakın.

Can`ın dışarda olması demek; deprem suçlarının araştırılması demek. Can`ın dışarda olması demek; Hatay`da deprem yaralarının sarılması demek. Can`ın dışarda olması demek; her geçen gün iş cinayetlerinde hayatlarını kaybeden emekçilerin hesabının sorulması demektir. İşte bu yüzden adalet istiyoruz, 10 yıl önce Soma`da katledilen madenciler için onların avukatı Can Atalay için Adalet istiyoruz! Depremde katledilen evsiz, yurtsuz kalanlar için adalet istiyoruz, 1 Mayıs Meydanı Taksim`in işçilere kapatılmasını kabul etmeyen ve bu nedenle tutuklanan dostlarımız için adalet istiyoruz. İktidara meydan okuduğu için cezaevinde tutulan siyasetçiler, Gezi tutsakları, Gezi aileleri, tutuklu gazeteciler, avukatlar için Adalet istiyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA