8 Eylül 2024 Pazar

16:29   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ÇAĞLAYAN ADLIYESI`NDE...   16:24   YRP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı KıLıÇ`TAN "MEHMET KASıM GÜLPıNAR" TEPKISI   15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:07   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN`DEN ‘OKULLARDA TEMIZLIK GÖREVLISI` AÇıKLAMASı   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: ``OLAY HER YÖNÜYLE INCELENMEKTEDIR``   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI MERCİ ÖĞRENCI DANıŞMANLıK MERKEZI`NDEN OKULA UYUM SÜRECI TAVSIYELERI    11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:33   KAŞLı GEÇICI HAYVAN BAKıMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI, MERSINLI SIVIL TOPLUM TEMSILCILERINI KONUK ETTI   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    18:35   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NA: "KIMSE YARGıYA PARMAK SALLAYAMAZ"   17:51   1 MAYıS TUTUKLULARıNA TAHLIYE KARARı   16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:48   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER SPORUN ÖNEMINE DIKKAT ÇEKMEYE DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Sarıyıldız; “Kayyım Uygulaması, Nerede Olursa Olsun Hukuksuz Bir Rejimdir”


Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, kayyım uygulamasının; halk iradesini gasp etmek anlamına geldiğinin, toplumun hukuk ve demokrasiye olan inancını zedelediğinin altını çizerek; “Kayyım politikası, nerede olursa olsun, hangi belediyeye yönelik olursa olsun, hukuksuz bir rejimdir. Kayyım uygulaması, adalet duygusunu çiğner, toplumun demokrasiye olan inancını kırar” dedi.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 11:50   Okunma : 484

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı birinci birleşiminde söz alan Eş Başkan Sarıyıldız, bazı belediye başkanları ve meclis üyelerinin kayyım politikasını destekleyen sözlerini ve üslubunu eleştirdi. Sarıyıldız; “Hakkâri Belediyesi’ne uygulanan kayyım uygulamasının, sadece o bölge insanlarının haklarını gasp etme sonucunu doğurmadığını, aslında ülkenin genel siyaseti ile ilgili olduğunu, bu kapsamda siyasi partilerin genel merkezlerin gerekli hassasiyeti gösterdiğini hepimiz gördük. Bugün bu Meclis’te şunu beklerdik; Meclis üyeleri ve halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarımızın böyle bir gasp iradesini olumsuz yönde değerlendirmesini ve bunun bir daha yaşanmaması için Türkiye siyaset tarihine kötü bir örnek olarak not düşülmesi gerektiğini tespit etmelerini beklerdik. Fakat bırakın bununla ilgili değerlendirme yapmayı, ne yazık ki bunu polemik konusu haline getirdiklerini gördük” diye konuştu.

“Kayyım uygulaması, toplumun hukuk ve demokrasiye inancını zedeler”

Sözlerini; “Kayyım, nerede olursa olsun, hangi belediyeye ilişkin olursa olsun, hukuksuz bir rejimdir” diyerek sürdüren Sarıyıldız; “Kayyım uygulaması, toplumda adalet duygusunu çiğner, halkın demokrasiye olan irade ve inancını kırar. Siyasi iktidarlar değişir, dönemler yumuşar veya sertleşir. Ama bu tarz, halk iradesinin gaspını doğuran, demokrasiyi kıran uygulamalar iktidar dışı uygulamalara dönüşür” dedi.

“Hukuksuz yargılamalar yapanların, günü geldiğinde nasıl yargılandıklarına şahit olduk”

Kendisinin de bir hukukçu (avukat) olduğunu hatırlatan Eş Başkan Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün hukukçuların bile bazı zamanlarda nasıl yargılandıklarını gördük. Bazı insanlar hakkında hukuksuz yargılamalarda bulunan savcılar ve hâkimlerin nasıl yargılandıklarına hepimiz şahitlik ettik. Dönemler değişir, yumuşar, sertleşir. Ama toplumun adalet duygusuna zarar gelmemeli. Anayasamız herkes için bağlayıcıdır. Bizler burada Meclis üyeleriyiz. Hepimiz kendi hayatları olan insanlar olduğumuz kadar, aynı zamanda halkları da temsil ediyoruz.

Bir Meclis üyemize, bir belediye başkanımıza, eş başkana kullandığımız dilin, toplumun diğer kesimleri rencide edeceğini öngörmeliyiz. Bu kapsamda, Sayın Belediye Başkanımızın kullandığı dilin doğru olmadığını ve bu dilin bir daha bu Mecliste konuşulmaması gerektiğini hatırlatıyorum. Bu konunun daha fazla polemik konusu haline getirilmemesini, hepimizin vicdanını yaralayan bir durum olduğunu, bundan sonraki süreçte de kayyım uygulamasına bütün toplumsal kesimlerin aynı duyarlılık ve hassasiyetle yaklaşması gerektiğini ifade ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA