2 Temmuz 2024 Salı

17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:07   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "UTANMAZ ADAM!"   16:48   31 KURUMDAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   16:30   YENI KABINE ÜYELERI KURUM VE MEMIŞOĞLU, YEMIN ETMEK İÇIN MECLIS`E GELDI   15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   15:20   KIRADA TÜFE DÖNEMI...   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI   14:36   MURAT KURUM, GÖREVI MEHMET ÖZHASEKI`DEN DEVRALDı...   14:09   ÖZGÜR ÖZEL, MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLıNDA SIVAS`TA   13:34   SINAN ATEŞ DAVASıNıN DURUŞMASıNDA GERGINLIK...   13:01   SIVAS KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER ANıLıYOR...    12:31   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA SANıKLARıN SAVUNMASı DEVAM EDIYOR   11:28   JUDO ÜMIT MILLI TAKıMı`NDAN AVRUPA BAŞARıSı    11:24   SIVAS KATLIAM`ıN 31`INCI YıLıNDA ANMA YÜRÜYÜŞÜ...   11:01   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… SANıK MUSTAFA UZUNLAR: "BENI BÖYLE BIR OLAYıN IÇINE ÇEKTIĞI IÇIN DOĞUKAN ÇEP`TEN ŞIKAYETÇIYIM"   10:46   ŞANGAY İŞ BIRLIĞI ÖRGÜTÜ ASTANA`DA TOPLANACAK   10:28   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK: "ONLARıN IŞINE GELIYOR, MHP`YI IŞIN IÇINE KATMAK ISTIYORLAR"   10:04   LAIKLIK MECLISI: "2 TEMMUZ KATLIAMıNıN KARŞı DEVRIM SÜRECININ EN ALÇAKÇA SALDıRıLARıNDAN BIRI OLDUĞUNU UNUTMAMALıYıZ"   09:57   LPG ZAMMıNA TEPKI GÖSTEREN KADIRLILI VATANDAŞLAR: "İŞYERINE KOŞARAK Mı GIDECEĞIZ?"   09:44   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA: "SON BIR HAFTADıR YÜRÜTÜLEN OPERASYONLARDA 149 GÖÇMEN KAÇAKÇıSı, 2 BIN 563 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDı"  
 
     
   

MESKİ, Kayıp-Kaçakla Mücadeleyi Aralıksız Sürdürüyor


MESKİ Genel Müdürlüğü, SCADA Merkezi üzerinden içme suyu şebekelerine bağlı depolar, terfi istasyonları, içme suyu kuyuları, kontrol noktaları, vana ve basınç odaları, otomasyonlu klorlama, atık su arıtma, yağmur suyu olmak üzere 820 istasyondan anlık online veri akışı sağlıyor.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 09:25   Okunma : 526

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) basınç kırıcı alt izole bölgesi (DMA) noktalarının sayısını 50`ye çıkardı. DMA sistemi ile aylık ortalama 345 bin metreküp su tasarrufu sağlayan MESKİ, kayıp-kaçakla da mücadele etmeye devam ediyor.

MESKİ, bünyesindeki 400 noktada enerji analizörleriyle enerji verimliliğini 7/24 takip ediyor. Takip edilen veriler sonucunda, kayıp-kaçak ve su arızaları tespit edilerek, anında müdahale ediliyor. Böylece kesintisiz su arzının devamlılığı sağlanırken, su kayıpları da önleniyor.

MESKİ, DMA sistemi ile aylık ortalama 345 bin metreküp su tasarrufu sağlıyor

DMA çalışması ile teknik olarak uygun görülen lokasyonlara basınç kırıcı vana ve ölçüm enstrümanlarının montajı yapılıyor. İsale hatlarındaki gece ve gündüz basıncının kontrol altına alındığı MESKİ SCADA Merkezi`nden, şebeke hattına gerekli minimum basınçla birlikte, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini, 7/24 online olarak sağlanıyor. Bu sistem ile aylık ortalama 345 bin metreküp su tasarrufu sağlayan MESKİ, 13 ilçedeki depo terfilerinin SCADA Merkezi`nden 7/24 takibini sağlayarak, vatandaşlara kesintisiz su temini sağlamaya devam ediyor.

MESKİ SCADA Merkezi Sorumlusu Sabahattin Baynal, “SCADA Merkezimizde su arızalarını önlüyor, kayıp ve kaçak oranlarını düşürüyoruz. Şehrin 50 noktasına kurmuş olduğumuz alt izole bölgeleri DMA`larla birlikte, aylık ortalama 345 bin metreküp su kazancı sağlamış oluyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, MESKİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA