2 Temmuz 2024 Salı

17:23   YENI BAKANLAR MURAT KURUM VE KEMAL MEMIŞOĞLU TBMM`DE YEMIN ETTI   17:07   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "UTANMAZ ADAM!"   16:48   31 KURUMDAN KAYSERI AÇıKLAMASı...   16:30   YENI KABINE ÜYELERI KURUM VE MEMIŞOĞLU, YEMIN ETMEK İÇIN MECLIS`E GELDI   15:42   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... ABLA SELMA ATEŞ`TEN SANıKLARA SERT SÖZLER   15:20   KIRADA TÜFE DÖNEMI...   14:57   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI, KıRSAL MAHALLELERE 5 ADET ARAZÖZ TAHSIS ETTI   14:36   MURAT KURUM, GÖREVI MEHMET ÖZHASEKI`DEN DEVRALDı...   14:09   ÖZGÜR ÖZEL, MADıMAK KATLIAMı`NıN 31. YıLıNDA SIVAS`TA   13:34   SINAN ATEŞ DAVASıNıN DURUŞMASıNDA GERGINLIK...   13:01   SIVAS KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER ANıLıYOR...    12:31   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA SANıKLARıN SAVUNMASı DEVAM EDIYOR   11:28   JUDO ÜMIT MILLI TAKıMı`NDAN AVRUPA BAŞARıSı    11:24   SIVAS KATLIAM`ıN 31`INCI YıLıNDA ANMA YÜRÜYÜŞÜ...   11:01   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı… SANıK MUSTAFA UZUNLAR: "BENI BÖYLE BIR OLAYıN IÇINE ÇEKTIĞI IÇIN DOĞUKAN ÇEP`TEN ŞIKAYETÇIYIM"   10:46   ŞANGAY İŞ BIRLIĞI ÖRGÜTÜ ASTANA`DA TOPLANACAK   10:28   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... MHP`LI SANıK UFUK KÖKTÜRK: "ONLARıN IŞINE GELIYOR, MHP`YI IŞIN IÇINE KATMAK ISTIYORLAR"   10:04   LAIKLIK MECLISI: "2 TEMMUZ KATLIAMıNıN KARŞı DEVRIM SÜRECININ EN ALÇAKÇA SALDıRıLARıNDAN BIRI OLDUĞUNU UNUTMAMALıYıZ"   09:57   LPG ZAMMıNA TEPKI GÖSTEREN KADIRLILI VATANDAŞLAR: "İŞYERINE KOŞARAK Mı GIDECEĞIZ?"   09:44   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA: "SON BIR HAFTADıR YÜRÜTÜLEN OPERASYONLARDA 149 GÖÇMEN KAÇAKÇıSı, 2 BIN 563 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDı"  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi Kültür Sanat Evlerinde Yılsonu Etkinlikleri Sürüyor


Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan; Huzurkent Bahşiş ile Adnan Menderes Mahallelerinde hizmet veren Kültür ve Sanat Evleri’ni ziyaret ederek kursiyer kadınların yılsonu etkinliğine katıldı, kreş ve oyun sınıfına katılan minik çocukların heyecanını paylaştı.

 

Tarih : 28 Haziran 2024 Cuma 14:19   Okunma : 460

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür ve sanat evleri üretmeye, biçki, dikiş ve nakış, takı tasarım, kuaförlük ve daha birçok alanda Akdenizli kadınları sosyal ve ekonomik hayata katmaya devam ediyor.

Huzurkent Bahşiş ile Adnan Menderes Mahallelerinde hizmet veren Kültür ve Sanat Evleri’ni ziyaret eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan ve Meclis üyeleri, kursiyerlerin yılsonu etkinliği kapsamında ortaya çıkardığı el emeği, göz nuru eserleri inceledi, kreş sınıfındaki miniklerle de yakından ilgilendi.

“Kadınların gücünü bir kez daha gördük”

Ziyaretine ilişkin bir değerlendirme yapan Eş Başkan Nuriye Arslan; “Akdenizli kadınlar, kendi çabalarıyla, el emekleri ve göz nuruyla yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Kadınların gücünü bugün burada bir kez daha gördük. Bu da elbette bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Biz kadınlar biliyoruz ki toplumda kadınlar hep ötekileştirilmiş, kadının emeği görülmemiş ve karşılığını da ne yazık ki alamamıştır” dedi.

“Kültür evlerimizin sayısını arttıracağız”

Sözlerini; “Hem ilkesel olarak kadın eşitliğini esas aldığımız bir noktadan hareketle hem de belediye olarak görevimiz gereği, kadın emeğini ortaya çıkarıp görünür kılan, kadın emeğinin hak ettiği değeri alması için elimizden gelen çaba ve mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde sürdüren Eş Başkan Arslan; “Kültür ve Sanat Evlerimize gelen kadınlarımız, burada öğrendikleri mesleki eğitim ve beceriler sayesinde aile bütçelerine bir nebze katkı sağlıyor. Bundan sonraki süreçte de mahallelerimizin ihtiyacı ve yurttaşlarımızdan gelen talepler üzerine kültür evlerimizin sayısını çoğaltarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Arslan, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA