7 Temmuz 2024 Pazar

20:49   AVAM KAMARASı`NA SEÇILEN ILK TÜRK: NESIL ÇALıŞKAN...   20:41   MOTOKURYE SAMET ÖZGÜL CINAYETI DAVASıNDA GEREKÇELI KARAR AÇıKLANDı   19:26   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL’DAN MUHARREM AYı MESAJı   18:43   KAMUDA TASARRUF TEDBIRLERIYLE ILGILI KANUN TEKLIFI TBMM`YE SUNULDU: "BELEDIYELERIN VERGI PAYıNDA YAPıLAN KESINTI ORANLARı ARTTıRıLıYOR"   15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: “TÜİK`IN RAKAMLARıYLA MEMURA VERILEN ZAM, MEMURU HEM BARıNMA KRIZIYLE HEM DE AÇLıKLA SıNAYACAK”   15:03   ÖZGÜR ÖZEL, ERZINCAN BAŞBAĞLAR`DA...   14:55   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASıNDA ARA KARAR AÇıKLANDı   14:08   GÜLCAN KıŞ: “1 MILYON ÖĞRETMENIN SESINI DUYUN”   14:03   UEFA DISIPLIN KURULU, MERIH DEMIRAL`ı 2 KARŞıLAŞMADAN MEN ETTI   13:57   “TARSUS’TA GÜÇ KADıNDA” ÇALıŞTAYı GERÇEKLEŞTIRILDI   13:55   KADıN KONUK EVI AKDENIZ BELEDIYESI’NIN BÜNYESINE GEÇTI   13:47   CHP`LI VEKILLER, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NE SOKULMAK İSTENMEDI...   13:11   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E: "SEN KIRLISIN, SEN HARAMLA BÜYÜMÜŞSÜN"   13:09   ALI KOÇ ``ŞÜPHELI`` SıFATıYLA İFADE VERDI   12:53   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN ŞEHIT ACAR`ıN AILESINE TAZIYE TELEFONU   11:30   MURAT EMIR: "ÇOCUKLARıN ÖNÜNÜ KESIYORSUNUZ"   10:54   SINAN ATEŞ CINAYETI DAVASı... DAVANıN 5`INCI GÜN DURUŞMASıNDA TANıKLARıN DINLENMESI TAMAMLANDı   10:37   İRAN`DA CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERININ IKINCI TURU IÇIN OY VERME BAŞLADı  
 
     
   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Uzgel`den Suriye açıklaması: “Erdoğan ve AKP hükümeti var olan bu vahim tablonun başlıca sorumlusudur”


CHP, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, “Türkiye, Suriye politikasını yeniden belirlemeli, mevcut statükonun devamının tıkanma noktasına geldiğini görmelidir. Maaşını ödediği ÖSO mensuplarının Türk bayrağını yakması, Türk mallarına zarar vermesi kabul edilemez” açıklaması yaptı.

 

Tarih : 2 Temmuz 2024 Salı 09:03   Okunma : 302

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, “Türkiye, Suriye politikasını yeniden belirlemeli, mevcut statükonun devamının tıkanma noktasına geldiğini görmelidir. Maaşını ödediği ÖSO mensuplarının Türk bayrağını yakması, Türk mallarına zarar vermesi kabul edilemez” açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, sosyal medya hesabından CHP`nin Suriye`nin kuzeyi ve Türkiye`de bazı illerde yaşanan son olaylarla ilgili 10 maddeden oluşan açıklama yaptı. "Türkiye`nin Orta Doğu politikası, Suriye politikası ve sığınmacı politikası çökmüştür, iflas etmiştir. Erdoğan ve AKP hükümeti var olan bu vahim tablonun başlıca sorumlusudur” diyen Uzgel, şunları kaydetti:

"Hükümet, neden olduğu Suriye krizini çözemediği gibi Türkiye`yi bu krizin tutsağı haline getirmiştir. Erdoğan izlediği politikayla Suriye`nin yıkımına neden olurken ve Türkiye`yi dünyanın sığınmacı deposu haline getirirken, bir de bu insanların hayatı üzerinden Avrupa ile pazarlık yapmaktan çekinmemiştir. Türkiye`de giderek sayısı artan sığınmacıların yarattığı, toplumsal, siyasal, ekonomik ve demografik sorunları görmezden gelmiş, bu sorunlardan bir tanesini bile çözmek için hiçbir girişimde bulunmamıştır.”

“Maaşını ödediği ÖSO mensuplarının Türk bayrağını yakması kabul edilemez”

Türkiye`nin Atatürk döneminin temel taşı olan komşuların içişlerine karışmama ilkesine “sözde değil uygulamada da” bağlı kalması gerektiğini vurgulayan Uzgel, “Türkiye, Suriye politikasını yeniden belirlemeli, mevcut statükonun devamının tıkanma noktasına geldiğini görmelidir. Maaşını ödediği ÖSO mensuplarının Türk bayrağını yakması, Türk mallarına zarar vermesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı. 

Uzgel, sığınmacıların geri gönderilmesine ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile “normalleşme sürecine” değinerek, “Erdoğan hükümeti, sığınmacıların geri gönderilmesi de dahil, sorununun çözümü için derhal gerçekçi ve uygulanabilir bir yol haritası yayınlamalıdır. Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir” dedi.

Vatandaşlara itidal çağrısı

İlhan Uzgel, “Vatandaşlarımızı itidalli olmaya ve böyle ortamlarda görülebilecek provokasyonlar karşısında dikkatli olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suriye`nin kuzeyinde neler oluyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın geçtiğimiz hafta yaptığı “Suriye Devlet Başkanı Esed ile ailece görüşebiliriz” açıklamasının ardından Suriye`nin kuzeyinde tansiyon yükseldi. Türkiye`nin “Suriye Milli Ordusu” ilan ettiği silahlı güçlerin denetimindeki Afrin, Mare, El-Bab, Azez, El Rai ve İdlip`te çok sayıda kişinin Türk bayraklarını indirerek, Türkiye`den giden araçlara saldırdığı iddia edildi.

Suriye Geçici Hükümeti olayların ardından yaptığı açıklamada, “Özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı ve Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusu`nun fedakarlıkları ile inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA