5 Ekim 2024 Cumartesi

16:09   VAHAP SEÇER, ÇOCUK SAHNESI`NDE SERGILENEN ILK OYUNDA ÇOCUKLARLA BIR ARAYA GELDI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:24   MURAT EMIR`DEN BAHÇELI`YE TEPKI   14:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, YENI HIZMET BINASıNDAKI ÇOCUK SAHNESI`NDE MINIK TIYAROSEVERLERLE BULUŞTU   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   17:31   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÇELIK: ``İSRAIL`IN KENDINI SAVUNMA HAKKı VAR` CÜMLESI, DÜNYANıN EN IKI YÜZLÜ CÜMLESI HALINE GELMIŞTIR, GEÇERSIZDIR``   16:51   CERATTEPE`DEKI YENI ÇED BILGILENDIRME TOPLANTıSıNA TEPKI...   16:35   YENI NATO GENEL SEKRETERI MARK RUTTE`DEN KIEV`E ZIYARET   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   13:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN MERCAN 100. YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI`NE ZIYARET    11:21   DEM PARTILI ÇANDAR`DAN ERDOĞAN`ıN "İSRAIL" AÇıKLAMASıNA TEPKI   10:46   İSRAIL, BEYRUT`UN MERKEZINDE İSLAM SAĞLıK ÖRGÜTÜ`NE AIT BIR TıP MERKEZINI VURDU   10:38   CEM GARIPOĞLU`NUN MEZARı BUGÜN AÇıLACAK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE YURTLARı, BARıNMA SıKıNTıSı YAŞAYAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDIYOR   09:50   EKREM İMAMOĞLU İSTINAF ÖNÜNDE KONUŞTU  
 
     
   

DEM Parti`nin Kayyıma Karşı `İradeye Saygı Yürüyüşü`ne Katılanlar Van`dan Hakkari`ye Doğru Yola Çıktı


DEM Parti yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran`da kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” sürüyor. Türkiye ve bir çok kentlerinden yürüyüşe başlayanlar, Van’a ulaştı. Yürüyüşçüler, burada kitlesel bir şekilde karşılanırken, Musa Anter Parkı’nda da açıklama yapıldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan`ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcisi de açıklamaya katıldı.

 

Tarih : 4 Temmuz 2024 Perşembe 14:49   Okunma : 532

İSHAK KARA 

(VAN) - DEM Parti`nin Hakkari Belediyesi`ne kayyım atanmasına karşı İstanbul`dan başlattığı İradeye Saygı Yürüyüşü`ne katılanlar dün Van`a ulaştı. Yürüyüşçüler Hakkariye`ye doğru yola çıktı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Sandıklar kuruluyor Türkiye`nin dört bir yanında, insanlar kendilerini yönetecek yöneticilerini, iradelerini seçiyorlar ama iktidar iradenizi tanımıyorlar. İradeye saygı yürüyüşü bu ülkenin ayıbıdır" dedi.

“İradeye saygı” yazılı önlüklerin giyildiği açıklamada, “Sömürgeci akbabalara yem değil, yurdumuza özgürlük şahini olacağız”, “Belediyeler bizimdir gasba izin vermeyeceğiz” ve “Kayyıma ve faşizme geçit yok. Halk iradesini tanıyın” yazılı döviz ve pankartlar taşındı. Açıklamada sık sık “Kayyıma geçit yok” sloganları atıldı.

"İradeyi tanımayacaksanız sandık kurmayın"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Sandıklar kuruluyor Türkiye`nin dört bir yanında, insanlar kendilerini yönetecek yöneticilerini, iradelerini seçiyorlar ama iktidar iradenizi tanımıyorlar. İradeye saygı yürüyüşü bu ülkenin ayıbıdır. İki dönem kayyumlarla yönetmişsin 3. dönem sandıklar kuruyorsunuz Vanlıya, Siirtliye, Amedli, Dersimliye hadi bakalım yöneticilerinizi seçin diyorsunuz halk yöneticilerini ve eş başkanlarını seçiyor. Ama birisinin boyunu beğenmiyorlar, diğerinin gülüşünü beğenmiyorlar. Bir diğeri cumhurbaşkanın resminin önünde geçerken esas duruşa geçmemiş gibi bahaneler üretiyorlar. Türkiye`de yaşayan insanlara yazık, büyük bir ayıp. Ya sandığı koymayacaksın ya da sandığı kurulduğunda ‘Kürtler oy kullanamaz` diyeceksin. Kürtlerin evlerini işaretleyip kırmızı çarpı koyacaksın. Ya da sandığı koymuşsan kusura bakma saygı duyacaksın. Saygı duymuyorsan da o yöneticileri seçen halk iradesine sahip çıkar" diye konuştu.

"Adaylarınızla karşımıza çıkın"

Hakkari`deki kararın geri alınması gerektiğini vurgulayan Bakırhan, "Bu hukuk dışı antidemokratik yaklaşımınızdan vazgeçin. Mehmet Sıddık Akış`ı serbest bırakın. Hakkari halkını yönetsin. Kendinize güveniyorsanız bir seçim sonra adaylarınızla karşımıza çıkın, valilerinizle, bürokratlarınızla, kayyımlarınızla gelin propagandanızı yapın. Halk kimi seçiyorsa biz de saygı gösterelim. Aksi bu ülkeye kaybettiriyor. Böyle bir şey olabilir mi? İradeye saygı yürüyüşü yapıyoruz, belediyelerimizin önünde nöbet tutuyoruz. Eskiden insanlar hırsızlık olmasın diye iş yerlerinin önünde nöbet tutardı şimdi de bizler belediyelerimiz çalınmasın iradesi gasp edilmesin diye gece gündüz nöbet tutuyoruz.

Açıklama sonrası 6 gün devam edecek yürüyüşün startı verildi. Binlerce kişi, “Kayyuma geçit yok” sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA