5 Ekim 2024 Cumartesi

16:09   VAHAP SEÇER, ÇOCUK SAHNESI`NDE SERGILENEN ILK OYUNDA ÇOCUKLARLA BIR ARAYA GELDI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:24   MURAT EMIR`DEN BAHÇELI`YE TEPKI   14:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, YENI HIZMET BINASıNDAKI ÇOCUK SAHNESI`NDE MINIK TIYAROSEVERLERLE BULUŞTU   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   17:31   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÇELIK: ``İSRAIL`IN KENDINI SAVUNMA HAKKı VAR` CÜMLESI, DÜNYANıN EN IKI YÜZLÜ CÜMLESI HALINE GELMIŞTIR, GEÇERSIZDIR``   16:51   CERATTEPE`DEKI YENI ÇED BILGILENDIRME TOPLANTıSıNA TEPKI...   16:35   YENI NATO GENEL SEKRETERI MARK RUTTE`DEN KIEV`E ZIYARET   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   13:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN MERCAN 100. YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI`NE ZIYARET    11:21   DEM PARTILI ÇANDAR`DAN ERDOĞAN`ıN "İSRAIL" AÇıKLAMASıNA TEPKI   10:46   İSRAIL, BEYRUT`UN MERKEZINDE İSLAM SAĞLıK ÖRGÜTÜ`NE AIT BIR TıP MERKEZINI VURDU   10:38   CEM GARIPOĞLU`NUN MEZARı BUGÜN AÇıLACAK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE YURTLARı, BARıNMA SıKıNTıSı YAŞAYAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDIYOR   09:50   EKREM İMAMOĞLU İSTINAF ÖNÜNDE KONUŞTU  
 
     
   

Motokurye Samet Özgül cinayeti davasında gerekçeli karar açıklandı


Ankara`da trafikte yaşanan tartışma sonucu bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi motokurye Samet Özgül`ün davasında istinaf mahkemesinin gerekçeli kararı açıklandı. Kararda 2.09 promil alkollü olduğu halde ışık ihlali yapıp, maktul Samet Özgül`ü sıkıştırıp, ısrarla takip ederek durmasına sebep olan Mustafa Demirci ile arkadaşı Bülent Açıkgöz`ün Halil İbrahim Demirci`nin eylemine yardım ettiklerine dair bir hareketlerinin tespit edilemediği belirtildi. 

 

Tarih : 5 Temmuz 2024 Cuma 20:41   Okunma : 348

(ANKARA) - Ankara`da trafikte yaşanan tartışma sonucu bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi motokurye Samet Özgül`ün davasında istinaf mahkemesinin gerekçeli kararı açıklandı. Kararda 2.09 promil alkollü olduğu halde ışık ihlali yapıp, maktul Samet Özgül`ü sıkıştırıp, ısrarla takip ederek durmasına sebep olan Mustafa Demirci ile arkadaşı Bülent Açıkgöz`ün Halil İbrahim Demirci`nin eylemine yardım ettiklerine dair bir hareketlerinin tespit edilemediği belirtildi. 

Üniversite öğrencisi motokurye Samet Özgül, 5 Kasım 2022`de Ankara`da bir trafik tartışmasında bıçkalanarak hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili görülen davada istinaf mahkemesinin tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci`ye verdiği takdir indirimi dahil 25 yıl hapis cezası ile babası Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz hakkındaki beraat kararının gerekçesi açıklandı.

Mahkeme kararında, araç sürücüsü Mustafa Demirci`nin 2.09 promil alkollü olduğu halde ışık ihlali yapıp, maktul Samet Özgül`ü sıkıştırıp, ısrarla takip ederek durmasını sağladığı belirtilmesine rağmen, arkadaşı Bülent Açıkgöz ile oğlunun eylemine yardım ettiklerine dair bir hareketlerinin tespit edilemediği belirtildi. 

Ankara 11`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde tutuklu yargılanan sanıklardan Halil İbrahim Demirci`ye "kasten adam öldürme" suçundan müebbet, sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz`e "kasten öldürmeye yardım etmek" suçundan 12`şer yıl hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesi, Ankara 11`inci Ağır Ceza Mahkemesi kararının yeterli şekilde gerekçelendirilmediğini belirterek, sanıklar hakkındaki kararı bozdu ve yeniden yargılanmalarına hükmetti.

Yerel mahkemenin sanıklar hakkında aynı kararı vermesinin ardından dosya yeniden istinafa taşındı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1`inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını yine bozdu. Ceza dairesi, 12`şer yıl hapis cezası verilen sanıklar Bülent Açıkgöz ve Mustafa Demirci`nin "şüpheden sanık yararlanır" ilkesiyle beraatına karar verdi. Müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci`ye ise takdir indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezası verildi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1`inci Ceza Dairesi`nin gerekçeli kararı açıklandı. Kararda; sanık Mustafa Demirci`nin, oğlu Halil İbrahim Demirci ve arkadaşı Bülent Açıkgöz ile alkol aldıktan sonra araçla seyir halindeyken kırmızı ışık ihlali yaptığı ve ardından maktul idaresindeki motosikleti sıkıştırdığı belirtildi. Maktul Samet Özgül`ün, sıkıştırılması nedeniyle eli ile sanığa tepki gösterdiği, bunun üzerine, olaydan sonra 2.09 promil alkollü olduğu ve aracını şeridinde tutamadığı tespit edilen sanık Mustafa Demirci`nin, uzaklaşmaya çalışan maktul idaresindeki motosikleti takip ettiği ve ileride tekrar sıkıştırıp durmasını sağladığı belirtildi. Sanık Mustafa Demirci`nin, aracından inip, aynı şekilde motosikletten inen Samet Özgül ile tartıştığı sırada arkadan gelen ve alkollü olan oğlu Halil İbrahim Demirci`nin maktulü boynundan bıçakladığı  belirtildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA