23 Ekim 2024 Çarşamba

15:58   İSIAS OTEL DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YAPıLDı...   15:53   YRP`LI SUAT KıLıÇ`TAN, BAHÇELI`YE ÖCALAN TEPKISI   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:16   HATIMOĞULLARı`NDAN, ÖCALAN IÇIN "UMUT HAKKı" AÇıKLAMASı   14:16   BAHÇELI`NIN ÖCALAN ÇAĞRıSı... AK PARTI MKYK ÜYESI MIROĞLU: ``YÜREKTEN DESTEKLIYORUM``   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:48   ÜMIT ÖZDAĞ: ALLAH BÖYLE SIYASETI KAHRETSIN. İNANıLıR GIBI DEĞIL   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:36   TRUMP VE HARRIS ARASıNDAKI RUSYA-UKRAYNA SAVAŞıNA ILIŞKIN GÖRÜŞ AYRıLıĞı   13:25   MHP LIDERI BAHÇELI`NIN, ÖCALAN IÇIN SÖYLEDIĞI ``UMUT HAKKı`` NEDIR?   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:26   BASıN ÖRGÜTLERINDEN `ETKI AJANLıĞı` AÇıKLAMASı   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK   11:20   CHP ANKARA MILLETVEKILI DENIZ DEMIR: "ÇETELER INSANLARıN CANıYLA OYNUYOR"   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, "REFAKATÇI EVI DOSTHANE" ILE HASTA VE HASTA YAKıNLARıNA DESTEĞINI SÜRDÜRÜYOR: "ÖZEL HASTANEDE ONKOLOJI TEDAVISI GÖREN MISAFIRLERIMIZE DE ARTıK HIZMET VERIYORUZ"  
 
     
   

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK`ten Ortak Açıklama...


Türk-İş, Hak-İş ve DİSK genel başkanları, bir araya geldi. İktidardan taleplerini sıralayan sendika genel başkanları açıklamalarında, ücretli çalışanların enflasyonun nedeni değil, mağdurları olduğuna işaret edilerek, TÜİK`in açıkladığı enflasyon oranlarının da gerçekçi olmadığı vurgulandı.

 

Tarih : 9 Temmuz 2024 Salı 13:21   Okunma : 546

(ANKARA) - Türk-İş, Hak-İş ve DİSK genel başkanları, bir araya geldi. İktidardan taleplerini sıralayan sendika genel başkanları açıklamalarında, ücretli çalışanların enflasyonun nedeni değil, mağdurları olduğuna işaret edilerek, TÜİK`in açıkladığı enflasyon oranlarının da gerçekçi olmadığı vurgulandı.

Ekonomide yaşanan olumsuzluklar ve TÜİK`in son açıkladığı enflasyon rakamları ile ilgili  tartışmalar devam ederken üç işçi konfederasyonu bir araya gelerek, ortak taleplerini dile getirdiler. 

Türk-İş Genel Merkezi`nde biraraya gelen konfederasyon başkanları düzenledikleri ortak basın toplantısında sıra ile söz aldılar. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ülkede yaşanan enflasyonun nedeninin kendileri olmadığını belirterek, TÜİK`in açıkladığı enflasyon oranlarını da gerçekçi  bulmadıklarını söyledi. Atalay, şöyle konuştu:

"Öyle kötü bir ekonomik yönetim oldu ki onun maliyetini de burada hep beraber biz ödüyoruz. Yani biz işçiler, emekçiler, işsizler dayanma gücümüz kalmadı. TÜİK`in açıkladığı rakamları ne ben, ne buradaki arkadaşlar, ne kamuoyu hiç gerçekçi bulmuyor. Açıkladığı rakamla piyasalar hiç örtüşmüyor. Kemeri sık, faizi arttır, vergileri yükselt, yok bahşişten vergi nasıl vergi alırım onun yoluna bak. Böyle bir maliye bakanlığı bundan evvelki maliye bakanına versen bu yetkiyi o da yapardı bu işi. Bizim üzerimizden ellerini çeksinler. Bizim üzerimizden ekonominin düzelme şansı yok. Nefes almakta zorlanıyoruz."

Arslan`ın sözleri

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise GSMH`daki artışa rağmen ücretlilerin milli gelirden aldığı payın artmadığını, azaldığını ifade ederek, "Büyümeye rağmen, GSMH`daki artışa rağmen emekçilerin, ücretlilerin milli gelirden aldığı pay artmıyor azalıyor. Asgari ücretle çalışanların oranı azalmıyor daha fazla artıyor. Türkiye`de refahın adil paylaşımı ile ilgili tersine bir gidiş söz konusu. Dünyanın en kötü milli gelir dağılımındaki adaletsiz ülkelerin arasında Türkiye yer alıyor. AB ülkelerinde asgari ücret istisnai bir ücret iken Türkiyemizde genel ücrete dönüşüyor." şeklinde konuştu.

``Asgari ücret acilen artırılmalıdır``

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise ortak açıklamayı okudu ve asgari ücrette yapılacak artışın tüm ücretlerde artış sağlayacağını ifade etti. Ücretli çalışanların enflasyonun mağduru olduklarını söyleyen Çerkezoğlu, şöyle konuştu: 

``Ücretleri enflasyonun sebebi gören yaklaşım asla kabul edilemez.  Ücretli çalışanlar enflasyonun nedeni değil, mağdurlarıdır. Açıklanan enflasyonla yaşanan enflasyon arasında büyük bir fark vardır. Asgari ücret acilen arttırılmalıdır. Ülkemizde kayıtlı  çalışanların yarısına yakını asgari ücret seviyesinde gelir elde etmektedir. Asgari ücrete yapılacak artış diğer bütün ücret seviyelerine yapılacak zam oranlarını da etkilediğinden bütün işçileri doğrudan ilgilendirmektedir."

(Sürecek)

Paylaş :
Etiketler :  Türk-İş, Hak-İş, DİSK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA