15 Eylül 2024 Pazar

01:18   SEYFE GÖLÜ TABIATı KORUMA ALANı`NA ILIŞKIN CUMHURBAŞKANı KARARı RESMI GAZETE`DE   01:18   SEYFE GÖLÜ TABIATı KORUMA ALANı`NA ILIŞKIN CUMHURBAŞKANı KARARı RESMI GAZETE`DE   22:11   BAŞAKŞEHIR, DEPLASMANDA 3 PUANı SON DAKIKADA ALDı   22:05   GALATASARAY, RIZESPOR`U 5 -0 MAĞLUP ETTI   21:44   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, BURCU VE ONUR ÇIFTININ NIKAH TÖRENINE KATıLDı   21:08   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "MASUM YAVRULARıMıZ NARIN VE SıLA`NıN HESABı SORULACAK"   20:22   KONYASPOR DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 1 -0 MAĞLUP ETTI   20:14   SIVASSPOR EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-2 YENDI   20:06   CHP MILLETVEKILI TEZCAN: "İKTIDAR, CENAZE TÖRENINI KENDI TÖRENIYMIŞ GIBI GÖSTERMEYE ÇALıŞTı"   19:04   EYLEMDEKI POLONEZ IŞÇILERI DÜN YAŞANAN SERT MÜDAHALEYI ANLATTı... TİP, İŞÇILERLE DAYANıŞMA ETKINLIĞI DÜZENLEDI   17:49   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, EZGI VE OZAN ÇIFTININ NIKAH TÖRENINE KATıLDı   16:53   TÜRKIYE HALK TEMSILCILERI MECLISI, İSTANBUL`DAN, İNCIRLIK ÜSSÜ`NE YÜRÜYECEK   16:49   TİP`LILERDEN KURTULMUŞ VE YıLMAZ`A TEPKI: ``TICARETI YAPANLAR, İSRAIL`E TAPANLAR``   16:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A "FILISTIN DAYANıŞMASı" SITEMI: ``BÖYLE GÜNDE IKILIK YARATıYORSUNUZ``   16:06   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: ``AYŞENUR EZGI EYGI EVLADıMıZıN HESABıNı MUTLAKA SORACAĞıZ"   15:51   TÜRKIYE İŞÇI PARTILI ÖĞRENCILER, AYŞENUR EZGI EYGI`NIN ÖLDÜRÜLMESINI İSRAIL`IN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO ETTI   15:30   AYŞENUR EZGI EYGI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... NUMAN KURTULMUŞ: ``AYŞENUR EVLADıMıZıN KATILLERINDEN BÜTÜN ULUSLARARASı MAHKEMELERDE HESAP SORULACAKTıR``   14:15   ASU KAYA: "CHP CIDDIYETLE VE TITIZLIKLE BAŞKA NARIN`LER OLMASıN DIYE BU KONUYU TAKIP EDECEK"   13:44   YRP`LI AYDAL`DAN OVP ELEŞTIRISI: ``YENI OVP`DE DE CEK-CAK EDEBIYATıNDAN BAŞKA BIR ŞEY YOK``   13:35   ARDANUÇLU PAZARCı: "MAAŞ 13 BIN LIRA; VATANDAŞ KIRASıNı Mı ÖDESIN, ÇOCUK MU BAKSıN? NEREYE VERECEK, YETMIYOR"  
 
     
   

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: “İçinde öldürme olan bir çözümü kabul etmiyoruz”


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, sokakta yaşayan canlıların “ötenazi” adı altında öldürülmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Toroslar Belediyesi olarak sokaklarda yaşayan canlıların kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin yapılacağı bir bakım merkezi kurmak için harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Yıldız, “Bizce çözüm yolu belli: Kısırlaştır, aşıla, popülasyonu azalt ve yerinde yaşat. Toplumumuzun vicdanında yara açmayacak, bununla beraber şehirlerimizin daha güvenli olmasını sağlayacak çözüm budur. İçinde öldürme olan bir çözümü kabul etmiyoruz” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2024 Çarşamba 16:45   Okunma : 669

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyelere sokaklarda yaşayan köpekleri öldürme işinin verilmesini, öldürme işini kabul etmeyen belediyelere ceza verilmesini de içeren yasa teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldız, içinde herhangi bir canlının öldürülmesinin yer aldığı bir düzenlemeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

“Bu sorunu insani ve medeni biçimde çözebiliriz”

“Sokakta yaşayan canlıların uyutma, ötenazi ya da başka bir tanımlama adı altında öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil” diyen Başkan Yıldız, “Belediye başkanları olarak her canlının belediye başkanıyız, her canlının yaşam hakkına saygımız var. Bu sorunu insani, medeni biçimde çözebiliriz. TBMM'nin bu konuda vicdanları rahatlatacak bir karar alacağına inanıyorum” dedi.

Kısırlaştır, Aşıla, Sayıyı Azalt, Yerinde Yaşat

Yasa tartışmaları devam ederken Toroslar Belediyesi olarak geçici bakım ve rehabilitasyon merkezi kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Yıldız, Orman Bölge Müdürlüğünden yer tahsisi talep ettiklerini söyledi.

Yıldız, “Geçici bakım ve rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırma ve aşılama yapacağız.  Sokakta yaşayan canları kayıt altına alacağız.  Uygun olanları sahiplendireceğiz.  Bizce çözüm yolu belli: Kısırlaştır, aşıla, popülasyonu azalt ve yerinde yaşat. Toplumumuzun vicdanında yara açmayacak, bununla beraber şehirlerimizin daha güvenli olmasını sağlayacak çözüm bu. Bunun dışında, içinde öldürme olan bir çözümü kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA