16 Eylül 2024 Pazartesi

16:10   KAS HASTASı YAKUP BEBEĞIN BABASı ERTAN ÇALıK: “ÇOCUĞUMUZUN TEDAVISI IÇIN 3 MILYON 200 BIN DOLAR PARAYA IHTIYACıMıZ VAR”   15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   15:47   DEM PARTI`NIN 4 GÜN SÜREN MERKEZI ÖRGÜTLENME KONFERANSı SONA ERDI...   15:37   ANAYASA MAHKEMESI, MAAŞ ZAMMıNı BEĞENMEYIP YÖNETICIYE MAIL ATAN IŞÇIYI HAKLı BULDU   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   11:23   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... MAHKEME ARA KARARıNı AÇıKLAYACAK   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   10:12   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, PERSONELI ILE PIKNIKTE BULUŞTU   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, FıNDıKPıNARı VE AYVAGEDIĞI SÜPER KUPA FINALI`NI IZLEDI   13:27   BAKAN ÖMER BOLAT: “EMLAKTA DOĞRULANMıŞ ILAN DÜZENLEMEMIZ BUGÜNDEN ITIBAREN UYGULANMAYA BAŞLANDı”   13:19   ÖMER FETHI GÜRER, SILAJLıK MıSıR ÜRETICILERININ SORUNLARıNı DINLEDI: “ÜRÜNLERI SATACAK ALıCı BULAMıYORUZ”   13:06   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı SONA ERDI   12:43   "ADALET NÖBETI"NI KUĞULU PARK`TA SÜRDÜREN DEPREMZEDE DÖNE KAYA: " CUMHURBAŞKANı`NDAN BAKANLıKLARıNA KADAR HERKESI ADALETIN SAĞLANMASı IÇIN GÖREVE DAVET EDIYORUM"   12:33   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU TRABZON`DA: “ŞEHITLERIMIZE RAHMET DILIYORUZ, TERÖRÜ LANETLIYORUZ”   12:19   SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA SORUŞTURMA, INCELEME VE TEHDIT IDDIASı... BIRLIK SAĞLıK SEN GENEL BAŞKANı DOĞRUYOL: "SAĞLıK BAKANLıĞı ÇALıŞANLARı MAALESEF SAHIPSIZ KALMıŞ VE ORTAYA ATıLMıŞ DURUMDADıR"   12:17   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, KIEV`DE ABD KONGRESI DELEGASYONUYLA GÖRÜŞTÜ   11:06   ERDOĞAN TOPRAK: NARIN VE SıLA OLAYLARı GÖSTERDI KI, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLAR SAHIPSIZ   10:59   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı... 1 MILYON 864 BIN ADAYıN BAŞVURDUĞU SıNAV 10.15`TE BAŞLADı   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT GENELINDE AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı ÖNLEM   09:48   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: AKP IKTIDARı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETI MEŞRULAŞTıRMAYA HIZMET EDIYOR  
 
     
   

Kuaförlerin pazar günleri işletmelerinin kapatılmasına tepkileri sürüyor


İstanbul` ağıthane Sadabat Parkı`nda toplanan kuaför ve berberler, Ticaret Bakanlığı`nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması kararı üzerine İstanbul’da bugünün pazar olarak belirlenmesine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2024 Salı 14:30   Okunma : 570

Kamera: Hakan KAYA 

(İSTANBUL)- İstanbul`da kauaförler ve berberler, pazar günleri iş yerlerinin kapatılması kararına tepki gösterdi. Kağıthane`deki Sadabat Parkı`nda bir araya gelen kuaförler, "Sektörümüzün en çok hizmet verdiği günlerden biri olan pazar günlerinin kapanma kararıdır. Sizlerin ve birçok değerli meslektaşımızın fikrine ve onayına sunulmayan bu karara karşı çıkıyoruz" açıklamasını yaptı.

Açıklamayı kuaför işletmecisi Uğurcan Ubay okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın toplantımızın amacı sektörümüzün en çok hizmet verdiği günlerden biri olan pazar günlerinin kapanma kararıdır. Sizlerin ve birçok değerli meslektaşımızın fikrine ve onayına sunulmayan bu karara karşı çıkıyor, İstanbul gibi büyük bir metropolde binlerce kuaför varken sadece 300 oyla bu kararı kimler aldı? Nasıl aldı? Bunun sorgulamasını yapıyoruz. Sayın Oda Başkanı ve Federasyon Başkanının bu yanlış kararına itiraz ettiğimizi kamuoyunda açıklıyor ve hakkımızı savunmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz... Bu sancılı iki haftanın sonunda hakkımızı aradığımızı ve devletimizin gerekli mecralarında açacağımız davaları bildirmekte ve bu işi yönetmekten büyük gurur ve şeref duyuyoruz. Bu sancılı sürecin takipçisi ve verilen bu kararın durdurulması adına idari mahkemeye değerli avukatlarımız aracı ile talebimizi iletip toplanmış olduğumuz binlerce imza sahibi meslektaşımızın sesini duyurarak bu süreçte belki bu toplantıdan sonra Sayın Valimiz ve Ticaret Bakanımız ile tekrar bir düzenleme yapacağınızı umut ediyoruz. Şu an bizimle aynı saatte başkent Ankara`da eş zamanlı yaptığımız bu toplantı ve basın açıklamasından sonra umarım diğer oda ve dernek başkanları da örnek olup bulundukları makamın hakkını vererek esnafın yanında olurlar. İki haftada ulaştığımız kitlenin yüzde 85`i kapanma karşıtıdır. Bu kararın yanlış olduğunu savunuyor, karara karşı olan meslektaşlarımızın da sözcüsü olduğumuzu da buradan yetkili mercilerimize duyuruyoruz"

"Bu çalışan kadınlara da yapılmış bir haksızlıktır"

ANKA Haber Ajansı`na konuşan kuaför Adil Turgut, "Federasyonumuzun bizlere sormadan, bizlere danışmadan almış olduğu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu yanlış çoğu meslektaşımızı karşı karşıya getirecektir. Kardeşi kardeşe, arkadaşı arkadaşa düşürecektir. Bizler sadece pazar günleri gelin saçı olmak şartıyla izin alarak alınan pazar gününe karşıyız. Çünkü her şey sadece gelin saçıyla falan olmuyor. Çalışan kadınlarımıza da yapılmış bir haksızlık oluyor bu. Çünkü hafta içi beş gün altı gün çalışan kadınlarımız sadece pazar günü zamanını kuaföre ayırıyor. İhtiyaçlarını kuaförlerde yapıyor ve ertesi gün işbaşı yapıyor" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA