16 Eylül 2024 Pazartesi

16:10   KAS HASTASı YAKUP BEBEĞIN BABASı ERTAN ÇALıK: “ÇOCUĞUMUZUN TEDAVISI IÇIN 3 MILYON 200 BIN DOLAR PARAYA IHTIYACıMıZ VAR”   15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   15:47   DEM PARTI`NIN 4 GÜN SÜREN MERKEZI ÖRGÜTLENME KONFERANSı SONA ERDI...   15:37   ANAYASA MAHKEMESI, MAAŞ ZAMMıNı BEĞENMEYIP YÖNETICIYE MAIL ATAN IŞÇIYI HAKLı BULDU   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   11:23   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... MAHKEME ARA KARARıNı AÇıKLAYACAK   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   10:12   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, PERSONELI ILE PIKNIKTE BULUŞTU   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, FıNDıKPıNARı VE AYVAGEDIĞI SÜPER KUPA FINALI`NI IZLEDI   13:27   BAKAN ÖMER BOLAT: “EMLAKTA DOĞRULANMıŞ ILAN DÜZENLEMEMIZ BUGÜNDEN ITIBAREN UYGULANMAYA BAŞLANDı”   13:19   ÖMER FETHI GÜRER, SILAJLıK MıSıR ÜRETICILERININ SORUNLARıNı DINLEDI: “ÜRÜNLERI SATACAK ALıCı BULAMıYORUZ”   13:06   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı SONA ERDI   12:43   "ADALET NÖBETI"NI KUĞULU PARK`TA SÜRDÜREN DEPREMZEDE DÖNE KAYA: " CUMHURBAŞKANı`NDAN BAKANLıKLARıNA KADAR HERKESI ADALETIN SAĞLANMASı IÇIN GÖREVE DAVET EDIYORUM"   12:33   İSTANBUL BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU TRABZON`DA: “ŞEHITLERIMIZE RAHMET DILIYORUZ, TERÖRÜ LANETLIYORUZ”   12:19   SAĞLıK ÇALıŞANLARıNA SORUŞTURMA, INCELEME VE TEHDIT IDDIASı... BIRLIK SAĞLıK SEN GENEL BAŞKANı DOĞRUYOL: "SAĞLıK BAKANLıĞı ÇALıŞANLARı MAALESEF SAHIPSIZ KALMıŞ VE ORTAYA ATıLMıŞ DURUMDADıR"   12:17   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, KIEV`DE ABD KONGRESI DELEGASYONUYLA GÖRÜŞTÜ   11:06   ERDOĞAN TOPRAK: NARIN VE SıLA OLAYLARı GÖSTERDI KI, TÜRKIYE`DE ÇOCUKLAR SAHIPSIZ   10:59   KPSS-ORTAÖĞRETIM SıNAVı... 1 MILYON 864 BIN ADAYıN BAŞVURDUĞU SıNAV 10.15`TE BAŞLADı   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT GENELINDE AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı ÖNLEM   09:48   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: AKP IKTIDARı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETI MEŞRULAŞTıRMAYA HIZMET EDIYOR  
 
     
   

Netanyahu`nun ABD Kongresi`ndeki konuşması tepkiyle karşılandı


Gazze’de savaş 9. ayında devam ederken, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD ziyareti Washington Capitol Hill’de protesto gösterilerine neden oldu. Netanyahu’ya ‘savaş suçlusu’ diyen protestocular İsrail Başbakanı’nın tutuklanması çağrısında bulunurken, polis göstericilere müdahale etti. Netanyahu’ya karşı düzenlenen protesto gösterilerine katılanlar arasında çok sayıda Filistinli Amerikalı ve Amerikalı Yahudi olduğu görülüyor.

 

Tarih : 25 Temmuz 2024 Perşembe 12:42   Okunma : 493

(ANKARA) - İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu,  ABD ziyareti sırasında Washington`da binlerce kişi tarafından protesto edildi. Washington sokaklarında “Özgür Filistin” sloganları atan protestoculara polis müdahale ederken, bir grup protestocu İsrail heyetinin masasına böcek döktü.

Netanyahu, ziyareti kapsamında çarşamba günü ortak bir oturumda  ABD Kongresi`ne hitap etti. Kongre`de ‘`Bizim düşmanımız, sizin de düşmanınızdır`` diyen Netanyahu`nun konuşması, Kongre üyelerinin alkışlarıyla sıkça kesildi, alkışların büyük kısmı Cumhuriyetçi Parti saflarından geldi.

Demokrat üyelerin bir kısmı oturumu boykot etti

Demokrat Parti`den yaklaşık 70 Kongre üyesi Netanyahu`nun oturuma katılımını boykot ederken, Kongre`nin Filistinli Amerikan üyesi Rashida Tlaib, Netanyahu`nun konuşması sırasında bir yüzünde “soykırım suçlusu” diğer yüzünde “savaş suçlusu” yazan bir döviz kaldırarak oturumu protesto etti. Demokrat Part`nin yeni adayı Kamala Harris de Netanyahu`nun konuştuğu oturuma katılmadı.

Netanyahu`nun kaldığı otelde böcekli protesto

Protestocuların sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda Netanyahu`nun kaldığı Watergate otelinde İsrail heyetinin kullandığı masaya bir torba dolusu böcek ve kum döküldüğü görüldü.

Türkiye`den tepkiler

Netanyahu`nun ABD Kongresi`nde alkışlarla sık sık kesilen konuşmasına Türkiye`den de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den tepki geldi.

Kurtulmuş, Gül ve Yılmaz sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı açıklamalarda Uluslarası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan`ın Netanyahu hakkında savaş suçlarından tutuklama emri talep ettiğini hatırlattı. Gül, “Bu gece ABD Kongre`sinde bir utanç sirki izledik” diyerek, Netanyahu`yu ‘soykırım suçlusu` ve ‘çocuk katili` olarak niteledi. Yılmaz, ABD Kongresinde oluşan görüntünün “utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe verici`` olduğunu söyledi. Kurtulmuş ise, “Bir katliamcıyı ayakta alkışlayan topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size" dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Benjamin Netanyahu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA