20 Nisan 2025 Pazar

21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:56   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BAKANLıĞıMıZıN NORMAL DOĞUMU ÖZENDIRMESI SIZI NIÇIN BU KADAR RAHATSıZ EDIYOR?   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17   PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59    VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58   ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR  
 
     
   

Gölelilerden Esenyurt Belediye Başkanı Özer`e “fahri hemşehrilik beratı”


23. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali`ne katılmak üzere Ardahan`a giden Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`e “fahri hemşehrilik beratı” verildi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2024 Pazar 17:22   Okunma : 344

(İSTANBUL) - 23. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali`ne katılmak üzere Ardahan`a giden Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`e “fahri hemşehrilik beratı” verildi.

Başkan Özer, Göle Belediyesi`nin daveti üzerine gittiği Doğu Anadolu Bölgesi`nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Özer, Doğu Anadolu gezisinin ikinci gününde Esenyurt`tan Ardahan`a giden heyet ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile Ardahan Belediyesi Sosyal Tesisleri`nde kahvaltı programında buluştu.

Esenyurt`tan Göle`ye kardeşlik köprüsü kuruldu 

Göle Yaylası`nda yapılan 23. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali`ne de katılan Başkan Özer, folklor ekibinin Kafkas gösterisini izledi. Esenyurt Belediyesi`nin kardeş belediye olarak yer aldığı festivalde Göleliler, Özer`e fahri hemşehrilik beratı verdi. Yöresel lezzetlerin yanında çeşitli gösterilerin de sergilendiği festivalde, Esenyurt Belediyesi ile Göle Belediyesi arasında kardeş belediye protokolü imzalandı.

Etkinlikte yoğun ilgiyle karşılanan Özer, şöyle konuştu:

“Bu gönül köprüsünü bir hizmet köprüsü haline getireceğiz”

“Bu güzel festivalde İstanbul`dan Göle`ye bir kardeşlik köprüsü kurarak bizi buraya davet eden Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak ve heyetine teşekkür ediyorum. Festivaller, basit bir eğlence yeri değildir. Biz bir araya geldiğimizde bir duygudaşlık yaşadığımızda o zaman gerçek anlamda bir toplum oluruz. Biz bugün Gölelilerin mutluluklarını İstanbul`dan gelerek paylaşmak ve çoğaltmak istedik. Sadece Ardahan ve Kars`tan 10 meclis üyemiz var. Bu da bu bölgeye vermiş olduğumuz değerin bir göstergesidir. Bizim başımız İstanbul`da ama köklerimiz burada. Her gün burayı düşünüyor, burayı yaşıyoruz. O yüzden Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Meclis üyelerimizle geldik. Aynı zamanda size İBB Başkanı`mız Ekrem İmamoğlu`nun da selamını getirdim. İlk meclisimizde Göle`yi Esenyurt ile kardeş belediye yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Bu etkinliği, bu gönül köprüsünü bir hizmet köprüsü haline getireceğiz.” 

Festivallerin yöresel lezzetleri tanıtma anlamında önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özer, şöyle devam etti:

“Doğu Anadolu`nun peyniri neden İsviçre`nin peyniriyle yarışmasın”

“Bir peynir müzesine gittim. Kars Kaşarı`nı dünyaya tanıtıyor. Çok etkilendim. Neden Kars`ın, Ardahan`ın, Göle`nin kaşarı İsviçre`nin, Fransa`nın peynirleriyle yarışmasın? Dünyanın en stratejik ürünü gıda ve gıda güvenliğidir. Bu bölgede bir mera hayvancılığı, bir et entegre tesisleri için bulunmaz bir yer ama aynı zamanda süt ve süt ürünleri için de böyle. Ormanla iç içe müthiş bir oksijen. Buralı iş insanlarından katkı isteyin. Ben bunu Esenyurt`ta başlattım. Siz de burada başlatın. Ben son olarak bu güzel etkinliğin büyüyerek devam etmesini diliyorum. Daha sonra bu festivalleri birlikte yaparak bu gönül köprüsünü realize edelim. O zaman gerçek bir model uygulayalım. Festivalimizin Göle`ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA