17 Eylül 2025 Çarşamba

15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR   23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, tesisinde kompost üretimiyle toprak iyileştirici ürün elde ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez Sarıibrahimli Katı Atık Düzenli Depolama ve Geri Kazanım Tesisi içerisinde kurulan Kompost Üretim Tesisi’ne her gün meyve ve sebze halinden gelen yaklaşık 1.5-2 ton organik atıktan kompost elde ediliyor. Tesiste, ocak ayından bu yana yaklaşık 100 metreküp kompost üretildi. Tesisin yıl sonuna kadar üretim hedefi ise 500 metreküp olarak belirlendi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 11:45   Okunma : 800

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, organik atıklardan kompost (organik gübre) üretimine başladı. Kompost Üretim Tesisi`ne günlük olarak gelen meyve, sebze, talaş, çay ve kahve posası ile budama ve işkembe içi atıkları, yığınlar haline getirilerek kompost elde ediliyor.  

Büyükşehir Belediyesi`nin üretim, ekim ve dikim faaliyetlerinde kullanılacak kompost ürün, ilerleyen süreçte tarımsal üretim yapan vatandaşlara ve ilgili kooperatiflere de destek amacıyla verilecek. Organik atıkların tek geri dönüşüm yöntemi olan kompost üretimi sayesinde, değerli besinler toprağa yeniden ulaşacak. 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı`nda çevre mühendisi olarak görev yapan Zeki Altun, “Günlük ortalama 1.5 ila 2 ton arasında hal atığını tesis bünyesine kabul ediyoruz. Yaklaşık 2.5 ila 3 ay içerisinde kompost ürünü elde ediyoruz. Bu üretim aşamasında bizim için sıcaklık, nemlilik ve oksijen seviyesi çok önemli. Bunlar için rutin olarak ölçümler gerçekleştiriyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan kompost tebliği kapsamındaki standarda eşdeğer bir kompost ürün elde etmiş olduk. Yaklaşık 200 tona yakın sebze-meyve atığı topladık. Diğer atıklarla beraber yaklaşık 300 ton atık toplandı” dedi.

 

 


 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA