20 Eylül 2024 Cuma

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

CHP`li Başarır`da sokak röportajı tutuklamasına tepki


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM`de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

 

Tarih : 13 Ağustos 2024 Salı 14:47   Okunma : 482

(ANKARA)- CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İzmir`de sokak röportajı sırasında hükümeti eleştiren bir vatandaşın tutuklanmasıyla ilgili "Bir faşizm varsa bu karardır, bir faşizm varsa sarayda oturandır, artık edep diyorum. Beyefendiyi eleştiren herkes tehdit altında, saatler geçmeden gözaltına alınıyor ve gün doğmadan tutuklanıyor. Neye göre bu kararı veriyorsunuz" dedi.

Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasa ile ilgili de konuşan Başarır, şunları söyledi:

"AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, `Bu kanununda öldürme yok sahiplendirme var` demişti. Buradan kendisine sormak isterim. Edirne Uzunköprü`deki, Niğde`deki görüntüler bunlar yalan mıydı? Bir iktidar partisi düşünün daha yasayı çıkarmadan sokak hayvanlarını canavar gibi gösterdi, Meclis`te inanılmaz bir algı operasyonu oldu ve bu yasa geçti, ondan sonra hayvanlar katledilmeye başlandı. Bunun sorumlusu AKP`dir. Buradan savcılara seslenmek istiyorum, bu görüntülere karşı soruşturma açın, bu sizin insanlık göreviniz... Bunu belediyeler de yurttaşlar da yapıyorsa yargılayın. Bu yasa uygulanamaz bunun sorumluları hesap vermeli."

"Beyefendiyi eleştiren herkes tehdit altında"

İzmir`de bir vatandaşın sokak röportajında Instagram`a erişim engeli getirilmesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanmasını da eleştiren Başarır şunları söyledi:

"İzmir`de bir sokak röportajı sonucunda Dilruba isimli bir yurttaşımız tutuklandı. Konuşmalarının büyük çoğunluğu tek adamı, sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı çok rahatsız etmişti. Bir kez daha görüyoruz ki Türkiye`de fikir özgürlüğü diye bir kavram yoktur. Bu işi kendisine vazife eden savcılar bir tutuklama kararı vermiştir. Ortada bir suç olduğunu bir an için düşünsek bile ortada hiçbir suç yoktur, katalog suçlarda bile yoktur. Ama beyefendiyi rahatsız ettiği için bir vatandaşımız tutuklandı. Bu vatandaşımız sosyal medya yasağını eleştiriyordu. Haksız mıydı? Dünyanın neresinde insanların sosyal medya hakkı engelleniyor? Türkiye`de engelleniyor. `Sayın başkan Türkiye`de milyonlarca insan Instagram üzerinden ticaret yapıyor, sen kapattın ne olacak` dedi.  Bir faşizm varsa bu karardır, bir faşizm varsa sarayda oturandır, artık edep diyorum. Beyefendiyi eleştiren herkes tehdit altında, saatler geçmeden gözaltına alınıyor ve gün doğmadan tutuklanıyor. Neye göre bu kararı veriyorsunuz, yasaya göre mi? Bunu size yasa söylemiyor hakim ve savcılar veriyor. Sormak isterim o hakim ve savcılara sarayın kalemlerine Batman`da sokak röportajında muhalefet liderlerini `onların kafasını keseceğiz` diyen vatandaşı ne yaptınız, ifadesini alıp serbest bıraktınız... Niye? Bu kadın böyle bir şey söylemedi. Mülteci sorunu söyledi. Dijital yasakların bir faşizm olduğunu söyledi. Her eleştiriyi tutuklarsak nereye varırız. Hakarete bu kadar karşı hassas beyefendi Recep Tayyip Erdoğan siyasetçilere `cibilliyetsiz` sözünü kullandı. `Çöplük, tezek` dedi. Sürtük dedi kadınlara ya... Her küfürde bulunma hakkı var ama vatandaş eleştirdiği zaman vur kelepçeyi. Bu tanımadığı hukuk bir gün Recep Tayyip Erdoğan`ı tanıyacak. İzmir`de tutuklanan yurttaşımızı serbest bırakın."

"TRT, AKP adına tweet atar duruma gelmiş"

Başarır, TRT`yi de eleştirerek , "Bizim vergimizle ayakta duran Türkiye`nin 85 milyonunun kanalı, artık AKP adına tweet atar duruma gelmiş. CHP`nin Genel Başkanı Özgür Özel olimpiyatlara gidiyor tek haber vermiyor, hiçbir şekilde bizim haberimizi yapmıyor ama AKP`nin sosyal medya organı gibi tweetler atıyor yazıklar olsun" dedi.

"Bakan hesap vermeli"

Başarır, Paris 2024 Olimpiyatları`na ilişkin de “Üzülerek söylüyorum, uzun yıllardan sonra altın madalya alamadık. Gençlik ve Spor Bakanı Bak, federasyon başkanlarını suçladı. Bunları partinin arka bahçesi gibi atayan kim? Sen değil misin? Hidayet Türkoğlu`nu basketbol federasyonuna atadın. Sen bu hale getirirsen sonra senin bakanın o federasyonları suçluyor. Bakan hesap vermelidir, gereğini yapmalıdır" diye konuştu. 

"Yurt büyük bir sorun... 4 çocuktan 3`ü sokakta"

Bugün açıklanan üniversite sınav sonuçlarına de değinen Başarır, "Çocuğumun kalacak yeri yok telefonları gelmeye başladı. 100`e yakın yurttaşımız hem makamıma geldi hem telefonla aradı bu daha da artacak. Çok iyi üniversiteleri kazanmışlar ama kayıt yaptıramıyorlar. Yurt büyük bir sorun. Belediyelerimiz elinde geldiği kadar sorunu çözmeye çalışıyor ama 4 çocuktan 3`ü sokakta. Burs 2 bin TL. En az bu paranın asgari ücret kadar olması lazım. Bunu da sarayda milyonlarca lira para harcayan beyefendinin vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı. 

"Can Atalay, Hatay`ın seçilmiş milletvekilidir"

TBMM`nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için toplanmasına ilişkin de “Anayasa Mahkemesi üç defa Can Atalay`ın milletvekili olduğuna karar verdi. Gelin bu rezaleti cuma günü düzeltelim hakkını teslim edelim. Gelin bu kararı okuyun TBMM olarak diyelim ki Can Atalay Hatay`ın seçilmiş milletvekilidir. Yargıtay hem TBMM`ye hem yargıya darbe girişiminde bulunmuştur diyelim” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA