20 Eylül 2024 Cuma

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in `Sporbüs`ünün yeni durağı Yalınayak oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sporbüs` ile kentin her yerini gezerek çocukların hem eğlenmesine hem de sporla tanışmasına yardımcı oluyor. Ekipler, Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi`nde yüzlerce çocuğa unutulmaz anlar yaşattı.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 09:52   Okunma : 482

Mersin Büyükeşhir Belediyesi, şehirde yaşayan her çocuğun sporla tanışması için yola çıkan ‘Sporbüs` ile dezavantajlı mahallelerde yaşayan 8 binden fazla çocuğa ulaştı. Kentin her yerini gezerek çocukları hem eğlenmesine hem de sporla tanışmasına destek olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye`de tek olan projesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Sporbüs`ün son durağı Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi oldu. Yalınayak Spor Salonu`nda yapılan etkinliğe yüzlerce çocuk ve veli katıldı.

“Sporbüs Türkiye`de örnek bir proje”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Hayatın her alanında belediye olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bir tanesi de özellikle spor tesislerine ulaşımda zorlanan çocuklarımıza, köylerde, yaylalarda ve şehirdeki öncelikli olarak kırsaldaki çocuklarımızın sporu ayaklarına götürüyoruz, sporla tanıştırıyoruz” dedi.

Projenin Türkiye`de örnek bir proje olduğunu kaydeden Taşkın, “Haftada birkaç gün farklı yerlere, değişik mahallelere gidip çocuklara değişik etkinliklerle sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 8 bin çocuğa ulaştık. Hep böyle devam edecek. 806 mahallemiz var, 806`sına ulaşmaya çalışıyoruz. Yaz kurslarımız devam ediyor. Aynı şekilde ücretsiz olarak 4 bin civarında çocuğumuza yüzme kursu veriyoruz. Şu anda basketbol, voleybol ve değişik spor dallarında faaliyetlere devam ediyoruz” diye konuştu.

“Amacımız çocukları sporla iç içe tutmak”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı atletizm antrenörü Nezir Aydın ise “Amacımız spor branşlarını çocuklara tanıtmak, onları doğru bir şekilde spor branşlarına yönlendirmek ve sporları daha yakından bilmeleri ve yeteneklerine göre en iyi yapabilecekleri alana yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi. Atletizm, tenis, hentbol, basketbol gibi pek çok branşı çocukların ayaklarına götürdüklerini söyleyen Aydın, “Çocuklara sporu tanıtıp onları eğlendirmek mutlu ediyor. Gençlerimizi sporla tanıştırmak en büyük gayemiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer sporcu dostu, çocuklarımızın sporla tanışması için ellerinden geleni yapıyor. Bizim de amacımız onları sporla iç içe tutmak” ifadelerini kullandı.

Çocukları Sporbüs`ten yararlanan ebeveynler de düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Emine Sert: “Normalde spor salonuna gönderiyorum ve çok memnunum. Böyle bir etkinliğin olmasına çok sevindim. Akşama kadar tabletleri ellerinden düşürmüyorlar. Ben çok memnunum ve böyle bir şey olduğu için gerçekten çok mutluyum."

-Çiğdem Karvar: “Çocuklarımızın biraz tabletten, internetten uzak durmasını istiyoruz. Sporla ilgilenmelerini istiyoruz. Ben bir veli olarak çok istiyorum çocuklarımın mutlu olmasını, sporla ilgilenmesini. Benim büyük oğlum futbolla ilgileniyor, ufağı da tekvandoya gönderiyorum. Burada enerjilerini, streslerini atıyorlar. Sosyal aktivitelere katılmalarını çok isterim, özellikle spor yapmalarını çok isterim."

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA