23 Eylül 2024 Pazartesi

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

Gamze Taşcıer: "Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yapılan denetimlerde kesilen cezaları eleştirdi. Taşcıer, "Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir" dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:01   Okunma : 384

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yapılan denetimlerde kesilen cezaları eleştirdi. Taşcıer, "Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir" dedi.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, vergi denetmenlerince serbest eczanelere yönelik yapılan denetimler sonucu kesilen yüksek cezalarla ilgili açıklama yaptı. İktidarın eczacıları hedef gösterdiğini ifade eden Taşcıer, şunları söyledi:

"185 yıldır halk sağlığı için büyük fedakarlıklarla çalışan, pandemiyle mücadelede ‘Eczacı varsa hayat var` anlayışıyla ön cephede yer alan, sağlıklı yaşam hakkını savunan ve şifa dağıtan birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir.

Eczacılar halk sağlığı için ön cephede çalışan, pandemi ile mücadelede gösterdiği büyük fedakarlıkla vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabildiği en yakın ve güvenilir birinci basamak sağlık hizmeti sunucularıdır. Ne var ki, kamucu sağlık sistemine topyekun savaş açan AKP iktidarı, uyguladığı politikalarla sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün katlandığı ülkemizde eczacıları ve eczane çalışanlarını hedef göstermeye devam ediyor. `Şafak Baskınları`nı andırır yöntemlerle eczanelere yapılan vergi denetimleri ve kesilen fahiş cezalar bunun son örneğidir.

"Bugün her iki eczaneden biri kapanma noktasındadır"

Toplumun tüm kesimlerini etkileyen enflasyon eczacıları da silindir gibi ezmektedir. Bugün her iki eczaneden biri kapanma noktasındadır. İlaç yokluğu had safhaya ulaşmış, halk sağlığı büyük tehlike altındadır. Peki hükümet ne yapıyor? Her ay yapılan SGK ödemeleri nedeniyle vergisini kaynağında veren ve borcu olmayan nadir meslek grupları arasında yer alan eczacılara adeta savaş açıyor. Her yıl rutin biçimde gerçekleştirilen vergi denetimlerinin bu yıl baskın yaparcasına gerçekleştirilmesi ve eczacıların vergi kaçakçısı gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz. Meslek onurunu inciten, ahlak ve vicdanla bağdaşmayan bu uygulamaya derhal son verilmesini talep ediyoruz.

"İktidar kendi sorumluluğunu gizleme çabasında"

İktidar başarısız olduğu enflasyonla mücadelede çeşitli sektörleri ve meslek gruplarını hedef göstererek kendi sorumluluğunu gizleme çabasında. Gıda enflasyonunu zincir marketlere fatura eden iktidar şimdi de vergi kayıplarının sorumlusu olarak eczaneleri gösterme çabasındadır. Oysa enflasyonun tarihi zirveye ulaştığı 2023 yılında yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu bir kalemde silen, 2024 bütçesinde ise ‘vergi indirimi, muafiyet, istisna` adı altında 2 trilyon 210 milyar TL`lik vergiden vazgeçen de bizzat AKP iktidarıdır. Ne var ki, şahsım devleti dün yaptığı haksız vergi kıyaklarını bugün eczanelerden tahsil etmeye çalışıyor."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA