21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Sera Kadıgil: Cumhurbaşkanlığı makamının, Anayasa`yı fiilen askıya almış olması apaçık bir darbedir


TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik`in, "TİP Genel Başkanı Erkan Baş`ın sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır" sözlerine yanıt verdi. Kadıgil, Saray Sözcülerinin Genel Başkanımız Erkan Baş`a yönelik sözleri dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, `zeytinyağı gibi üste çıkmak` yönteminin aynısıdır" dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 15:35   Okunma : 323

(ANKARA) - TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik`in, "TİP Genel Başkanı Erkan Baş`ın sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır" sözlerine yanıt verdi. Kadıgil, Saray Sözcülerinin Genel Başkanımız Erkan Baş`a yönelik sözleri dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, `zeytinyağı gibi üste çıkmak` yönteminin aynısıdır" dedi.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil sosyal medya üzerinden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik`in TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Ömer Çelik`in açıklamaları için "Saray rejiminin bizzat ve isteyerek darmadağın ettiği meşru zeminini boş çıkışlarla tamir etmeye çalışmasından ibarettir" diyen Kadıgil, "Cumhurbaşkanlığı makamının, yine aynı iradeyle seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay`ı esir tutabilmek uğruna, değiştirmek için yeterli çoğunluğu bulamadığı Anayasa`yı fiilen askıya almış olması, kendi meşruiyetini de ortadan kaldıran apaçık bir darbedir" dedi.

Ömer Çelik`in X üzerinden yaptığı paylaşımı alıntılayan Kadıgil şunları söyledi:

"Saray Sözcülerinin Genel Başkanımız Erkan Baş`a yönelik sözleri dünyanın her yerindeki faşistlerin başvurduğu, `zeytinyağı gibi üste çıkmak` yönteminin aynısıdır. Bu, Saray rejiminin bizzat ve isteyerek darmadağın ettiği meşru zeminini boş çıkışlarla tamir etmeye çalışmasından ibarettir. Yurdu NATO`nun güvenli karakolu, Kürecik ve İncirlik işgal üslerinin hamisi yapan İsrail`in ticaret ortaklarının ancak kendilerine yakışacak sıfatları bu ülkenin tam bağımsızlığını savunanlara tahvil etmeye kalkmaları, siyasi açıdan tam bir düzeysizliktir.

Demokratik seçimlerle ve milli iradenin desteğiyle seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamının, yine aynı iradeyle seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay`ı esir tutabilmek uğruna, değiştirmek için yeterli çoğunluğu bulamadığı Anayasa`yı fiilen askıya almış olması, kendi meşruiyetini de ortadan kaldıran apaçık bir darbedir.

Anayasa`yı ayaklar altına alanlar, ağzını açan kim varsa hapse tıkanlar, halk açlıkla mücadele ederken saray üstüne saray yapanlar, memleketin toprağını, deresini, ormanını, kıyılarını satanlar, yerli ve milli halkını uluslararası sermayeye ucuz iş gücü olarak pazarlayanlar, kadın, çocuk, yaşlı demeden insan öğüttükleri yetmezmiş gibi hayvanlarımızın da canına kast edenler iyi bilsin ki, Avrupa`dan Asya`ya dünyanın dört yanındaki faşistler bizim düşmanımızken sizinse ancak çırağınız çıkabilir."

Ömer Çelik, TİP Genel Başkanı Baş`a "Avrupa faşistlerine `tercümanlık` yapmaktan ibarettir" demişti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TİP Genel Başkanı Erkan Baş`a, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır" demişti. Çelik paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"TİP Genel Başkanı Erkan Baş`ın, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri Avrupa`daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır. Bu, Avrupa faşistlerine tercümanlık yapmaktan ibarettir. Avrupa faşistlerinin söylemlerini kes-kopyala-yapıştır yöntemi ile kullanmak, siyasi açıdan tam bir düzeysizliktir. Demokratik seçimlerle ve milli iradenin açık desteğiyle defalarca seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamını bu ifadelerle faşistçe hedef almak, demokrasi ve halk düşmanlığının ta kendisidir. Avrupa faşistlerinin partilerine halkçı adı koyup, demokrasi düşmanlığı yapmasına özenmiş bir açıklamadır. Bu söylenen sözlere Avrupa faşistlerine verdiğimiz cevabın aynısını veriyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA