18 Eylül 2024 Çarşamba

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Büyük Zafer`in 102`nci yıl dönümü... TBMM`den Birinci Meclis`e kortej yürüyüşü düzenlendi


Büyük Zafer`in 102`nci yıl dönümü nedeniyle Ankara`da düzenlenen kutlamalar devam ediyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutlayan vatandaşlar, TBMM önünden başlayan ve Birinci Meclis önünde sona erecek olan geçit törenini izledi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2024 Cuma 16:26   Okunma : 325

(ANKARA) -Büyük Zafer`in 102`nci yıl dönümü nedeniyle Ankara`da düzenlenen kutlamalar devam ediyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutlayan vatandaşlar, TBMM önünden başlayan ve Birinci Meclis önünde sona erecek olan geçit törenini izledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önündeki geçit töreni İstiklal Marşı`nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Törende, Mehteran Birliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri Karma Bandosu konseri düzenlendi. Konser sonrası Ulus`ta bulunan Birinci Meclis`e yürüyüş başladı. Yürüyüşe, Jandarma, polis ve askeri okul öğrencileri katıldı. Ankara Garnizonu`ndaki kara, deniz ve hava kuvvetlerinden oluşan tören birliği ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı da geçit töreninde yer aldı.  

İçinde tören kıta komutanı Tank Okulu Komutanı Tuğgeneral Murat Rüştü Cizrelioğlu`nun olduğu araç, tören birliklerinin önünde harekete geçti. Cizrelioğlu, geçiş güzergahı boyunca vatandaşların bayramını kutladı. Cizrelioğlu`nu tören boyunca taşıyan aracın önünde ise polis ve jandarma personellerinden oluşan motorlu ekip yer aldı.

Geçit törenini izleyen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün posterlerini taşıdı. Geçit töreni boyunca yer alan resmi ve özel kurumlara ait binalar Türk bayraklarıyla ve Mustafa Kemal Atatürk posterleriyle donatıldı.

30 Ağustos Zaferi`nin 102`nci yılının coşkusu, Cumhurbaşkanlığı`nda düzenlenecek programla devam edecek. Tören, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu`nun saat 19.00`da ki karşılama konseriyle başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ev sahipliğindeki törende askeri ve devlet erkanı yanı sıra yabancı misyon temsilcileri de yer alacak.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA