18 Eylül 2024 Çarşamba

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Moğolistan`dan Putin`i tutuklamasını talep etti


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Moğolistan`ın başkenti Ulan Batur`a ziyaret gerçekleştirecek. Lahey merkezli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Moğolistan`dan UCM üyesi olması nedeniyle Putin`i tutuklamasını istedi. Kremlin, Putin`in Ulan Batur ziyareti ile ilgili ``herhangi bir endişeleri`` olmadığını belirtti.

 

Tarih : 31 Ağustos 2024 Cumartesi 13:39   Okunma : 202

(ANKARA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Moğolistan`ın başkenti Ulan Batur`a ziyaret gerçekleştirecek. Lahey merkezli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Moğolistan`dan UCM üyesi olması nedeniyle Putin`i tutuklamasını istedi. Kremlin, Putin`in Ulan Batur ziyareti ile ilgili ``herhangi bir endişeleri`` olmadığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Moğolistan`ın başkenti Ulan Batur`u ziyaret etmesi bekleniyor. Moğolistan ziyareti, 2023`ün Mart ayında UCM`nin Putin`e yönelik tutuklama emri çıkardığı tarihten bu yana UCM üyesi bir ülkeye ilk ziyareti olacak. UCM sözcüsü Fadi el-Abdullah, Putin`in Moğolistan ziyareti ile ilgili verdiği bir röportajda, Ulan Batur`un UCM ile `işbirliği yapmaması durumunda UCM hakimlerinin bu durumu tespit edebileceğini ve uygun görülen bir önlem alınacağını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Moğol hükümetine UCM kararına uyma ve Putin`i Lahey`deki Uluslararası Ceza Mahkemesi`ne teslim etme çağrısı yaparken, ``Putin`in bir savaş suçlusu olduğunu kabul etmesini umut ediyoruz`` ifadelerini kullandı.

Kremlin: “Herhangi bir endişe duymuyoruz``

Daha önce Rusya`nın UCM`nin yargı yetkisini tanımadığını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, günlük basın toplantısında Kremlin`in Putin`in Ulan Batur`a seyahati konusunda “herhangi bir endişesi olmadığını” belirtti. Peskov, “Moğolistan`daki dostlarımızla harika bir diyaloğumuz var” dedi. UCM, geçen yıl Putin için bir tutuklama emri çıkarmıştı. Ukrayna`daki olası savaş suçları nedeniyle verilen tutuklama emrinin ardından Putin ilk kez bir UCM üyesi ülkeyi ziyaret edecek.

Mahkemenin kurucu anlaşması olan ``Roma Statüsü`` antlaşması uyarınca, UCM üyeleri, mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarılmış şüphelileri topraklarına ayak bastıkları takdirde gözaltına almakla yükümlü. Ancak BM`ye bağlı mahkemenin bir yaptırım gücü ve mekanizması bulunmuyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA