21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

İsraillilerin ve ABD`nin baskısına rağmen Netanyahu ateşkes çağrılarını geri çevirdi


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, altı rehinenin daha cesedine ulaşılmasının ardından İsrail`de gündemi saran protestolara, rehine ailelerinin ve ABD yönetiminin çağrılarına rağmen ateşkes taleplerini geri çevirdi. Netanyahu, ateşkesin ``Altı rehinenin öldürülmesinin ardından taviz vermemiz, Hamas`a `daha çok rehine öldürürseniz daha çok taviz alırsınız” mesajı vermek anlamına geleceğini söyledi.

 

Tarih : 3 Eylül 2024 Salı 12:18   Okunma : 445

NARİN DİRİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile ateşkes ve rehinlerin serbest bırakılması anlaşmasının acilen imzalanması için uluslararası ve yerel baskı ile karşı karşıya. Gazze şeridinde dün altı rehinenin daha cesedine ulaşılmasının ardından, İsrail`de, Hamas ile rehinlerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varamayan Netanyahu hükümetini protesto etmek isteyen on binlerce İsrailli sokaklara döküldü. 

Netanyahu, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze`de acil bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini söyledi. Netanyahu, ateşkes görüşmelerindeki temel anlaşmazlık noktalarından biri olarak görülen ``Philadelphia koridorunun`` kontrolünün İsrail`de kalması konusundaki ısrarını devam ettirdi.

İsrail Başbakanı, Gazze ve Mısır sınırındaki koridorun Hamas`a bırakılmasının Hamas`a yeniden silahlanma imkanı vereceğini ve Hamas`ın İsrail için gelecekte de bir tehdit olmaya devam edeceğini söyledi. Hamas`ın İsrail`i sorumlu tuttuğu rehine ölümlerinden sonra ateşkes konusunda taviz vermenin Hamas`a ``daha çok rehine öldür daha çok taviz al`` mesajı anlamına geleceğini ifade etti. Netanyahu`nun ``Philadelphia korudoru”nun kontrolünün İsrail`de kalması konusundaki ısrarı, ateşkes olasılığını zayıflatan bir unsur olarak görülüyor.

İngiltere İsrail`e silah ihracatını kısmi olarak durdurdu, Biden Netanyahu`yu yeterince çaba göstermemekle suçladı

Netanyanhu hükümetine Batılı müttefiklerinden de ateşkes baskısı giderek artıyor. İngiltere, İsrail`e silah ihracatında kısıtlama yapacağını açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, ``yapılan hukuki incelemenin kısıtlama getirilecek silahların uluslararası hukuku ihlal edecek şekilde kullanıma açık bir risk taşıdığı`` sonucuna vardığını belirtti.

Washington`da ise gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Joe Biden, ağustosun ortasında Mısır, Katar ve ABD`nin diplomatik çabalarıyla başlayan ateşkes görüşmelerinde nihai bir teklif sunmaya ``çok yakın`` olduklarını ifade etti. Ancak başka bir soru üzerine, Netanyahu`nun rehinelerin serbest bırakılması için yeterince çaba göstermediğini düşündüğünü söyledi.

 

 
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA