21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

İstanbul Barosu Başkan Adayı İbrahim Kaboğlu: "Bir devlette yargı bağımsız ise adil yargılama yükümlülüğü yerine getirilir, adil yargılanma hakkı gerçekleşir"


İstanbul Barosu Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbu Adliyesi önünde 2024-2025 adli yılın başlaması dolayısıyla açıklama yaptı. Kaboğlu, "Eğer bir devlette erkler ayrılığı var ise yargı bağımsız ise orada adil yargılama yükümlülüğü yerine getirilir, adil yargılanma hakkı gerçekleşir. Türkiye`de en çok ilan edilen hak ve özgürlüklerin başında hak arama özgürlüğü ve adil yargılanma hakları gelmektedir gerek İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi`nde gerek Anayasa Mahkemesi kararlarında” dedi.

 

Tarih : 3 Eylül 2024 Salı 15:34   Okunma : 345

Haber: Gaye Şeyma CAN

(İSTANBUL)- İstanbul Barosu Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbu Adliyesi önünde 2024-2025 adli yılın başlaması dolayısıyla açıklama yaptı. Kaboğlu, "Eğer bir devlette erkler ayrılığı var ise yargı bağımsız ise orada adil yargılama yükümlülüğü yerine getirilir, adil yargılanma hakkı gerçekleşir. Türkiye`de en çok ilan edilen hak ve özgürlüklerin başında hak arama özgürlüğü ve adil yargılanma hakları gelmektedir gerek İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi`nde gerek Anayasa Mahkemesi kararlarında” dedi.

İstanbul Barosu Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, bugün İstanbul Adliyesi önünde 2024-2025 adli yılının başlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Yargının bağımsızlığına dikkat çeken Kaboğlu şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı başlangıçta belirtilen temel hisselere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. İşte buradaki adalet anlayışı aslında adalet saraylarında adalet varsa temellenir. Avukatlar bu adalet sarayında var olan sav, savunma ve hüküm üstünün bütününü kucaklayan meslek mensuplarıdır. Avukatlar bu sarayın bütününde vardır. Adalet varsa, avukatların varsa adalet tecelli edebilir.

Bu bakımdan adalet bizim anayasamızın değişmez maddesi olan ikinci maddede temellenmiştir ve bütün devlet yapısı adalet anlayışı üzerine oturtulmuştur. Bu bakımdan İstanbul Barosu aslında bu adalet sarayının tümünde vardır. İstanbul Barosu herhangi bir baro değildir iki ayrı devletin barosudur. Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti`nin 146 yıllık baro olarak dünyanın en eski baroları arasında yer almaktadır.

Adalet saraylarının adalet dağıtabilmesi, aslında adil yargılanma hakkının gereklerini yanıtlayabilmesine bağlıdır. Adalet sarayları ne ölçüde adil yargılanma hakkına yanıt verebiliyor? Burada iki husus var. Birincisi adil yargılama yükümlülüğü, ikincisi ise adil yargılanma hakkı. Hiçbir hak ve özgürlük yoktur ki, adil yargılanma hakkı derecesinde bir devletin yasama, yürütme, yargısal örgütlenmesinin içerisinde kullanılabilsin. Eğer bir devlette erkler ayrılığı var ise yargı bağımsız ise orada adil yargılama yükümlülüğü yerine getirilir, adil yargılanma hakkı gerçekleşir.

Türkiye`de en çok ilan edilen hak ve özgürlüklerin başında hak arama özgürlüğü ve adil yargılanma hakları gelmektedir. Gerek İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi`nde gerek Anayasa Mahkemesi kararlarında. Acaba bunun nedeni nedir? Bunun nedeni anayasamızda adil yargılanma hakkına ilişkin hükümlerin eksikliğinden mi yoksa devletin yapılanmasından yasama, yürütme, yargı kurgusundan ortaya çıkan zaaflardan mı? 

Dün adli yılın açılışı yapıldı. Ankara`da devlet töreni düzenlendi ama burada parti başkanı konuştu, adli yargı temsilcisi konuştu, savunma temsilcisi konuştu. Adli yargı temsilcisi hemen hemen parti başkanının sözlerini yineledi. Savunma temsilcisi konuşunca sesi kısıldı. Dikkat edin arkadaşlar. Adli yılın açılış törenini bile sorunlu yaptık. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı aslında 2023-2024 adli yılından aldığımız olumsuz mirasın iki 2024-2025`te de devam edeceği anlamına gelmektedir."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA