21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin 101. yaşını kutladı


CHP Mersin İl Başkanlığı, partisinin kuruluşunun 101. yılını kutladı. Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İktidarımız yakındır. Bunu çalışarak sağlayacağız. Birlik ve beraberlik içinde sağlayacağız. En küçük bir endişemiz yok. Vatanımızı seviyoruz, milletimizi seviyoruz. Barışı önceliyoruz. İnsan haklarını önceliyoruz. Hukuk devleti diyoruz. Hak, hukuk, adalet diyoruz. Bunu haykırarak söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 9 Eylül 2024 Pazartesi 15:11   Okunma : 409

CHP Mersin İl Başkanlığı, partinin kuruluşunun 101. yılını kutladı. Kutlamalar kapsamında Atatürk ve ismet İnönü Anıtı`na çelenk sunuldu.

“Partimizin tarihi cumhuriyet tarihidir" 

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP`nin Mustafa Kemal Atatürk`ün en büyük iki eserinden biri olduğuna vurgulayarak “Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi. Partimizin tarihi cumhuriyet tarihidir. Türkiye Cumhuriyeti`nin tarihine baktığınız zaman Cumhuriyet Halk Partisi`nin tarihini görürsünüz. Partimiz kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Partimiz savaş meydanlarından kurulmuştur. Ülkesini emperyalistlerden kurtarmak isteyenlerin mücadelesinin ürünüdür Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisidir, kimsesizlerin kimsesidir. Dünyanın en köklü partisidir. Partimizle ne kadar övünç duysak azdır” dedi.

“CHP, her dönemde halk iradesini önemsedi"  

CHP`yi kuran kadroların laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti`nin ilk adımlarını savaş meydanlarında attıklarını, Cumhuriyet`i kurduklarını, kadınlara eşit yurttaşlık hakkı verdiklerini kaydeden Vahap Seçer, CHP`yi kuran kadroların krizleri ustaca yönettiğini ve Türkiye`nin birçok badireyi atlatmasını sağladığını ifade etti. Seçer, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kadrolar hiçbir zaman kendi şahsi ikballerini, parti ikballerini öne koymadılar. Varsa yoksa vatanımız, milletimiz başımızın tacıdır dediler. Halk iradesini önemsediler. Tek partili dönemden ustaca ülkeyi demokrasiyle tanıştırdılar. Partiler kurdurdular. Böyle bir iradenin, ülkeye bu hizmetleri yapan iradenin yol arkadaşları, neferleri olarak ifade edeyim ki 100 yıl sonra sanki tarih tekerrür ediyor. O gün yaşadığımız toplumsal sorunlar bugün biçim değiştirerek önümüzde duruyor. Çeyrek asırdır Türkiye Cumhuriyeti tek bir irade tarafından yönetiliyor. Çeyrek asır önce Türkiye`de olan hangi sorun alanı varsa, o sorun alanı çözülmek bir yana büyüyerek, katmerlenerek, artarak devam ediyor.”

“İktidarımız yakındır, en küçük endişemiz yok" 

31 Mart 2024`te yapılan yerel seçimlerin ardından, milletin umutlarının yeniden yeşerdiği bu dönemde Cumhuriyet Halk Partililerin sorumluluğunun daha da ağır olduğuna işaret eden Vahap Seçer, “Bakın herkesin umudu yeşerdi. Yerel seçimler herkese bir moral verdi. Bir enerji verdi. Zaten bizim sahip olduğumuz kudret partimizin köklü geçmişinde. Mustafa Kemal Atatürk`ün ilkelerinde, yaktığı aydınlanma meşalesinde saklıdır. Bunu biliyoruz. Bunu görüyoruz ve inanıyoruz. Hep beraber başaracağız. İktidarımız yakındır. Bunu çalışarak sağlayacağız. Birlik beraberlik içinde sağlayacağız. En küçük bir endişemiz yok. Vatanımızı seviyoruz, milletimizi seviyoruz. Barışı önceliyoruz. İnsan haklarını önceliyoruz. Hukuk devleti diyoruz. Hak, hukuk, adalet diyoruz. Bunu haykırarak söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Doğum günümüz kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” şeklinde konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA