19 Eylül 2024 Perşembe

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

DEM Parti`nin 4 gün süren Merkezi Örgütlenme Konferansı sona erdi...


DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 4 gün süren Merkezi Örgütlenme Konferansı`nın ardından yaptığı açıklamada; partinin Türkiye`de coğrafi esaslara dayalı 12 bölge özelinde “Parti Meclisi Üyeleri Bölge Koordinasyonu” modeli ile örgütlenme kararı aldığını açıkladı. Doğan, "İmralı tecridi var. Mutlak bir iletişimsizlik haline dönüştürülen tecrit rejimi yani bu sistem değiştirilebilir. Bu sistem yerine konuşma, çözüm politikalarına geri dönüş alternatifi düşünülebilir. Bu yalnızca Türkiye`de değil, Ortadoğu`da da halkların eşit, özgür ve adil yaşamına sanıldığından çok daha büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2024 Pazartesi 15:47   Okunma : 455

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 4 gün süren Merkezi Örgütlenme Konferansı`nın ardından sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaştı. Genel Merkez`de konferansta alınan kararlara ilişkin açıklama yapan Doğan`ın konuşması özetle şöyle:

"Yeni bir örgütlenme modeline geçiyoruz. Coğrafya üzerinden yeni yapılandırılan bir örgütlenme modeli. Yerelden başlayarak DEM Parti`nin örgütsel mekanizmalarının tamamını öncelikle konu başlığı ve stratejimiz çerçevesinde ele aldık. Çünkü yerelden başlayıp merkeze doğru örgütlenmenin ne kadar önemli bir şey olduğunu yıllardır verdiğimiz mücadele ile anlatmaya, yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. İlmek ilmek ördük bu konferansı yerelden başlayarak. İl ilçe ve belde örgütlerimize onlarca toplantı, çalıştay yaptık. Örgütlenme konferansımızın esası bu buluşmalara dayanıyor. Bu konferans tarihsel bir kavşakta örgütsel yapı, model ve işleyişimizi daha da güçlü bir örgütlenmeye kavuşturmak için yeni yol ve yöntemler aramak üzere gerçekleştirildi.

"Kürtlerin nerede bir kazanımı varsa oraya yönelen bir iktidar politikasından bahsediyoruz"

Hem dünyaya, Türkiye`ye ve Kürdistan`a baktığımızda; bu tarihsel eşik ve buna uygun bir örgütlenme gücüyle harekete geçmenin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte hatırlarız. Dünyadaki kapital sistem yeniden dizayn ediliyor. Enerji ve ticaret hatları üzerinden bir hegemonya savaşı sürüyor. Küresel ve bölgesel düzeyde kritik gelişmeler yaşanıyor. Ortadoğu`da bir kez daha soykırım trajedisi İsrail`in Filistin`e yönelik saldırılarıyla sürüyor. Türkiye`de iktidar, savaş ve çözümsüzlük politikalarında ısrar ediyor. Israrını artık Türkiye coğafyasının da dışına çıkarmaya başladı. Kürtlerin nerede bir kazanımı varsa oraya yönelen bir iktidar politikasından bahsediyoruz.

"Eğer Kürt sorununda demokratik çözüm yolu tercih edilirse Türkiye`nin demokratikleşmesini sağlayacağı katkılar görülecektir"

Bir yandan da süren bir İmralı tecridi var. Mutlak bir iletişimsizlik haline dönüştürülen tecrit rejimi yani bu sistem değiştirilebilir. Bu sistem yerine konuşma, çözüm politikalarına geri dönüş alternatifi düşünülebilir. Bu yalnızca Türkiye`de değil, Orta Doğu`da da halkların eşit, özgür ve adil yaşamına sanıldığından çok daha büyük katkılar sağlayacaktır. Nitekim bunu Türkiye daha önce tecrübe etmeye çok yakın bir aşamaya geldi. Yani dayatılan emperyal savaşa karşı halkların barışına dair çözüm önerileri olan, tüm ezilenlerin mücadelesine sunduğu teorik katkılarla çatışma ve savaşların son bulmasındaki anahtar rolüyle Sayın Öcalan`ın muhataplığının hayati önemini bir daha vurguladık.

Eğer Kürt sorununda demokratik çözüm yolu tercih edilir ve buna göre adımlar atılırsa; Türkiye`nin demokratikleşmesini sağlayacağı katkılar da yaşanan krizlere yapacağı olumlu etkiler de görülecektir. Bu nedenle Sayın Öcalan`ın; fiziki özgürlüğünü de kapsayacak biçimde sağlık, güvenlik ve özgür çalışma koşullarının sağlanması için mücadeleyi yükseltmenin altı çizildi. Bir tarihsel kavşakta daha güçlü bir örgütlenmeye ihtiyacımız olduğunu bazı ana başlıklarla birlikte anlatmaya çalıştık. Örgütlü bir toplumla bu krizi aşabileceğimizi söyledik.

"Partimiz önümüzdeki dönem çalışma modeli coğrafi esaslı bölge modeli şeklinde olacak"

Konferansımız, kongre partisi paradigmamıza bağlı olarak politik ve örgütsel faaliyetlerinde organların eş güdüm içinde çalışması ilkesini temel eksen olarak belirledi. Yerel çalışmalarını güçlendirmek amacıyla kongrelerle koordineli bir şekilde mahalle ve köy komisyonları kurma kararı aldı. Bu temelde her il, ilçe, belde ve köy daha güçlü bir örgütlenme için birer eğitim alanına dönüştürülecek. Partimiz önümüzdeki dönem çalışma modeli coğrafi esaslı bölge modeli şeklinde olacak. Toplumsal alanı örgütleyerek, güçlü dayanışma ağları örerek ve bunları genişleterek, mücadeleyi birleştiren, toplumu savunmayı hedefleyen DEM Parti; demokratik, konfederal, yerel ve özgürlükçü mekanizmaların inşa edilmesi amacıyla Türkiye`de coğrafi esaslara dayalı 12 bölge özelinde Parti Meclisi Üyeleri Bölge Koordinasyonu modeli ile örgütlenme kararı aldı.

DEM Parti`nin farklı kesimlerle yan yana gelme ve bu mücadele alanını genişletme stratejisi hedef alınıyor. Niye? DEM Parti`nin özü, Türkiye halklarının tümünü temsil eden, onların direniş ve itirazlarını sahiplenen, Kürt siyasi hareketinin birikimini, sosyalist devrimci demokratik güçlerin mirasıyla birleştiren bir zemine dayanıyor. Tam da bu zemin aslında hedef alınmak isteniyor. İşte biz bu zeminden vazgeçmeyeceğimizi ve kararlığımızı bu konferansta bir kez daha yüzlerce delegasyonun katılımıyla ilan etmiş oluyoruz.

DEM Parti, Kürt sorununda demokratik çözümü savunuyor, Türkiye`nin demokratikleşmesi eşit ve özgür bir toplum inşası için mücadele ediyor. Demokratik kurum ve yapılar ile eşit özgür bir ortaklaşma ilişkisi olan üçüncü yol stratejisini demokratik ittifak kararlılığını ve demokrasi mücadelesinde yan yana durmanın gerekliliğini, radikal demokrasi anlayışla savunuyor. Konferansımızda üçüncü yol stratejisinin tam anlamıyla hayatıyla geçirilmemesi temel bir eksiklik olarak tespit edildi ve örgütlenme modelini buna göre yeniden düzenleyen kararlar aldı."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA